Your code here Assessment sollicitatie | Klik hier voor de voorbereiding!

Assessment sollicitatie

Assessment sollicitatie

Heb je wel eens van de assessment sollicitatie gehoord?  Je hebt daarbij de kans dat je binnenkort ook op gesprek mag komen. Maar een gesprek is maar een onderdeel van de procedure of je wel of niet wordt aangenomen. Vaak moet je ook een assessment afleggen, daar kiezen steeds meer bedrijven voor.  Bedrijven zijn op zoek naar een geschikte kandidaat en zij willen dan ook graag in korte tijd iemand aan kunnen nemen. Gelukkig kun jij jezelf voorbereiden op een assessment om er zo voor te zorgen dat je betere resultaten kunt behalen. Op deze pagina komt het volgende aan bod.

Inhoudsopgave

assessment training banner

 • Solliciteren

  Als je kans wil maken op die ene leuke baan, dan moet je daarvoor zelf de eerste stap zetten en dat is de sollicitatiebrief. Je wil namelijk uitgenodigd worden om op gesprek te komen. De brief stel je zelf op, je stelt jezelf voor en geeft aan waarom jij denkt dat je geschikt bent voor deze baan. Misschien ben jij na het sturen van de brief wel een van de gelukkige personen die uit wordt genodigd om op gesprek te komen. Het is tijdens een gesprek van groot belang dat je jezelf blijft en weet wat er van je wordt verwacht. Je moet daarom goed weten waar je voor gaat solliciteren, welke taken je kunt krijgen en wat de reden is dat jij hier graag wil werken. 

  Assessment sollicitatie

  Wanneer het sollicitatiegesprek goed is verlopen, mag je terug komen voor een assessment sollicitatie. Door dit onderdeel van de sollicitatie wordt de geschiktheid van kandidaten in kaart gebracht. Daarbij wordt er onder andere gekeken naar je kennis, vaardigheden, capaciteiten en karaktereigenschappen. Je kunt jezelf goed voorbereiden op je assessment, het is daarbij met name van belang dat je rustig bent en jezelf bent!

  Capaciteitentest

  Bij de capaciteitentest krijg je te maken met verschillende onderdelen. Een andere naam voor deze test is intelligentietest. Je moet bij de testen altijd voldoen aan de minimale norm, maar jij wil juist beter scoren. Jij wil positief opvallen met prima resultaten. Als je hoger scoort heb jij een grotere kans dat je de baan gaat krijgen. 

  De onderdelen waar je mee te maken kunt krijgen zijn als volgt:

  • Analogieën: deze komen veel voor tijdens de test. Daarbij moet jij als kandidaat verbanden kunnen leggen en je moet een grote woordenschat bezitten. 
  • Cijferreeksen: hierbij moet jij als kandidaat op de open plek een cijfer invullen dat past in de reeks. Je gaat verbanden ontdekken en dit dan toe leren passen. 
  • Figuurreeksen: hetzelfde principe als de cijferreeksen, alleen dan krijg je figuren te zien waarbij je op een logische manier na moet denken. 

Praktijksimulatie

Bij een praktijksimulatie gaat het over een situatie op de werkvloer, die wordt nagespeeld. Het doel daarvan is om in kaart te brengen hoe jij omgaat met een probleem. Welke praktijksimulatie je krijgt, hangt af van de functie waarop je solliciteert. Je zou daarbij te maken kunnen krijgen met bijvoorbeeld een rollenspel. Hierbij kan er gekeken worden hoe je leiding kunt geven en hoe je omgaat met (lastige) klanten in een gesprek.

Lees hier hoe je het rollenspel voorbereidt.

Fact Finding

Bij fact finding krijg je te maken met minimale informatie om een bepaald probleem op te lossen. Er zijn hierbij altijd wat feiten weggelaten en je moet dan achter de feiten proberen te komen.

Lees hier hoe je fact finding voorbereidt. 

Postbakoefening

Bij de postbak oefening krijg je de rol van manager, die een tijdje is weggeweest. Dat is het moment waarom je moet laten zien dat je met werkdruk om kunt gaan. Je moet bijvoorbeeld op korte termijn alle berichten uit je mail bij kunnen werken, maar hoe pak je dat aan? Als je veel e-mails hebt ontvangen, is het de kunst dat je niet in de stress raakt. Probeer zelfverzekerd over te komen door het te oefenen. Je kunt namelijk van tevoren al leren om hoofd- en bijzaken te scheiden. Welke mail moet je direct beantwoorden? Welke kun je doorzetten naar collega’s? Zorg dat je leert selecteren door dit te oefenen, want dit komt je bij deze opdracht goed van pas.
Lees hier hoe je de postbak oefening voorbereidt.

Interview

Bij een interview is het van belang dat je jezelf kunt zijn en eerlijk bent. Het is een belangrijk gesprek, het gaat over jou en er zijn geen foute antwoorden. Voor meer informatie klik hier! Je kunt een interview namelijk heel goed voorbereiden en daar kun je de tips heel goed voor gebruiken, neem de tijd om het voor te bereiden.

Competentietest en persoonlijkheidstest

Bij de assessment sollicitatie krijg je ook te maken met een competentie- en persoonlijkheidstest. Je moet bij deze testen vaak meerdere lijsten met vragen invullen en daarbij geef je aan of een uitspraak wel of niet bij jou past. Hierbij worden je competenties gemeten, maar ook je persoonlijkheid. Het is belangrijk dat je alles weer eerlijk invult, zodat de werkgever een goed beeld krijgt van jou als persoon.

Nog meer sollicitatie assessments oefenen

Wil je nog meer sollicitatie assessments oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen