Your code hereFiguurreeksen | zorg dat je goed voorbereid bent
11 november 2021 

Figuurreeksen

Figuurreeksen

Figuurreeksen kom je tegen tijdens een assessment, maar wat zijn het voor reeksen? Wat is het nut van deze opgraven en hoe zien ze er uit? Deze en andere vragen worden hier beantwoord. Het gaat er namelijk om dat je je goed gaat voorbereiden op de echte test. Hierdoor weet je wat jou te wachten staat en kun je je zenuwen beter onder controle houden. Zorg daarom dat je alles op je gemak doorneemt en pas het dan toe tijdens het oefenen. Op deze pagina wordt het volgende behandeld:

inhoudsopgave

assessment training banner

Wat zijn figuurreeksen?

Bij figuurreeksen gaat het over een reeks figuren waarbij je de logica moet ontdekken. Om je voor te bereiden is het goed om meer te lezen over figuurreeksen oplossen. De figuren die zich binnen de reeks bevinden zijn niet willekeurig bepaald, want ze volgen elkaar logischerwijs op. Er treden veranderingen op in de figuren, er zijn dus verbanden te vinden tussen de figuren. De laatste plek wordt hierbij open gelaten en dan is het aan jou om na te gaan welk figuur hier moet staan.

Figuurreeksen oefentest

Loading...


Tips figuurreeksen

Er zijn tips die je kunt gebruiken om de figuurreeksen gemakkelijker op te lossen. We hebben een aantal van deze tips voor je op een rijtje gezet:

-Hoeken bekijken: Met welke soorten hoeken heb jij te maken? Is het een stompe, rechte of scherpe hoek? Hoeveel hoeken zijn het?

-Hoe staan de hoek geplaatst? Verschuift de hoek bij het volgende figuur? Het kan ook zijn dat een hoek op dezelfde plaats blijft staan.

-De vormen van de figuren zijn ook van belang. Veranderen de vormen bij een ander figuur of blijven deze gelijk?

-Hoeveel figuren zie je? Bij de volgende afbeelding zijn het er dan meer of minder geworden of is het aantal gelijk gebleven?

-De plaats van de figuren is ook belangrijk. Verandert deze of blijven de figuren op hun plaats staan? Het kan ook zijn dat ze schuiven en hoe gaat dat dan? Welke kant gaan ze op? Met de klok mee of de andere kant op?

-Zijn er lijnen aanwezig? Zo ja hoeveel en wat gebeurt er mee bij een ander figuur?

-Zijn er kleuren aanwezig? Blijven deze bij alle figuren hetzelfde of veranderen de kleuren? Het kunnen de kleine details zijn die het verschil maken. Let hier daarom goed op.

Het is echt belangrijk dat je goed gaat analyseren en inziet waar je op moet letten bij de figuurreeksen. Oefen regelmatig maar niet te lang achterelkaar, zorg voor voldoende ontspanning tussen het oefenen door.


Wil je nog meer figuurreeksen oefenen?

Wil je nog meer figuurreeksen oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen