Your code hereRollenspel voorbereiden | Klik hier voor de juiste aanpak!

Rollenspel voorbereiden

Rollenspel voorbereiden

Wil je een rollenspel voorbereiden? Dan is het belangrijk dat je weet wat een rollenspel is en dat je wat informatie krijgt hoe het er bij een rollenspel aan toe gaat. Als je ergens gaat solliciteren, dan is het belangrijk dat je jezelf bent en geen last hebt van stress. Maar wanneer je weet dat je te maken krijgt met een rollenspel, vraag je je af wat je kunt verwachten, dit roept veel vragen op, je wordt zenuwachtig en de stress neemt toe.Om een goed beeld te krijgen van wat er van jou wordt verwacht, kun je hier meer lezen over een rollenspel en hoe je je hier op kunt voorbereiden

Inhoudsopgave

assessment training banner

Rollenspel

Rollenspel voorbereiden

Je hebt te horen gekregen dat je een assessment krijgt en daarvoor wil je onder andere het rollenspel voorbereiden. Maar waar moet je beginnen? Het is lastig als je er nog geen ervaring mee hebt, maar het is zeker de moeite waard om er tijd in te investeren. Waarom? Omdat je hierdoor zelfverzekerder bent tijdens het echte rollenspel, maar ook omdat je hierdoor een enorme voorsprong hebt op de andere deelnemers. . Tijdens het gesprek ga je proberen om de ander te overtuigen, of duidelijk proberen te krijgen wat er gaande is. Aan het einde van een gesprek ga je een paar aspecten bekijken:

  • Hoe was de sfeer tijdens het gesprek? Gespannen of ontspannen?
  • Wat heb jij tijdens het gesprek gedaan? Hoe kwamen je antwoorden over op de ander en wat was daarvan de invloed op het gesprek? Hoe reageerde de ander op jou?
  • Wat heb je bereikt met het gesprek? En wat heeft je tegenspeler bereikt?
  • Hoe was je gedrag? Ben je rustig gebleven of moet je de volgende keer vriendelijker zijn? Het is belangrijk dat je nagaat hoe je bent en of je het ook anders aan had kunnen pakken. Vraag feedback aan anderen.

Je zou het gesprek op kunnen nemen en samen bekijken. Geef elkaar feedback, zowel positieve feedback als verbeterpunten. Stel jezelf hiervoor open, zodat je er van kunt leren.


Rollenspel valkuilen

Als je een rollenspel gaat oefenen, dan zijn er altijd een paar factoren waar je aan moet denken. Als je een rollenspel speelt, dan heb je als je er niet uit komt vaak snel de neiging om de ander de schuld te geven. Het is beter om eens na te gaan voor jezelf wat de situatie is en dan vast te stellen wat jouw aandeel daarin is. Wat heb jij gedaan? Je moet daar je verantwoordelijkheid voor nemen en dat is echt een goede kwaliteit als je dat kunt laten zien. Dit kan je energie kosten, maar het is beter dat je je eigen grenzen kent en ook fouten toe durft te geven.

Tijdens een rollenspel werk je altijd samen met je tegenspeler. Je bent samen in gesprek en die relatie moet je dan ook niet vergeten! Je hebt een bepaalde opdracht met een rollenspel en je hebt een doel. Je hebt vaak ook kort de tijd voor de voorbereiding. Het enige wat veel mensen willen is een doel bereiken, maar is dat het belangrijkste tijdens je gesprek? Het doel is van belang, maar de relatie met je tegenspeler ook! Houd daarom beide goed in het oog. Als je puur gericht bent op de resultaten, dan is de kans groot dat je een belangrijk aspect vergeet. Leer aan je tegenspeler de ruimte te geven en eis deze niet helemaal voor jezelf op.

Nog meer rollenspellen oefenen

Wil je nog meer rollenspellen oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen