Your code hereCijferreeksen | Alles wat je moet weten vind je hier
11 november 2021 

Cijferreeksen

Cijferreeksen

Tijdens een assessment is de kans groot dat je met cijferreeksen te maken krijgt. Het is belangrijk het onderdeel daarom ook goed voor te bereiden, zodat je weet wat je kunt verwachten. Op deze pagina besteden we meer aandacht aan de cijferreeksen en krijg je uitleg over wat het zijn, je kunt oefenen en je krijgt tips hoe je het oefenen en de echte test het beste aan kunt pakken.

Inhoudsopgave

assessment training banner

Cijferreeksen uitleg

Bij de cijferreeks gaat het over een reeks van bestaande cijfers. Deze zijn niet willekeurig bepaald, er is namelijk een bepaalde logica aanwezig. Er is een verband tussen de cijfers. De laatste plaats van de reeks is open gelaten en het is aan jou om vast te stellen welk cijfer daar moet komen te staan. Je moet daarvoor goed kunnen rekenen en logisch kunnen redeneren. Het lijkt in het begin misschien wat ingewikkeld, maar door veel te oefenen raak jij gewend aan deze opgaven. Het gaat je steeds beter en sneller lukken de opgaven goed op te lossen.Cijferreeksen oefentest

Loading...


Cijferreeksen tips

Er zijn verschillende tips die je toe kunt passen bij het maken van de cijferreeksen. We leggen je er een aantal uit, lees de tips rustig door en kom er zo achter hoe het maken van de echte test je nog beter af kan gaan!


Cijferreeksen oefenen en blijven herhalen. Het gaat er om dat jij je de manier van werken eigen gaat maken en zo gaat achterhalen hoe je de logica kunt ontdekken. Hoe meer je oefent, des te sneller je de logica in gaat zien.

-Gebruik een kladpapiertje om de stappen, die worden gemaakt, te noteren. Dit is voor de lastige en meer ingewikkelde cijferreeksen wel aan te raden, want op die manier kun je beter de logica zien.

-Bekijk welke som er wordt uitgevoerd. Als je dat namelijk weet kun je achter het ontbrekende cijfer komen op de laatste plaats.

-Kijk naar de antwoordmogelijkheden. Als je het antwoord niet weet kun je naar de antwoorden kijken en kijken of je dan de logica ziet.

-Als je het antwoord niet weet, sla de reeks dan over. Het is belangrijk dat je de tijd die je hebt goed gaat gebruiken. Je kunt als je tijd over hebt altijd teruggaan naar de vraag en bekijken of je de logica dan wel inziet.

-Vertrouw op jezelfJe weet waar je het voor gaat doen. Blijf altijd voor ogen houden waarom je oefent en blijf hier tijd aan besteden. Je krijgt door het oefenen meer vertrouwen in jezelf en daardoor weet je ook dat je de echte test vol vertrouwen tegemoet kunt gaan.


Nog meer cijferreeksen oefenen

Wil je nog meer cijferreeksen oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten.


Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen