Your code hereIntelligentietest oefenen? | Oefen hier de test!
20 februari 2016 

Intelligentietest oefenen

Intelligentietest oefenen

Wil je de intelligentietest oefenen? Binnenkort is het zover en ga jij een assessment afleggen. Maar je bent misschien zenuwachtig en je wilt graag vooraf weten wat je kunt verwachten om je voor te bereiden. Het is goed dat je nieuwsgierig bent, dit motiveert je namelijk om op onderzoek uit te gaan en te ontdekken wat een intelligentietest precies inhoudt. Als je gaat solliciteren krijg je met verschillende testen te maken en deze kun je prima voorbereiden. Je hebt vaak ruim de tijd en je werkt dan naar de dag toe waarop het assessment wordt afgenomen. Op deze pagina komt het volgende aan bod.

Inhoudsopgave

assessment training banner

Intelligentietest

Het is heel verstandig om de intelligentietest te oefenen. Deze test meet verschillende onderdelen van je intelligentie en jij wilt uiteraard goed scoren. Door je op alle onderdelen goed voor te bereiden kun jij ervoor zorgen dat je betere resultaten behaalt dan andere kandidaten, die deze voorbereiding achterwege laten.

Onderdelen intelligentietest

De intelligentietest bestaat uit meerdere onderdelen. Alle onderdelen van deze test kun je voorbereiden en het is goed om daar ook ruim de tijd voor vrij te maken. Een ander voordeel wat je hebt is dat je tijdens het oefenen de onderdelen af kunt wisselen, dit maakt het oefenen minder eentonig. We geven je hieronder uitleg over verschillende onderdelen die je tijdens de intelligentietest tegen kunt komen.

Analogieën

De analogieën zijn een belangrijk onderdeel van de test. Bij een analogie gaat het over een overeenkomst tussen de begrippen en dit wordt als volgt weergegeven: A : B als C : D. Het wil voor jou zeggen dat de verhouding van A en B gelijk moet zijn aan de verhouding van C en D. Links en rechts zijn dus van elkaar gescheiden! Er worden bij analogieën verschillende onderdelen gemeten, zoals je taalvaardigheid, maar ook je woordenschat, je abstract en analytisch denkvermogen en het logisch redeneren. Het is een heleboel waarop je wordt getoetst. Onderschat het belang van deze test niet en begin op tijd met het oefenen. Weet jij de datum van de testdag? Maak een planning vanaf morgen tot aan die dag. Oefenen van nieuwe stof en herhalen van hetgeen je al kent, wissel deze oefeningen af en je zult gemotiveerd blijven. Ook de zichtbare vorderingen, die je snel zult ervaren als je met regelmaat oefent, stimuleren en motiveren je.

Cijferreeksen

Bij de intelligentietest kom je ook de cijferreeksen tegen. Je krijgt bij deze test een reeks van opeenvolgende cijfers te zien. Het laatste cijfer is echter niet ingevuld en het is aan jou om dat cijfer te vinden en in te vullen op de lege plek. Je moet hierbij zelf de logica in deze reeks zien te vinden. Rekenen en logisch redeneren zijn van groot belang bij dit onderdeel van de intelligentietest. Oefen dit met regelmaat en je zult sprongen van vooruitgang boeken.

Figuurreeksen

Naast de cijferreeksen zijn er ook figuurreeksen. Deze lijken erg veel op elkaar, alleen zie je nu een reeks figuren in plaats van cijfers. Er zijn iedere keer veranderingen gaande bij de figuren. Er is een logisch verband verstopt in de figuren, het is aan jou om te ontdekken wat het verband is. Er treden meestal meerdere veranderingen op bij de figuren en het kan soms lastig zijn om te bepalen welke dat zijn. Door goed te oefenen kun jij er steeds sneller achter komen wat er is veranderd. Je kunt vervolgens het juiste ontbrekende figuur invullen.

Diagrammen

Bij de diagrammen gaat het over schematische, grafische weergaven van een bepaald onderwerp en het onderlinge verband. Meestal zijn dat verschillende begrippen. Hierbij krijg jij tijdens een assessment te maken met het onderlinge verband van diverse begrippen die grafisch worden weergegeven. Het is ook aan te raden om dit onderdeel van de intelligentietest te oefenen. Het klinkt wellicht wat ingewikkeld, maar ook deze opgaven ga je beheersen als je voldoende oefent, van eenvoudige opgaven tot en met de ingewikkelde. Zorg dat de eenvoudige opgaven vlot gaan, voordat je een stap verder gaat, zodat frustratie wordt voorkomen. Vervolgens wissel je de eenvoudige opgaven af met de moeilijke.

Ruimtelijk inzicht

Bij een intelligentietest wordt er ook gekeken naar het ruimtelijk inzicht van de kandidaten. Je kunt hiervoor verschillende opgaven op moeten lossen, hierbij kun je denken aan figuren in elkaar vouwen of draaien of kantelen. Als je dit blijft herhalen dan kun jij er voor zorgen dat je er handiger in wordt. Je merkt ook dat je sneller het inzicht krijgt en de opgaven binnen de tijd op kunt lossen.

Tips intelligentietest oefenen

  • Wissel verschillende onderdelen af tijdens het oefenen
  • Maak een planning Zorg dat je planning gevarieerd is en zorg dat je ook wat speling over hebt voor bijvoorbeeld extra oefeningen van bepaalde stof die niet goed gaat. Ook kan het voorkomen dat het oefenen een dag wat tegen zit en dan kun je op dat moment misschien niet alles doen. Stop dan op tijd en ga op een later tijdstip door. Bekijk ook goed wanneer jij het beste kunt oefenen.
  • Herhalen is belangrijk zodat jij de onderdelen blijft beheersen. Als je gaat herhalen kun je wanneer je de basis kent ook oefenen op de tactiek en de snelheid.

Nog meer Intelligentietesten oefenen

Wil je nog meer intelligentietesten oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen