Analogieën

Tijdens een assessment is de kans groot dat je met analogieën te maken krijgt. Het is daarom belangrijk dat je weet wat het zijn. Op deze pagina krijg je uitleg over analogieën, de verschillende soorten analogieën (verbale en dubbele analogieën), ook worden er voorbeelden gegeven en bieden wij je de kans om hier oefenen. Neem de tijd om alles zorgvuldig door te nemen, zodat je je goed kunt voorbereiden op de analogieën test en straks een mooie score zult behalen.

Inhoudsopgave

[[showindex]]


Analogieën uitleg


Analogieën oefentest

Loading...


Analogieën tips

Er zijn verschillende tips die je toe kunt passen bij het oefenen van de analogieën. Lees ze op je gemak door, zodat je deze tijdens tijdens het oefenen en bij de echte test toe kunt passen:

  • De verstopte regels kom je vaak tegen, zoals tegenstellingen, synoniemen en oorzaken en gevolg. Je gaat door te oefenen steeds sneller de verbanden zien dus het is van belang dat je goed blijft oefenen.
  • Zelf analogieën bedenken is ook een goede keuze. Je gaat hierdoor zelf nadenken over welke verbanden je kunt leggen tussen woorden. 
  • Woordenschat uitbreiden. Het is van belang dat je veel woorden kent. Hierdoor kun je namelijk de betekenis van de woorden herkennen en daardoor dus beter de verbanden ontdekken. Het is daarom goed dat je veel blijft lezen en de betekenis van woorden die je niet kent op gaat zoeken. De kans is groot dat je hierdoor het woord beter kunt onthouden in een bepaalde context.
  • Plan het oefenen. Een goede planning geeft je een prima houvast, iedere dag maak je enkele opgaven en zo merk je dat je vaardiger wordt. Je zult ook opmerken dat je steeds sneller de verbanden gaat zien. Het is daarom belangrijk om een aantal keren per dag te oefenen, zodat jij deze stof eigen gaat maken.
  • Met regelmaat oefenen en herhalen. Hierdoor zorg je dat je het beter blijft onthouden en je ontdekt steeds gemakkelijker en sneller welke verbanden er voorkomen.

Wil je nog meer analogieën oefenen?

Wil je nog meer analogieën oefenen?  Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten.

€27,-

Assessment A

+ Assessment Training

+ Mindset Training

+ Alle Bonussen

+ Assessment Community

+ Live Support

+ Coaching via mail

€47,-

Assessment B

+ Assessment Training

+ Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

€37,-


Assessment C

+ Assessment Training

+ Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

GRATIS E-BOOK

Download De TOP 10 Valkuilen van Assessments en voorkom dat je gaat falen bij je assessment door niet dezelfde fouten te maken als 70% van je medekandidaten.

50%
GRATIS E-BOOK
Wil jij je medekandidaten een stapje voor blijven?
Download gratis e-book
arrow_drop_up arrow_drop_down