arrow_drop_up arrow_drop_down

Cognitieve capaciteitentest

Ga je binnenkort de cognitieve capaciteitentest maken? Dan kun je deze ook wel tegen komen onder de naam intelligentietest of capaciteitentest. De test wordt heel vaak gebruikt in de praktijk, maar weet jij wat je hierbij moet doen? Weet jij wat je kunt verwachten en wat deze test zegt over jou? Wij leggen je graag uit wat de cognitieve capaciteitentest is en wat jij hierbij kunt verwachten. De test bestaat uit een aantal onderdelen en daar kun jij jezelf goed op voorbereiden. Hoe? Ook dat leggen we je graag uit!

Inhoudsopgave

   1. Online oefenen
   2. Andere testen
   3. Figuurreeksen
   4. Diagrammen
   5. Kubussen
   6. Cijferreeksen
   7. Hoofdrekenen
   8. Redactiesommen
   9. Numeriek redeneren
   10. Analogieën
   11. Cognitieve capaciteitentest oefenen

  Online oefenen

  Je kunt online een cognitieve capaciteitentest oefenen, daarmee worden je cognitieve vaardigheden in kaart gebracht. De test is altijd een onderdeel van een assessment en steeds meer bedrijven maken de keuze om hier tijd aan te besteden als zij nieuw personeel zoeken. Door een assessment in te voeren met diverse onderdelen krijgt de werkgever een goed beeld  wat een kandidaat allemaal kan, welke competenties en vaardigheden hij of zij beheerst en hoe hij of zij als persoon is. Het is belangrijk dat een bedrijf een werknemer aanneemt die past binnen het bedrijf en dat kost tijd. Daarom is tijd investeren hierin van groot belang, zo heeft het de grootste kans om een geschikte kandidaat te vinden (voor de lange termijn).

  Andere testen

  Naast de cognitieve capaciteitentest bestaat een assessment ook uit andere testen en daarbij kun je denken aan bijvoorbeeld een interview, een persoonlijkheidstest en praktijksimulaties. Dankzij een assessment wordt er een duidelijk beeld verkregen van de kandidaten, eerlijk en objectief. Door de cognitieve capaciteitentest te maken zal snel duidelijk zijn of jij over het niveau beschikt dat nodig is voor de functie waarop je solliciteert. Als je de testen hebt gemaakt, zullen alle resultaten bekeken worden en vergeleken worden met een norm. Je moet daarbij dan voldoen aan de minimale norm. Het gaat er om dat jij boven de norm uitsteekt en laat zien dat je meer kunt dan andere kandidaten. Je wil namelijk zeker weten dat jij een grotere kans maakt om de baan te krijgen. Daarom is het goed dat jij gaat oefenen. Hoe hoger je resultaten zijn des te beter dat natuurlijk is voor jou!

  Cognitieve capaciteiten

  Het voordeel is dat jij deze test kunt oefenen. Er zijn verschillende onderdelen waar je mee te maken krijgt en deze worden hier allemaal toegelicht. Het gaat er om dat je voor jezelf duidelijk gaat krijgen welke onderdelen je al beheerst en waar je nog de nodige aandacht aan moet besteden. Het advies is om ook de onderdelen, die je al denkt te beheersen te blijven herhalen. Je gaat door het oefenen ervoor zorgen dat je sneller verbanden ziet en sneller tot een oplossing kunt komen.

  Figuurreeksen

  Om te beginnen zijn de figuurreeksen een veelvuldig voorkomend onderdeel bij de test. Hierbij krijg jij een reeks opeenvolgende figuren te zien. Bij de figuren probeer je te ontdekken welke bewegingen zij uitvoeren. Er zit een bepaalde logica in en daar dien jij dus achter te komen. Door hier vaak naar te kijken, kom je er steeds sneller achter wat de mogelijkheden zijn. Je kunt hier meer lezen over de figuurreeksen.   

  Figuurreeksen

  Diagrammen

  Als je bij het onderdeel diagrammen bent aangekomen dan is het aan jou om vast te stellen hoe de gegeven begrippen in een grafische voorstelling weergegeven mogen worden. Je moet hierbij dus heel goed verbanden kunnen leggen. Ook op dit onderdeel kun jij je heel goed voorbereiden. Om goed beslagen ten ijs te komen is het aan te raden om te oefenen op de diagrammen.

  Kubussen

  Bij de kubussen heb je ruimtelijk inzicht nodig. Is dit een onderdeel dat jij zo kunt maken of heb je hier nog wat oefening voor nodig? Gelukkig kun je de kubussen vooraf heel goed oefenen. Je ruimtelijk inzicht zal hierdoor in kaart worden gebracht en je moet kubussen soms open vouwen en soms ook kantelen en draaien. Hier kun je meer lezen over kubussen.

  Cijferreeksen

  Je kunt de cijferreeksen vergelijken met de figuurreeksen. Het gaat nu alleen om een reeks met cijfers. Daarbij ga je proberen het volgende cijfer te bepalen en daarvoor ga je de logica in de reeks ontdekken. Dit onderdeel kun je ook heel goed oefenen. Lees er daarom nu snel meer over en oefen voor de test naast alle andere onderdelen de cijferreeksen.

  Hoofdrekenen

  Hoofdrekenen is ook een onderdeel dat je vaak tegen gaat komen bij deze test. Er wordt hierbij gekeken naar de basiskennis van rekenen. Je kunt het onderdeel heel goed oefenen. Er zijn erg veel oefeningen die je kunt maken en hoe vaker je gaat oefenen, hoe beter je het onderdeel onder de knie krijgt. Het is dan ook aan te raden om dit onderdeel vaak te oefenen, zodat je laat zien dat je dit onderdeel goed beheerst. Je kunt hier meer lezen over hoofdrekenen.

  Hoofdrekenen

   

   

   

   

   

   

  Redactiesommen

  Bij redactiesommen gaat het over verhaaltjessommen. Je leest hierbij een verhaal en daarbij zit er een som in de tekst verwerkt. Je komt dan achter relevante en irrelevante informatie, maar wat heb je nodig om de som op te lossen? Er is veel informatie waar je niets aan hebt, dus die kun je achterwege laten. Het is aan jou om te achterhalen welke informatie van belang is en deze gebruik je om de som op te lossen. Dit onderdeel kun je heel goed oefenen. Lees hier daarom meer over redactiesommen.

  Numeriek redeneren

  Bij het onderdeel numeriek redeneren wordt in kaart gebruikt hoe jouw cijfermatig inzicht is. Je krijgt hierbij veel grafieken en tabellen te zien. Wil je hier meer over weten? Klik dan hier om meer te lezen over numeriek redeneren.

  Analogieën

  Als je het onderdeel analogieën tegenkomt, moet jij bepaalde woorden in verhouding zien:    A : B = C : D. Er zijn hierbij altijd een of twee woorden weggelaten, het is aan om jou om te raden welke woorden dat zijn. Dit onderdeel is heel goed te oefenen. Lees hier meer over analogieën.

  Cognitieve capaciteiten

  Cognitieve capaciteitentest oefenen

  Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

So
Door

So

op 12 April 2020

Ik heb de assessment test betaald en nooit de werkbare link ontvangen. Wel de factuur. Diverse malen contact gezocht via e-mail. Na eindelijk telefonisch contact is beloofd dat ik de linken toegestuurd zou krijgen. Ik moest mijn email via SMS sturen. Tot op heden geen reactie en geen linken. Ik vind het ontzettend jammer. Had uitgekeken naar de testen om te oefenen. Ik ga hier een klacht op indienen.

Reactie plaatsen

GRATIS E-BOOK

Download De TOP 10 Valkuilen van Assessments en voorkom dat je gaat falen bij je assessment door niet dezelfde fouten te maken als 70% van je medekandidaten.

50%
GRATIS E-BOOK
Wil jij je medekandidaten een stapje voor blijven?
Download gratis e-book