Your code hereHoofdrekenen | weet wat je te wachten staat

Hoofdrekenen

Hoofdrekenen

Wil je het hoofdrekenen graag voorbereiden? Dat is een verstandige keuze. De naam zegt het al, bij hoofdrekenen ga je alles uit je hoofd berekenen en daarbij maak je geen gebruik van hulpmiddelen. Daarom is het verstandig dat je goed gaat oefenen. Je goed kunnen concentreren is van belang, oefen op een rustige plek om frustratie te voorkomen. Je zult tijdens het oefenen veel herkennen uit je schooltijd. Op deze pagina vind je tips over hoe je het hoofdrekenen het beste kunt voorbereiden, maar eerst vind je hier meer uitleg over wat het precies is. Ook krijg je hier de kans om oefeningen te maken en je voor te bereiden op de echte test die er aan zit te komen. Wij bieden je deze hulp aan, pak die kans!


Inhoudsopgave

assessment training banner


Hoofdrekenen uitleg

Bij hoofdrekenen gaat het er om dat je sommen zoveel mogelijk uit je hoofd uit kunt rekenen. Je mag daarbij geen rekenmachine gebruiken, soms mag je wel een kladblaadje gebruiken. Maar in de meeste situaties mag je ook dat niet gebruiken. Bij iedere vraag krijg je meerdere antwoorden te zien. Ideaal als je het antwoord niet goed weet, kies dan voor het antwoord waarvan je als eerste denkt dat dit het juiste is (een gokje wagen is beter dan niets invullen). Uiteraard kun je het beste zelf het antwoord uitrekenen. De vraag goed lezen, wat is volgens jouw berekening de uitkomst? Vervolgens kun je bij de antwoorden kijken of jouw antwoord er tussen staat. Zo ja, dan weet je zeker dat jouw antwoord het juiste is.


Oefentest hoofdrekenen

Loading...

Hoofdrekenen tips

Er zijn een paar tips bij het hoofdrekenen die je kunt gebruiken:

  • Lees de som altijd goed door en bekijk wat je moet doen. Als je weet wat er van je wordt gevraagd, weet je ook hoe je de opgave het beste aan kunt pakken. Is het een som die je zo uit kunt rekenen of moet je getallen groter of kleiner maken om het dan gemakkelijker uit te kunnen rekenen? Denk ook aan de tussenstappen die je toe kunt passen tijdens het hoofdrekenen en maak hier optimaal gebruik van.
  • Gebruik waar het is toegestaan kladpapier. Je kunt de sommen hierdoor beter in stappen oplossen en je berekening controleren. Het is erg handig als je aantekeningen mag maken, hierdoor heb je meer overzicht als je een grote som op moet lossen. Sommen als 15 x 10 kun je vaak uit je hoofd uitrekenen, maar 124 x 823 is toch wat lastiger. Je kunt als je kladpapier mag gebruiken de tussenstappen opschrijven en hierdoor beter tot een goed antwoord komen.
  • Probeer zoveel mogelijk sommen te maken. Het gaat er uiteindelijk om hoeveel sommen je binnen een bepaalde tijd goed hebt uitgerekend. Als je een som niet weet, sla deze dan over. Je kunt de tijd beter besteden aan sommen die je wel uit kunt rekenen. Het is zonde als je veel tijd verliest bij een opgave.
  • Blijf oefenen. Hierdoor kun je namelijk de vaardigheden ontwikkelen en ook aan je snelheid werken. Als je eenmaal weet wat je moet doen en hoe je sommen gemakkelijker op kunt lossen, kun je daar gebruik van maken en blijf herhalen. Hierdoor blijf je de regels beter onthouden en ontwikkel je voor jezelf een bepaalde strategie. Oefenen zorgt er ook voor dat je bent voorbereid op de echte test en hierdoor beter je zenuwen onder controle kunt houden. Je weet immers wat er van je wordt verwacht.
  • Zorg dat je de basisregels van het rekenen goed beheerst. Dit is namelijk het beginpunt van waaruit je gaat oefenen en zo zorg jij er voor dat je gaat inzien hoe eenvoudig het kan zijn. Het is dan een kwestie van beginnen met eenvoudige sommen en dan stapsgewijs naar een moeilijker niveau. Door te herhalen krijg je de smaak snel te pakken, sommen uitrekenen verloopt steeds vlotter en steeds vaker zonder fouten en daardoor ben je gemotiveerd om door te zetten

Nog meer hoofdrekenen oefenen

Wil je nog meer hoofdrekenen oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen