Your code here Assessment oefenen gratis? | Dat doe je hier!
30 september 2015 

Assessment oefenen gratis

Assessment oefenen gratis

Assessment oefenen gratis

Assessment oefenen gratis, dit kan echt, ook door jou! Steeds meer bedrijven nemen een assessment af, het is vaak een vast onderdeel van de sollicitatieprocedure. Hierbij worden de resultaten van jou vergeleken met die van de andere kandidaten.  Er wordt aan je uitgelegd op welke manier je een assessment kunt voorbereiden, hoe je het beste kunt oefenen en waar een assessment uit bestaat.

Inhoudsopgave

assessment training banner

Assessment voorbereiden

Een assessment voorbereiden, veel mensen denken daarbij alleen aan oefenen. Maar er is meer wat je moet doen. Je moet namelijk ook weten wat er van je wordt verwacht en welke onderdelen je tegen kunt komen. Lees daarom de vacature nogmaals goed door, zodat je weet wat er van je wordt verwacht tijdens de test. Je kunt er veel waardevolle informatie uit halen en dat is alvast een goede voorbereiding op je assessment.

Assessment oefenen 

Een assessment bestaat uit verschillende onderdelen en een aantal van deze onderdelen kun je prima voorbereiden. Als je kiest voor assessment oefenen gratis, dan ga je daar echt je voordeel mee doen. Je krijgt om te beginnen te maken met een assessment interview. Je kunt je hier vaak op voorbereiden, je kunt nagaan welke vragen er gesteld kunnen worden en wat je daar dan op gaat antwoorden. Leer geen standaard zinnen uit je hoofd, want de vragen kunnen altijd anders gesteld worden. Maar het gaat er om dat je weet wat je kunt antwoorden. Je verdiept je er nu al in, dus een antwoord tijdens het assessment “rolt er gewoon uit.” Er bestaan verschillende soorten interviews: het competentie interview en het structureel assessment interview. Welke je tegen komt, hangt af van voor welke functie je gaat solliciteren.

Capaciteitentest

De capaciteitentest is een test die je tegen kunt komen en dan heb je te maken met diverse onderdelen. Onderdelen die je bijvoorbeeld gratis kunt oefenen zijn:

Analogieën
Cijferreeksen
Diagrammen
Figuren
Figuurreeksen

Door te kiezen voor gratis oefenen, leer jij jezelf de oefeningen eigen te maken en weet je wat er van je wordt verwacht. Het kan je gerust stellen voordat je aan de echte test gaat beginnen.

Competentietest

Een onderdeel van het assessment is ook de competentietest, alleen kun je deze test niet oefenen. Je krijgt bij deze test namelijk verschillende stellingen en daarbij moet je aangeven in hoeverre de stelling op jou van toepassing is. Hiervoor ga je dus na over welke competenties jij beschikt en dan hoef je tijdens de test niet zolang meer na te denken of de competentie wel of niet op jou van toepassing is. In een gesprek wordt er ook gevraagd naar je competenties, zorg dat je weet welke er bij de functie horen, waarop je gaat solliciteren. Als je denkt hier aan te voldoen, geef dan aan waarom en leg dat uit aan de hand van voorbeelden. Als je niet over de benodigde competenties beschikt, kun je deze wellicht ontwikkelen of nagaan wat je er aan kunt doen. Geef je bereidheid aan om een studie te volgen.

Persoonlijkheidstest

Bij de persoonlijkheidstest gaat het over jouw persoonlijkheid. Het is goed om te weten wat je kunt verwachten bij de test. Maar je kunt je niet echt voorbereiden op deze test. Alleen jij kunt de juiste woorden geven op de vragen omdat je jezelf het beste kent. Je kunt dus ook geen foute antwoorden geven.

Praktijksimulaties

Je hebt verschillende soorten praktijksimulaties en bij een assessment kun je daar mee te maken krijgen. Dit kan bijvoorbeeld een rollenspel zijn. Gelukkig kun je bij assessment oefenen gratis ook kijken naar de verschillende praktijksituaties. Tijdens het oefenen kun je nagaan hoe je zou reageren in een praktijksituatie en wat je hierin kunt verbeteren.

Tips assessment oefenen

Nog meer assessments oefenen gratis

Wil je nog meer assessments oefenen gratis? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder nze trainingspakeketten.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen