Your code hereassessment testen oefenen

assessment testen oefenen

assessment testen oefenen

Assessment testen worden steeds vaker gebruikt als onderdeel van het selectieproces bij sollicitaties. Deze tests geven werkgevers inzicht in de vaardigheden, kennis en persoonlijkheid van de kandidaat. Het kan spannend zijn om een assessment test te maken, vooral als je niet weet wat je kunt verwachten. Gelukkig kun je jezelf voorbereiden door te oefenen. In dit artikel geven we je tips en oefenopdrachten met uitleg en antwoorden, zodat jij goed voorbereid bent op jouw assessment test.

assessment training banner

Tips assessment

  • Tip 1: Maak een planning Het is belangrijk om je goed voor te bereiden op de assessment test. Maak daarom een planning waarin je voldoende tijd vrijmaakt om te oefenen. Plan regelmatig oefensessies in en zorg ervoor dat je voldoende tijd hebt om de oefenopdrachten te maken.
  • Tip 2: Oefen in een rustige omgeving Het is belangrijk dat je tijdens het oefenen in een rustige omgeving zit, waar je niet gestoord wordt. Zo kun je je volledig concentreren op de oefenopdrachten. Zet je telefoon uit en zorg dat er geen andere afleidingen zijn.
  • Tip 3: Lees de instructies goed door Lees voordat je begint met de oefenopdracht altijd eerst de instructies goed door. Zo weet je wat er van je verwacht wordt en voorkom je dat je kostbare tijd verliest omdat je de opdracht niet goed begrepen hebt.
  • Tip 4: Maak gebruik van tijdsdruk Assessment testen worden vaak onder tijdsdruk gemaakt. Oefen daarom ook onder tijdsdruk. Zo kun je wennen aan de druk en leer je om sneller en efficiënter te werken. Zet bijvoorbeeld een timer en probeer de oefenopdracht binnen de gestelde tijd af te ronden.
  • Tip 5: Analyseer je fouten Bekijk na het maken van een oefenopdracht welke fouten je gemaakt hebt en waarom je die gemaakt hebt. Door je fouten te analyseren kun je leren van je fouten en voorkom je dat je dezelfde fouten maakt bij de volgende oefenopdracht.

Assessment oefenopdrachten

Oefenopdracht 1: Cijferreeksen  

Cijferreeksen zijn een veelvoorkomend onderdeel van assessment testen. Bij deze opdracht krijg je een reeks cijfers te zien en moet je het ontbrekende cijfer in de reeks vinden. Bijvoorbeeld: 2, 4, 6, 8, ?

assessment testen cijferreeksen

Oefenopdracht 2: 

Bij verbale analogieën krijg je een woordpaar te zien en moet je het ontbrekende woord in de analogie vinden.

Bijvoorbeeld: Voorbeeld: Hand is aan vingers zoals voet is aan... 

verbale analogieën

Oefenopdracht 3: Numerieke redenering Numerieke redenering is een opdracht waarbij je op basis van numerieke gegevens een conclusie moet trekken. Bijvoorbeeld: In 2018 waren er 5000 studenten ingeschreven aan een universiteit. In 2019 waren er 6000 studenten ingeschreven. 

Wat was de procentuele groei van het aantal studenten? 


Antwoorden assessment oefenopdrachten

Oefenopdracht 1: Cijferreeksen  

Antwoord: 10

Oefenopdracht 2: 

Antwoord: Tenen

Oefenopdracht 3: Numerieke redenering 

Wat was de procentuele groei van het aantal studenten?

Antwoord: 20% (berekeningswijze: (6000 - 5000) / 5000 x 100% = 20%)

Nu je deze oefenopdrachten hebt geoefend, ben je beter voorbereid op jouw assessment test. Onthoud dat oefenen belangrijk is om je vaardigheden te verbeteren en je zelfvertrouwen te vergroten. Bekijk hieronder onze trainingspakketten om je optimaal voor te bereiden. Succes met oefenen!

Nog meer assessment testen oefenen

Wil je nog meer assessment testen oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen