Your code hereNumeriek redeneren oefenen? | oefen hier gratis en krijg handige tips!
10 november 2021 

Numeriek redeneren oefenen

Numeriek redeneren oefenen

Wil je graag numeriek redeneren oefenen? Een verstandige keuze omdat je dit onderdeel bij het assessment tegen kunt komen. Meestal krijg je een grafiek of een tabel te zien en dan wordt er aan jou gevraagd om specifieke informatie uit het geheel te filteren. Op deze pagina vind je meer informatie over numeriek redeneren, je krijgt hier tips en je vindt hier ook oefeningen die je zelf kunt maken en na kunt kijken.

Inhoudsopgave

assessment training banner

Numeriek redeneren voorbeeld

 

Numeriek redeneren uitleg

Bij numeriek redeneren gaat het er om dat je een grafiek of tabel te zien krijgt en dan moet jij de informatie uit de gegevens kunnen filteren. Je kunt met verschillende vragen te maken krijgen. Het gaat er om dat jij de gegevens uit de grafieken en tabellen kunt halen en ook wordt er gekeken of dat je de belangrijkste informatie snel uit een groter geheel haalt. Het is daarbij van belang om goed te lezen wat er van je wordt gevraagd, alleen als je dat doet kun je het juiste antwoord vinden. Er worden vaak vragen verkeerd beantwoord, omdat er niet goed wordt gelezen. Als je weet wat er wordt gevraagd, dan kun je de betreffende informatie uit de grafiek of tabel halen. Tijdens het oefenen zul jij merken dat jij kritisch en secuur te werk moet gaan om de juiste antwoorden te vinden. Op de echte test ga jij dit automatisch ook doen, want je bent er dan aan gewend.

Numeriek redeneren oefentest

Loading...


Numeriek redeneren tips

 • Ken je verwachtingen. Bij het numeriek redeneren is het belangrijk dat je weet wat je kunt verwachten. Zorg daarom voor een goede voorbereiding, zorg dat je de regels kent en voldoende tijd neemt om te oefenen.
 • Maak een goede planning, Het oefenen geeft je zelfvertrouwen, daarom is het ook echt aan te raden om daar op tijd mee te beginnen.
 • Onderschat het niet, bij een assessment wordt er veel van je gevraagd. Er worden veel verschillende onderdelen getest en daarvan is het numeriek redeneren er één. Oefenen is het beste wat je kunt doen, voordat je de echte test gaat maken.
 • Begin bij het begin. Het advies is om bij het begin (de basisregels in veel gevallen) te beginnen. Hierdoor weet je namelijk wat er van je wordt gevraagd en welke stappen je moet zetten om tot een goed antwoord te komen.
 • Blijf herhalen
 • Oefen de verschillende onderdelen
 • Las op tijd een pauze in, dit is erg belangrijk als je je gaat voorbereiden op een test. Het is aan te raden dat je daar bij het maken van de planning ook rekening mee houdt.
 • Goed lezen, als je de vraag niet goed leest, dan is de kans groot dat je niet tot een antwoord komt of je gebruikt de verkeerde informatie.
 • Bij twijfel een vraag overslaan, Als je later tijd over hebt kun je altijd nog kijken of je de opgave waar je aan twijfelde nog eens kunt bekijken en het antwoord dan wel ziet.
 • Zelfvertrouwen. Door het numeriek redeneren oefenen krijg je meer vertrouwen in jezelf.  Als je op tijd begint met oefenen, maak je  de stof eigen en kun je de test goed maken.
 • Ga secuur te werk


Nog meer numeriek redeneren oefenen

Wil je nog meer  numeriek redeneren oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen.. Bekijk hieronder onze trainingspakketten.


Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen