Your code hereAssessment test | belangrijk tijdens de sollicitatieprocedure

Assessment test

Assessment test

Ga je binnenkort een assessment test maken? Dan is het aan te raden om de test goed voor te bereiden. Assessment wil zeggen beoordeling. Wat houdt deze beoordeling in? Welke onderdelen kun je tegenkomen? Hoe wordt een assessment afgenomen en door wie word je beoordeeld? Deze vragen zullen hier beantwoord worden.

Inhoudsopgave

assessment training banner

Assessment

Bij de assessment test worden verschillende onderdelen getest zoals je intelligentie, je competenties en je persoonlijke kwaliteiten. Er bestaan diverse soorten assessments:

-Het loopbaan assessment, er wordt binnen het bedrijf waar je werkt een assessment bij je afgenomen. Je wilt met dit assessment achter bepaalde dingen komen, zoals bij dit assessment wat voor soort beroepen en organisaties er bij je passen.

-Het ontwikkel assessment, je hebt al een baan en er wordt binnen het bedrijf gekeken hoe je je verder kunt ontwikkelen als werknemer binnen de organisatie.

-Het selectie assessment, deze vorm kom je het meeste tegen. Je krijgt hiermee te maken als je naar een bepaalde functie gaat solliciteren. Een werkgever kan aan de hand van de uitslag van dit assessment gemakkelijker een keuze maken om de juiste werknemer te selecteren voor een bepaalde functie binnen zijn of haar bedrijf.

Onderdelen assessment

Het assessment bestaat uit diverse onderdelen en daar besteden we nu aandacht aan. Het is belangrijk dat je de informatie over de verschillende onderdelen goed in je opneemt, zodat je weet wat je straks tijdens de test kunt verwachten.

Capaciteitentest: Een andere naam voor deze test is de intelligentietest. Je intellectuele vermogen wordt hierbij getest. De test bestaat uit verschillende onderdelen die je allemaal weer kunt voorbereiden.

-Competentietest: Er kan door middel van deze test een goed beeld worden gevormd over welke competenties je beschikt. Het is zeer waardevolle informatie voor de werkgever, deze kan zo namelijk bekijken of de competenties waar je over beschikt aansluiten bij de functie waar je naar hebt gesolliciteerd.

Persoonlijkheidstest: Je kunt deze test verwachten tijdens het assessment en deze gaat echt over jou als persoon. De werkgever wil graag een beeld over jouw persoonlijkheid en met deze test wordt deze informatie duidelijk in kaart gebracht.

Praktijksimulaties: Deze komen voor in verschillende vormen, waarbij je kunt denken aan een rollenspel of de postbakoefening. Het gaat er om dat je een situatie uit de praktijk na gaat spelen.

Assessment afnemen

De laatste jaren gebeurt het afnemen van een assessment steeds vaker online. Niet alle onderdelen kunnen online getest worden, maar de capaciteitentest, persoonlijkheidstest en de competentietest wel. Een rollenspel, de postbakoefening en de interviews zullen uiteraard altijd op locatie afgenomen moeten worden. Sommige onderdelen van het assessment kun je dus wel thuis maken. Maar niet iedere assessor geeft daar toestemming voor.

Als het assessment is afgenomen, dan krijg je een rapportage met de resultaten. Het rapport wordt met je besproken en dan kun je aangeven of je wilt dat de gegevens naar je werkgever worden gestuurd of niet. Je bent het niet verplicht, maar houd er wel rekening mee dat de kans op die baan erg klein wordt als je je resultaten niet wilt delen.

Beoordelen assessment

Het beoordelen van een assessment wordt gedaan door assessors. Dit kunnen psychologen zijn of managers, en zij hebben daar dan een speciale training voor gevolgd. Vaak zijn er ook gesprekspartners aanwezig die aantekeningen maken en ook meekijken hoe je het doet. Uiteindelijk zijn er dus meerdere mensen die je beoordelen.

Voorbereiding assessment

Een assessment kun je goed voorbereiden. Het is verstandig dat je hier ook gebruik van maakt. Hierdoor voel je je namelijk zekerder, je weet wat je kunt verwachten en zo kun je je zenuwen beter onder controle houden.

-Plan de onderdelen van het assessment, zoals de capaciteitentest.

-Begin bij het begin en leer eerst de regels en begin dan met eenvoudige oefeningen.

-Gaan de oefeningen goed? Dan kun je ook een moeilijker niveau proberen en kijken hoe dat gaat.

-Blijf herhalen, zodat je vaardiger wordt in de onderdelen en je tempo kunt verhogen.

-Sommige onderdelen moeten binnen een bepaalde tijd gemaakt worden en dan is het belangrijk dat je onder tijdsdruk kunt presteren.

Nog meer assessment testen oefenen

Wil je nog meer assessment testen oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekjk hieronder onze trainingspakketten.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen