Your code herePostbakoefening | voorkom falen, bereid je voor!

Postbakoefening

Postbakoefening

Tijdens een assessment kun je met postbakoefening te maken krijgen. Heb jij enig idee wat je dan kunt verwachten en wat het nut is van deze oefening? Op deze pagina geven wij je uitleg over deze praktijksimulatie en krijg je tips, die je tijdens het oefenen en uiteraard tijdens de test toe kunt passen. Op deze pagina wordt het volgende behandeld:

Inhoudsopgave

assessment training banner

Wat kun je verwachten?

De postbakoefening is een praktijksimulatie die je tegen kunt komen bij een assessment. Het gaat er om dat je een situatie uit de praktijk na gaat spelen. Het heeft dan betrekking op een situatie die je in de praktijk binnen het werkveld tegen kunt komen. Het gaat er om dat de nieuwe werkgever een beeld krijgt van hoe jij in de praktijk werkt. Door het resultaat van deze oefening kan beoordeeld worden of je geschikt bent voor de vacante of nieuwe functie of juist niet. Het is belangrijk dat jij de oefening voor gaat bereiden, zodat je weet wat jou te wachten staat.

Vaak moet je de rol van de manager overnemen. Je bent een paar dagen weggeweest en nu zit de inbox van je e-mail vol. Je moet door de mails heen van de afgelopen dagen en daarbij is het belangrijk dat je stressbestendig bent. Je hebt een bepaalde tijd om de berichten af te handelen. Natuurlijk kun jij binnen deze periode niet alle berichten beantwoorden, daarom moet je nagaan hoe je dit het beste aan kunt pakken. Je moet prioriteiten kunnen stellen. Welke berichten moet je direct beantwoorden, welke taken kun je uitbesteden, welke berichten kunnen even wachten en welke berichten kunnen direct worden weggegooid? Dit onderscheid moet je kunnen maken. Daarvoor dien je de post te kunnen selecteren van belangrijk, minder belangrijk en niet belangrijk. Ook je kalmte bewaren is tijdens de postbakoefening van groot belang. Dit alles wordt beoordeeld tijdens de test van de postbakoefening.

Nut van de postbakoefening

Het nut van de postbakoefening is dat je laat zien dat je je verantwoordelijkheid neemt, stressbestendig bent, de rust kunt bewaren en kunt delegeren. Als je gaat solliciteren bij een management functie is de kans erg groot dat je hiermee te maken krijgt. Het gaat er om dat jij laat zien dat je taken kunt delegeren aan de juiste personen, dat je afspraken kunt accepteren, kunt weigeren of naar een ander tijdstip kunt verplaatsen. Prioriteiten stellen is heel belangrijk en dat moet je als manager dan ook goed kunnen. Het volgende is van groot belang tijdens de postbakoefening:

  • Het gaat er om dat jij de hoofdzaken en de bijzaken van elkaar kunt scheiden. Belangrijke berichten dien je direct te beantwoorden. Als je in tijdnood komt, is het raadzaam dat je kijkt naar wat je het beste kunt doen. Het is dan beter dat je de belangrijkste post meteen beantwoordt en iets wat minder belangrijk is, verplaatst naar een later tijdstip, een tijdstip dat je beter uitkomt.
  • Overzicht houden is heel belangrijk tijdens de oefening. Je moet goed kunnen analyseren en deze vaardigheid mag bij een manager dan ook niet ontbreken.
  • Je hebt informatie nodig voordat je de postbakoefening kunt uitoefenen. Je krijgt namelijk te horen hoe de hiërarchie van een bedrijf in elkaar zit en dat is van belang zodat je weet welke taken je aan wie uit kunt besteden. Ook de strategische doelen zijn van belang, dan weet je namelijk welke mails van belang zijn om nu te beantwoorden en welke even kunnen wachten.

Oefenen voor de postbakoefening

Je kunt je heel goed voorbereiden op de postbakoefening. Wij bieden je deze kans. Daarvoor hebben wij een paar tips voor je op een rijtje gezet:

  • Orden de berichten. Het gaat er om dat je een duidelijk overzicht hebt en dit kan alleen als je onderscheid kunt maken in wat belangrijk is en wat niet.
  • Scan het geheel en filter er meteen uit wat van belang is en wat niet. Reclame die je niet nodig hebt kun je direct verwijderen, dit geeft je wat meer ruimte en overzicht.
  • Blijf overzicht houden. Dit is belangrijk omdat je iedere keer weer opnieuw moet beoordelen welke berichten echt belangrijk zijn. In het begin lijkt het misschien zo dat alle mails die je moet beantwoorden belangrijk zijn, maar er zijn ook berichten die kunnen wachten of die je uit kunt besteden aan anderen.
  • Houd de tijd in de gaten. Vaak krijg je een bepaalde tijd om de oefening af te ronden. Het is geen race tegen de klok, maar zorg wel dat je zoveel mogelijk hebt kunnen ordenen en beantwoorden (de berichten die urgent en belangrijk zijn).
  • Oefen met je eigen mailbox. Je hebt vast en zeker wel eens een paar dagen dat je je mail niet leest. Ga dan eens op je gemak er voor zitten en oefen dan deze postbakoefening. Je kunt hierdoor zelf ook tijd besparen en inzien dat je veel gemakkelijker om kunt gaan met je mail.

Nog meer postbakoefeningen oefenen

Wil je nog meer postbakoefeningen oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen