Your code here Loopbaan assessment | lees hier alles wat je moet weten

Loopbaan assessment

Loopbaan assessment

Het loopbaan assessment wordt ingezet om werknemers binnen een organisatie van advies te voorzien als ze een carrière keuze willen maken. Werknemers kunnen hierdoor beter op de juiste plek worden geplaatst. Bij een interne reorganisatie wordt deze assessmentvorm vaak gebruikt. Mensen die reeds in het bedrijf of de organisatie werkzaam zijn, kunnen zich hierbinnen ontwikkelen en toewerken naar een andere functie. Welke mensen zijn hiervoor het meest geschikt? Een loopbaan assessment zal daarover duidelijkheid geven.

Inhoudsopgave

assessment training banner

Belang loopbaan assessment

Een loopbaan assessment is wel degelijk nuttig. Soms heb je het idee dat je op je plek zit binnen de organisatie, maar dan blijkt na een poosje dat dit niet het geval is. Het kan dan nuttig zijn om te kiezen voor een loopbaan assessment, dan kan er namelijk inzicht verschaft worden in je kwaliteiten en talenten. Hierbij komen je sterke en zwakke punten naar voren. Er wordt gekeken naar bepaalde talenten die jij kunt gebruiken in je loopbaan. Er wordt hierbij ook gekeken naar zaken, die wat minder goed gaan, dus waar je aan moet werken. Je interesses spelen hierbij ook een rol, ook deze worden behandeld. Je krijgt door het loopbaan assessment inzicht in verschillende factoren waarmee een werkgever dus kan inschatten welke baan/functie het beste bij iemand past. 

Keuzes maken

Door een loopbaan assessment kunnen er beter keuzes worden gemaakt die gaan over je carrière. Aan het einde van het assessment krijg je een uitgebreid adviesrapport. Er komen dan ook mogelijkheden uit naar voren waar je zelf niet eens aan had gedacht. Het is daarom ook interessant om de verschillende onderdelen van een assessment te maken, hierdoor krijg je inzicht in jezelf en weet je ook waar je nu staat. Dit kan je helpen om een goede keuze te maken, die jou in de toekomst kan helpen. Een baan die bij je past is namelijk wel erg belangrijk om met plezier elke dag naar je werk te gaan.

Procedure loopbaan assessment

Bij een loopbaan assessment krijg je te maken met verschillende onderdelen. Er zijn een aantal onderdelen die je ook tegen kunt komen bij een selectie assessment. Een loopbaan assessment is een assessment met een loopbaan specifiek karakter. Hierbij word je dan ook beoordeeld door een psycholoog. Er wordt samen met jou gekeken naar je interesses en competenties. Het is dus geen beoordeling of je geschikt bent of ongeschikt bent. Het gaat er om dat je duidelijk krijgt wie je bent, waar je staat en waar je naar toe wilt. Een loopbaan assessment bestaat uit een aantal onderdelen die hier nu nader worden besproken.

Gesprek met je werkgever

Tijdens een loopbaan assessment krijg je een gesprek met je werkgever. Hieruit moet duidelijk naar voren komen wat de vraagstelling is. De verwachtingen van beide partijen worden hier besproken. Dit is namelijk de basis van het geheel en van daaruit worden de verschillende testen opgesteld en uitgevoerd. Het is goed dat je hier de tijd voor neemt en duidelijk aangeeft wat je graag wilt doen en verwacht. Misschien wil je graag een andere functie binnen het bedrijf, meer taken, meer verantwoordelijkheid of wat anders. Door het te bespreken krijg je ook inzicht in wat een werkgever je kan bieden. 

Verschillende testen

Een loopbaan assessment bestaat uit meerdere testen, dat zijn vaak de capaciteitentest en de persoonlijkheidstest. Er zijn ook assessment opdrachten en praktijksimulaties die je uit moet voeren. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan een rollenspel. Er volgt ook een gesprek met een psycholoog, waarbij je samen op zoek gaat naar je wensen en interesses.

Eindgesprek loopbaan assessment

Als het loopbaan assessment is afgerond dan volgt er een eindgesprek. Als de resultaten bekend zijn dan worden deze met je besproken. Je krijgt zelf een rapportage en ook de werkgever zal er een ontvangen als jij daarvoor je akkoord geeft. Je weet daardoor direct hoe je de test hebt gemaakt en waar je nu aan toe bent. Je vindt in de rapportage van het loopbaan assessment je toekomstmogelijkheden, maar ook je eigen talenten en je loopbaanrichtingen. Ook aandachtspunten worden hier besproken. Alles staat in de rapportage duidelijk omschreven. Je krijgt in de rapportage tevens tips hoe jij je verder kunt ontwikkelen. Er wordt ook aangegeven welke ontwikkelingen voor jou haalbaar zijn en op welke termijn. Je hebt zelf de keuze of dat je de rapportage aan je werkgever wilt overhandigen of niet.

Nog meer loopbaan assessments oefenen

Wil je nog meer loopbaan assessments oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen.  Bekijk hieronder onze trainingspakketten.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen