Your code hereVerbale analogieën

Verbale analogieën

Verbale analogieën

Verbale analogieën, misschien heb je er wel eens van gehoord. Deze meten namelijk het verbaal analytisch inzicht. Deze analogieën worden vaak ingezet tijdens selectieprocedures. Om je een goed beeld te geven van wat je kunt verwachten, besteden wij hier aandacht aan op deze pagina. Lees op je gemak door waar de opgaven uit kunnen bestaan, wat een analogieën test wil zeggen en wat er nodig is bij de verbale analogieën. We geven aan het einde van de pagina nog een aantal tips om te oefenen en dan ben je goed voorbereid voor de verbale analogieën tijdens jouw assessment.  

Inhoudsopgave

assessment training banner

Analogieën test

Bij een analogie test ga jij een relatie vergelijken en weer gelijk maken. De relatie van het een zal daarbij gelijk moeten zijn aan de relatie van een ander. Let daarbij goed op dat de verbale analogieën de meest eenvoudige variant zijn. De dubbele analogie test is wat lastiger. 

Analogieën oefentest

Loading...

 Verbale analogieën tips

 We geven je een paar handige tips die je kunt gebruiken in de praktijk: 

  • Oefenen, dit is van groot belang. Als je gaat herhalen en weet hoe de vragen werken, dan ben je veel rustiger tijdens de echte verbale analogieën test. Zo leer je ook sneller de betekenis en kun je vraagstukken sneller oplossen. 
  • Een goede woordenschat. Zo weet je wat de woorden betekenen en kun je sneller de link leggen welke woorden er bij passen en welke zeker niet. 
  • Goed lezen is van groot belang. Controleer altijd wat je hebt gelezen en of het antwoord wat je kiest ook is wat jij in wilt vullen. Fouten heb je zo gemaakt dus goed lezen is van groot belang tijdens de verbale analogieën test!
  • Antwoorden vergelijken, door te vergelijken kun jij sneller de relatie van de woorden achterhalen. Zo kun je de samenhang vaak ook sneller inzien. Ook kun je door te vergelijken beter zien wat er is veranderd aan de relatie wanneer je een ander woord op die plaats gaat zetten. 

Nog meer verbale analogieën oefenen

Wil je nog meer verbale analogieën  oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen