Your code hereAnalogie test doen? | Vind hier de oplosstrategieën
12 september 2015 

Analogie test

Analogie test

Moet je binnenkort een analogie test maken? Dan is het verstandig om voorafgaand aan deze test te gaan oefenen. Bij een assessment is de kans  groot dat je met analogieën te maken krijgt. De analogie test is de meest gebruikte intelligentietest door een assessmentbureau. Het is belangrijk om te weten wat analogieën zijn, dan kun je je namelijk beter voorbereiden op wat er komen gaat. Je vindt hier een voorbeeld, maar ook uitleg, oefeningen en uiteraard tips om de analogie test beter te kunnen maken.

Inhoudsopgave

assessment training banner

Analogieën voorbeelden

Om het je duidelijker te maken, volgen er onderstaand een paar voorbeelden. Je hebt bijvoorbeeld de opgave wiel – … = kind – gezin. Is dat een stuur, een auto of een stoel? Uiteraard is het goede antwoord een auto. Het gaat namelijk over het geheel. Een wiel is een onderdeel van de auto en een kind is onderdeel van het gezin.

Een ander voorbeeld is: auto – rijden = telefoon –  …. . Is het mobiel, internet of bellen? Het goede antwoord is bellen. Functionaliteit staat hierbij centraal. Wat kun je met de auto? Rijden. Wat kun je met een telefoon? Bellen.


Analogieën uitleg                              

Analogieën oefentest

Loading...


Analogieën tips

  • Lees alles wat je tegenkomt. Hierdoor kom je iedere keer nieuwe woorden tegen en als je een woord niet kent dan zoek je de betekenis op.
  • Ga in gesprek met anderen, ieder gebruikt zo zijn eigen woorden tijdens een gesprek. Dit is voor je woordenschat goed, maar zo kun je het ook beter onthouden en herleiden naar een bepaalde situatie.
  • Kies analogie testen die je kunt oefenen. Begin bij de makkelijke variant en wanneer dat goed gaat kun je een moeilijke kiezen.
  • Weet je een woord niet? Sla dat dan over. Het kan namelijk altijd gebeuren dat je de betekenis niet kent en dan kun je beter een opgave overslaan dan minuten tijd verspillen aan het bedenken van de oplossing. Er zijn genoeg opgaven die je wel zo op kunt lossen. Daar kun je je dan beter oprichten.
  • Oefen ook op snelheid, want het gaat er om dat je binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk opgaven op kunt lossen.
  • Vergroot je woordenschat. Hoe meer woorden je kent, hoe sneller jij de verbanden kunt zien.
  • De verstopte regels die je tegen kunt komen zijn: Tegenstellingen/antoniemen, Synoniemen, Onderdeel van een geheel, Oorzaak, gevolg, Functionaliteit en Product.

Nog meer analogieën oefenen

Wil je nog meer analogieën oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen