Your code hereIQ - score

IQ - score

IQ - score

IQ staat voor intelligentie quotiënt. Dit betekend dat je een cijfer hebt waarin je intelligentie gequoteerd wordt. Je maakt dan een test waarin je intelligentie duidelijk wordt. Het testen van je IQ gebeurd vaak bij een sollicitatie. Bedrijven willen graag weten wat voor mensen ze willen aannemen. Dit gebeurd vaak door middel van een assessment test, maar ook wordt vaak je IQ getest. Na de IQ-test krijg je een score, deze score is echter erg onduidelijk. Wat is nu een goede score en wat is een mindere score?

Inhoudsopgave

assessment training banner

Uitslag

25 – 69

Heb je een IQ-score tussen de 25 en 69? Dan ben je licht verstandelijk beperkt. Heb je een iq vna 25 t/m 34 dan ben je ernstig verstandelijk beperkt.

70 – 79

Als je een score hebt tussen de 70 en 79 dan ben je zwakbegaafd.

80 – 119

Als je een score hebt van 80 tot 119 dan heb je een gemiddelde IQ-score. Tussen de 80 en 89 ben je net beneden gemiddeld. Tussen de 90 – 109 ben je gemiddeld en tussen de 110 – 119 ben je boven gemiddeld.

120 – 129

Je bent dan begaafd. Je bent zeer bovengemiddeld, maar net niet hoogbegaafd.

 

130 – 160+

Als je deze score hebt dan ben je een van de 2% van de bevolking die hoogbegaafd is.


Grafiek IQ - score


70% van de bevolking in nederland heeft een score van de 85 en 115. Dat valt precies in de gemiddelde score. Slechts 2 procent behaalt de score van 130+, stres dan niet dat je niet hoogbegaafd bent. 15% van de bevolking heeft een hogere score van 115. Echter heeft 15% van de nederlandse bevolking een lagere score dan 85. Dat houdt in dat er veel mensen zijn die zwakbegaafd zijn tot ernstig verstandelijk beperkt.

Betrouwbaarheid

Een iq test is een momentopname. Dat houdt in dat je score beïnvloed kan worden. Neem als voorbeeld vermoeidheid en tijd. Als je een iq test in de avond maakt heeft dat invloed op de score, daarom is het een moment opname. Op internet kun je veel verschillende iq testen vinden. deze zijn vaak niet officieel, echter is dit geen probleem. Want dit geeft wel een indicatie over je iq score. De meest betrouwbare iq test is de gestandaardiseerde testafneming. De test wordt dan afgenomen onde dezelfde omstandigheden, tijdsduur en voorwaarden. Het is echter niet bekend hoe de normering in stand komt.


Nog meer assessment oefenen?

Wil je nog meer assessment oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en scoor je hoger voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten.


Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen