Your code hereIQ test oefenen? |Oefen hier gratis de IQ test!
16 oktober 2015 

IQ test oefenen

IQ test oefenen

Een IQ test oefenen, werkt dat of niet? Sommige mensen twijfelen er aan, maar het is wel degelijk zinvol als je gaat oefenen. Als je een test voorbereidt, weet je wat je te wachten staat. Je kunt hierdoor je zenuwen beter onder controle houden. Door na te gaan welke onderdelen er zijn, kun jij de test beter voorbereiden. De volgende onderdelen worden op deze pagina behandeld:

Inhoudsopgave

assessment training banner

IQ test

Bij de IQ test gaat het echt om het doen, het maken van voldoende oefentests voordat de testdag aanbreekt. Je hebt de kans om verschillende testen te maken en dan kun jij ontdekken wat jij nog moeilijk vindt en welke stof je goed beheerst (geeft je zelfvertrouwen). Als er onderdelen zijn waar je minder goed op scoort, dan kun je hier maar beter extra aandacht aan besteden. Je wilt zoveel mogelijk vragen oplossen, maar het gaat er ook om dat je weet wat de regels zijn.

IQ test oefenen

Een IQ test oefenen, dat is iets waar je zeker tijd voor moet vrijmaken.

 • Zorg ervoor dat je weet welke onderdelen je tijdens de test kunt verwachten. Als je weet wat er van je wordt gevraagd kun je gericht opgaven opzoeken en oefeningen maken. Hierdoor ben je beter voorbereid op de echte IQ test.
 • Lees de regels door en pas deze toe in de praktijk. Als je weet welke onderdelen er aan bod komen, kun jij de regels opzoeken en de onderdelen oefenen. Oefen eerst eenvoudige opgaven en later kun je een stap verder gaan en moeilijke opgaven proberen.
 • Focus je op de onderdelen die extra aandacht nodig hebben. Het is belangrijk dat je alle onderdelen van de IQ test beheerst.  Het is beter om 3 x 10 minuten te oefenen dan een half uur achterelkaar.
 • Blijf onderdelen die je al goed beheerst herhalen. Hierdoor kun je namelijk oefenen op herkenning maar ook op snelheid. Als je onderdelen binnen een bepaalde tijd moet maken, is het belangrijk dat je onder tijdsdruk kunt presteren en dit kun je leren tijdens het herhalen. Ga pas onder tijdsdruk oefenen wanneer je de basis van de IQ test onderdelen goed beheerst.
 • Wissel de verschillende onderdelen af. Hierdoor blijft het oefenen ook leuk en wordt het niet eentonig.
 • Maak een planning voor het oefenen. Hierdoor heb je een houvast en kun je iedere dag weer je planning afwerken.

IQ test onderdelen

Analogieën

Bij een IQ test kom je de analogieën erg vaak tegen. Het gaat er om dat je het verband ziet tussen de woorden. Het is dus belangrijk dat je een brede woordenschat hebt. Als je de betekenis van de woorden kent, dan kun je gemakkelijker het antwoord kiezen. Blijf daarom vooral veel lezen en als je de betekenis van een woord niet kent, kun je die opzoeken. Veel in gesprek gaan met mensen is ook aan te raden, dan leer je ook iedere keer nieuwe woorden. Als je deze betekenis niet kent, vraag het dan en dan kun je hem in een bepaalde context beter onthouden. Interessante interviews en reportages volgen op tv is ook een mogelijkheid om nieuwe woorden te leren kennen. Oefen hier gratis analogieën

Cijferreeksen

Bij de cijferreeksen tijdens de IQ test krijg je een reeks cijfers te zien met de opdracht het ontbrekende getal in te vullen. Je gaat het goed oefenen, hoe vaker je oefent, hoe sneller je de logica ziet en het getal in kunt vullen. Het is goed om te oefenen, want dan merk je welke handelingen er mogelijk zijn en je wordt daar zelf ook behendig in. Oefen hier gratis cijferreeksen

Figuurreeksen

Bij de IQ test kun je ook te maken krijgen met reeksen van figuren. Er staan een aantal figuren afgebeeld en iedere keer zijn er een of meerdere veranderingen doorgevoerd. Het gaat er om dat jij de logica ontdekt en ziet welke handelingen er worden doorgevoerd. Als je dit vaker gaat oefenen, zie je sneller welke stappen er zijn gezet en welk figuur er op de open plaats moet staan. Oefen hier gratis figuurreeksen.

Diagrammen
Tijdens de IQ test kun je te maken krijgen met diagrammen. Hierbij is het belangrijk dat je goed kijkt en leest. Als je eenmaal weet hoe je diagrammen moet lezen, merk je dat het je veel beter af gaat. Oefen hier gratis diagrammen.

Syllogismen

Syllogismen kun je steeds vaker tegenkomen als je een IQ test gaat oefenen. Deze testen namelijk je vermogen om logische conclusies te trekken. Je krijgt twee uitspraken en aan de hand daarvan moet jij een logische conclusie trekken. Daarbij moet je niet op je gevoel en de werkelijkheid afgaan, je moet alleen kijken naar de informatie die je hebt en deze gebruiken. Je kunt hier meer vinden over syllogismen en oefeningen maken.

Tips IQ test oefenen

 • Zorg dat je jezelf niet onder druk zet. Als je er continu vanuit gaat dat je heel hoog moet scoren en (te) hoge eisen aan jezelf blijft stellen, dan kan dat een negatieve invloed hebben op je resultaten. Je bent dan meer bezig met je druk maken dan met de test zelf.
 • Instructies goed doorlezen. Het is belangrijk dat je je aandacht er bij hebt en goed leest wat er van je wordt gevraagd. Je kunt eerst alles rustig doorlezen en op je in laten werken. Snap jij wat je moet doen? Maak dan een aantal voorbeelden en neem hier ook de tijd voor. Als je precies weet wat je moet doen, dan pas is het tijd om te beginnen aan de echte test.
 • Hoeveel tijd heb je? Je kunt het globaal berekenen hoeveel tijd je nodig hebt per vraag. Je dient bij de IQ test zoveel mogelijk goede antwoorden te geven.
 • Moeilijke vragen kun je even overslaan. Sommige opgaven kun je zo oplossen en andere vragen wat meer tijd van je. Als je er even niet uitkomt, sla de vraag dan over. Het is zonde als je hier minuten tijd verliest en andere opgaven wel zo op kunt lossen. Als je tijd over hebt kun je de opgave nogmaals proberen uit te rekenen.
 • Het is daarom beter om te kijken welke vragen je nog goed op kunt lossen en daar de tijd aan te besteden. Weet je het antwoord echt niet, waag dan een gokje, want niet geantwoord is altijd fout.
 • Controleren na iedere opgave.

Nog meer IQ testen oefenen

Wil je nog meer IQ testen oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen