Your code hereCapaciteitentest KLM | zorg dat je goed voorbereid bent!
23 februari 2016 

Capaciteitentest KLM

Capaciteitentest KLM

Als je bij KLM wil werken, is de kans groot dat je te maken krijgt met een Capaciteitentest KLM. Het is de bedoeling dat je een bepaalde selectieprocedure doorloopt, het is namelijk prettig als je weet wat je kunt verwachten en daarom bereiden wij je daar goed op voor. We leggen je uit hoe je het beste kunt solliciteren, wat erbij komt kijken en hoe het assessment van KLM eruitziet.

Inhoudsopgave

  1. Solliciteren
  2. Assessment KLM
  3. Capaciteiten KLM
  4. Capaciteitentest oefenen

assessment training banner
Solliciteren

Wil je graag binnen KLM werken? Dan is het van belang dat je allereerst gaat solliciteren. Je moet eerst kenbaar maken dat je interesse hebt in een bepaalde functie en dat doe je middels een sollicitatiebrief. De inhoud van de brief moet pakkend en zakelijk zijn, maar ook de opbouw moet goed zijn. Overzicht is belangrijk, maar ook moet de brief vlot te lezen zijn.

Assessment KLM

Goed om te weten is dat er binnen KLM een onderscheid gemaakt wordt tussen een mini assessment en een groot assessment. Wat is het verschil?

-Het mini assessment is er om kandidaten uit te kiezen die deel mogen nemen aan het grotere assessment. Je gaat hierbij een interview houden, samen met een rollenspel en een persoonlijkheidsvragenlijst. Alle testen worden samen uitgevoerd met een recruiter en een psycholoog. Je krijgt nooit direct de uitslag van de test. Daar zullen enkele dagen overheen gaan. Als de uitslag bekend is, krijg jij te horen of je wel of niet uitgekozen bent en door mag naar een groot assessment.

-Het groot assessment is een assessment dat bestaat uit een case, een interview, diverse persoonlijkheidsvragenlijsten en twee rollenspellen. De testen samen zullen een goed beeld geven van je competenties. In totaal ben je ongeveer een dag bezig met alle testen. Je wordt ook de hele dag in de gaten gehouden door diverse adviseurs van het LTP en door KLM managers. Je krijgt als het assessment klaar is wel direct je uitslag te horen. Binnen twee weken krijg je een uitgebreide rapportage.

Als je de beide assessments goed hebt doorlopen, zal er ook nog een gesprek zijn met de divisiedirecteur. De directeur mag een beslissing nemen over jouw aanstelling binnen KLM. Een week na het assessment krijg je het gesprek, ook dan hoor je direct wat het resultaat is en wanneer dat positief is, zal er direct een aanbod aan je worden gedaan.

Capaciteitentest KLM

Je hebt binnen het assessment ook te maken met een capaciteitentest KLM, dit noemen ze ook wel de intelligentietest. De test maak je omdat je zo laat zien welke cognitieve capaciteiten je bezit. Alle testen geven namelijk een duidelijk beeld van je intelligentie, waardoor ze samen een compleet beeld geven hoe je in elkaar zit. Met welke onderdelen kun jij te maken krijgen?

Figuurreeksen, hierbij krijg je een reeks figuren te zien en dan is het aan jou om te raden welk figuur er op de open plaats moet staan.

Analogieën kom je ook vaak tegen, daarbij moet je kijken naar de verhouding van bepaalde begrippen. Bij de analogie kun je altijd rekenen op deze vorm: A : B = C : D. Je moet dan raden welk begrip er open is gelaten, soms kunnen dat er ook twee zijn.

-Tabellen en grafieken kom je ook veel tegen, dit hoort bij numeriek redeneren. Je moet sommen oplossen door naar de grafieken en tabellen te kijken.

Als de test is afgerond, krijg je direct de uitslag. Daardoor weet je snel of je aan de minimale norm voldoet. Voldoe je aan de norm? Dan krijg jij een selectiegesprek, dit wordt gevoerd met de recruiter van KLM.

Nog meer capaciteitentesten oefenen

Wil je nog meer capaciteitentesten oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen