Your code here Q1000 test | Een belangrijk onderdeel van de selectieprocedure
20 september 2015 

Q1000 test

Q1000 test

Q1000 test

Je hebt gesolliciteerd voor een functie en bent nu uitgenodigd voor een assessment waarbij je de Q1000 test moet maken. De test wordt vaak gebruikt bij een selectie assessment. Maar wanneer wordt de test ingezet en hoe kun je de test oefenen? Deze vragen worden hier beantwoord. Je bent blij nu je hebt gehoord dat je een test mag maken, weer een stapje dichterbij je nieuwe baan. Zorg ervoor dat je beslagen ten ijs komt door goed te oefenen en van te voren te weten wat er van je wordt verwacht tijdens deze test.

Inhoudsopgave

assessment training banner

Q1000

Steeds meer bedrijven maken gebruik van de Q1000 test. De test wordt gebruikt om nieuwe werknemers te selecteren. De test is ook geschikt om een duidelijk beeld te krijgen van het niveau en de ontwikkeling van de huidige medewerkers in een bedrijf. Het doel van de test is een objectief beeld vormen van de capaciteiten en vaardigheden en van iemands persoonlijkheid. Het is voor een werkgever van belang om dat allemaal te weten, hij kan aan de hand van de gegevens namelijk kijken of hij de juiste kandidaat heeft gekoppeld aan een bepaalde functie. Aan de hand van een gesprek kan er ook gekeken worden welke functie bij iemand past. Maar de test is meer betrouwbaar dan alleen maar een gesprek. In een gesprek kan iemand namelijk van alles zeggen, en zichzelf voordoen hoe hij of zij wil. En daar prikt niet iedere werkgever doorheen. In een gesprek kan aan worden gegeven dat het ruimtelijk inzicht goed is, maar de test kan dan aangeven of dat ook echt klopt, een houvast voor de werkgever! De Q1000 test bestaat uit twee onderdelen en dat zijn de persoonlijkheidstest en de capaciteitentest. Deze worden nu nader toegelicht.

Q1000 oefentest

Loading...

Tips Q1000 test 

-Begin op tijd met oefenen. Je kunt niet alles in een dag leren. Het is beter om alles te verspreiden over een bepaalde periode tot de datum van de test. Daardoor krijg je zelf meer overzicht en zicht in wat je al kan en wat je nog moet leren. Maak een goede planning en houd je daaraan!

-Zorg dat je de basis van de opgaven goed beheerst. Vanuit de basis kun je de moeilijkere varianten leren.

-Blijf herhalen, ook onderdelen die je al kent kun je maar beter herhalen, zodat je hierdoor de snelheid te pakken krijgt en ziet welke onderdelen er allemaal goed gaan. Dit is goed voor je zelfvertrouwen.

-Maak een duidelijke planning wanneer je gaat oefenen. Houd je hier ook aan zodat je alles goed kunt verdelen en jij je niet alles in een keer eigen hoeft te maken. Verspreid ook de verschillende oefeningen, zodat je niet iedere dag met rekenen of met taal bezig bent maar wissel af.

-Focus je op onderdelen die extra aandacht vragen. Als je iets niet beheerst, lees er dan over en oefen extra, zodat je begrijpt wat je moet doen.

-Als je de basis kent, oefen dan onder tijdsdruk. De testen moet je namelijk binnen een bepaalde tijd maken en als je dat vooraf oefent, kun jij hierdoor beter presteren onder tijdsdruk, zonder in de stress te raken. Het kan je zomaar veel punten schelen, als je een test niet helemaal hebt gemaakt omdat de tijd om was. Jammer, oefen daar op, neem daarvoor eenvoudige oefeningen en voer de tijdsdruk voor jezelf op.

De 2 andere onderdelen van de Q1000 test:

De persoonlijkheidstest

Bij persoonlijkheid gaat het over karaktertrekken en eigenschappen die bij iemand horen. Dit is voor een werkgever belangrijke informatie en wordt dan ook in kaart gebracht met een persoonlijkheidstest. De test is een vast onderdeel van het assessment. Kandidaten vinden dit niet altijd een leuk onderdeel. Het is een test die vaak heel wat tijd in beslag neemt en je moet iedere keer (bijna) hetzelfde doen. De vragen die je krijgt lijken veel op elkaar en je geeft daarbij aan in hoeverre de vragen op jou van toepassing zijn. Er zijn bij de test geen goede en foute antwoorden. Het gaat namelijk over jou en daar kun jij alleen antwoord op geven. 

De capaciteitentest

Een ander onderdeel van de Q1000 test is de capaciteitentest. Een andere naam voor de capaciteitentest is de intelligentietest of de IQ test. Tijdens een assessment krijg je altijd te maken met deze test, hierdoor worden je capaciteiten getest. Het is aan jou om de vraagstukken op te lossen, de test bestaat uit meerdere onderdelen en deze testen allemaal weer verschillende capaciteiten. De opgaven die je moet oplossen hebben te maken met cijferreeksen, figuurreeksen en het hoofdrekenen. De onderdelen zijn allemaal tijdgebonden, dat wil zeggen dat je binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk vragen moet oplossen. 

Nog meer Q1000 testen oefenen

Wil je nog meer Q1000 oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen