Your code here Cognitieve test oefenen

Cognitieve test oefenen

Cognitieve test oefenen

Een cognitieve test oefenen, wanneer maak jij er gebruik van? Hoe kun je het beste oefenen en wanneer? Alle vragen worden beantwoord in dit artikel. Je wordt namelijk voorbereid op wat je kunt verwachten en hoe je kunt oefenen. Lees het op je gemak door en dan weet je alles over de cognitieve test.

Inhoudsopgave

assessment training banner

Wat is een cognitieve test?

Een cognitieve test wordt ook aangeduid als intelligentietest en daarmee wordt meteen duidelijk wat deze test inhoudt: het meten van de cognitieve (intellectuele) capaciteiten van de sollicitanten. De capaciteitentest is een vast onderdeel van een assessment. Dus je krijgt daar zeker mee te maken als je een assessment aflegt. De vaardigheden die worden getoetst zijn afhankelijk van de baan/functie die jij ambieert en waarnaar jij solliciteert. De ene test zal bijvoorbeeld meer toegespitst zijn op rekenvaardigheden en de andere op taal. Door het bekijken van de resultaten van deze test komt men erachter op welk niveau de sollicitant zit.

Waarom een cognitieve test?

Een cognitieve test laat de potentiële werkgever zien of de kandidaat op het juiste niveau presteert voor de vacante functie. Onder andere de volgende onderdelen zullen aan bod komen bij het assessment: logisch redeneren, taalvaardigheden, rekenvaardigheden, ruimtelijk inzicht, commercieel inzicht. De resultaten van de kandidaten die de test maken kunnen met elkaar worden vergeleken en degene met de hoogste score wordt bekend. Er kan ook gekeken worden naar de resultaten van de zo genaamde normgroep en hoe jij je daartoe verhoudt. Heb je lager, gemiddeld of hoger dan de normgroep gepresteerd? De uitslag laat zien hoe het is gesteld met jouw vermogen om op diverse gebieden te presteren.

Cognitieve test online

Je kunt online meteen de cognitieve test gaan maken. Je kunt ook eerst bekijken welke onderdelen er allemaal zijn en dat zijn er veel. Als jij graag volgens een planning werkt (en dat zorgt voor regelmaat) maak je een oefenschema. Wissel de diverse onderdelen af, kijk ook naar eenvoudig en moeilijk, zodat je het vol kunt houden. Welke onderdelen zullen zeker aan bod komen? Kijk naar de functie waarop je solliciteert en welke onderdelen daarbij kunnen horen. Het is aan te raden breed te oefenen, want het is niet altijd logisch en te verklaren voor welke onderdelen er tijdens het assessment wordt gekozen.

Tips voor het voorbereiden op de cognitieve test

-Begin op tijd met de voorbereiding op je assessment en het oefenen van de diverse onderdelen van de cognitieve capaciteitentest

-Vergeet niet de tips en uitleg te lezen, een kleine aanwijzing kan er voor zorgen dat jij een bepaald moeilijk onderdeel ineens begrijpt. 

-Je kunt tijdens het assessment te maken krijgen met analogieën, met cijferreeksen en figuurreeksen, maar ook met persoonlijkheidsvragen, met de motivatie vragenlijst, de interesse vragenlijst.
-Bij de laatste vragenlijsten is geen goed of fout antwoord, het is jouw antwoord! Toch is het prettig deze vragen een keer te bekijken om te zien wat je te wachten staat. 

-Naast het oefenen van de andere onderdelen heeft ook het herhalen ervan voordelen. Door de herhaling worden patronen door je hersenen herkend. 

Nog meer cognitieve testen oefenen

Wil je nog meer cognitieve testen oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen