17 augustus 2021 

Picompany oefentest | Gratis Informatie

Picompany is een organisatie die zich richt op assessments, ontwikkeling en legt haar focus op het vinden van talent. De Picompany assessments zijn vooral gericht op het vinden van werknemers voor potentiële werkgevers. Daarnaast proberen zij de kwaliteiten van iedereen tot een maximum te brengen. Picompany is deel van de GITP. De GITP is het gemeenschappelijk instituut toegepaste psychologie. Dit houdt in dat Picompany ook aan de strenge eisen voldoet, waar de GITP ook aan voldoet. Picompany baseert haar producten op wetenschappelijk onderzoek. Elk product wordt uitvoerig getest en aangepast. Picompany staat voor hoge kwaliteit en streeft naar de perfecte match tussen werkgevers en werknemers.Inhoudsopgave: 

[[showindex]]
Waar specialiseert Picompany zich in?

Picompany specialiseert zich in datagestuurde programma’s welke kunnen voorspellen of er een match is tussen een potentiële werknemer en werkgever. Daarnaast kunnen de assessments die Picompany produceert de capaciteiten en talenten van personen reproduceren. Doordat Picompany op de hoogte kan worden gebracht van de aanwezige talenten, kan zij zich focussen op het maximaal verbeteren en gebruik maken van deze talenten. Picompany kan dus werkgevers helpen bij de wervingsselectie van een sollicitatieprocedure. Picompany kan daarnaast ook al aangenomen werknemers helpen bij het ontplooien van hun talenten. Picompany heeft vele verschillende producten ontwikkeld die bij dit proces kunnen helpen, maar hierover later meer.Waar staat Picompany voor?

Picompany streeft naar het produceren van een geoliede machine. De geoliede machine moet dan natuurlijk het bedrijf voorstellen. Picompany gelooft dat door drie beginselen op te volgen het bedrijf het beste zal kunnen functioneren. Ten eerste moet talent gescout worden. Vervolgens moet er gekeken worden of er een ‘perfecte’ match kan bestaan tussen de werkgever en de werknemer. Ten slotte moet het aangenomen talent ook kansen hebben om door te groeien. Dit faciliteert Picompany door ontwikkelingsprogramma’s binnen de bedrijven mogelijk te maken. Picompany vindt het belangrijk om als bedrijf te investeren in de talenten van de werknemers. Wat biedt Picompany aan?

Zoals eerder benoemd werkt Picompany vanuit drie beginselen. Voor het eerste beginsel; het ontdekken van talent, zijn er verschillende producten van Picompany beschikbaar. Een voorbeeld hiervan is de Identify Chat. Hierbij kan gemakkelijk via chat erachter worden gekomen over welke persoonlijkheidskenmerken de kandidaat beschikt. Bij de tweede stap; matching, zijn er ook verschillende producten beschikbaar. Een voorbeeld hiervan is de Talent Match Agility. Hierbij wordt er via een rapportage bekeken of er een match is tussen de werkgever en werknemer met als uitgangspunt de wendbaarheid van de kandidaat. Tot slot biedt Picompany ook nog ontwikkelingsprogramma’s aan. Bij de Reflector 360 worden de sterke kanten en minder sterke kanten uitgelicht. Medewerkers kunnen dan feedback geven.Wat kun je verwachten van een Picompany assessment?

Een assessment is anders dan één test. Een assessment bestaat namelijk uit meerdere vragenlijsten en tests. Door een veelheid van deze tests en vragenlijsten te combineren kan er een beter beeld van je worden geschetst. Een Picompany assessment kan zich op meerder punten focussen. De opdrachtgever kan bijvoorbeeld vragen om een intelligentietest af te nemen. De opdrachtgever kan ook vragen of er een capaciteitentest en een intelligentietest kan worden afgenomen. In deze tests wordt er gefocust op je cognitieve skills, je aanpassingsvermogen en je beredeneringsvermogen. De Picompany assessment zal breed zijn. Ook kan het zo zijn dat de test zich aanpast aan jouw niveau. Wel of niet voorbereiden met een Picompany oefentest?

Je kunt je natuurlijk afvragen of je wel moet oefenen voor een test die behoort te bepalen wat je cognitieve capaciteiten zijn? Het antwoord op deze vraag is toch echt ‘ja’. Door te oefenen met een Picompany oefentest kun je je passieve kennis weer meer actief krijgen. Het is niet raar als je als sinds de basisschool niet meer in aanraking bent gekomen met letterreeksen, cijferreeksen of matrixen. Door te oefenen met een oefentest kun je jezelf bekend maken met de getoetste stof. Hierdoor weet je wat je kan verwachten, ben je zelfverzekerd en weet je hoe je een probleem aan moet pakken. Daarnaast is het ook belangrijk je op andere manieren voor te bereiden: denk bijvoorbeeld aan een goede nachtrust voor de test. Welke onderdelen kun je verwachten in een Picompany (oefen)test

Testen kunnen vele verschillende onderdelen bevatten. Een van deze onderdelen is bijvoorbeeld leesvaardigheid. Aan de hand van een tekst moet je vragen kunnen beantwoorden. Dit zal waarschijnlijk onder een bepaalde tijdsdruk moeten worden gedaan. Daarnaast zal Picompany waarschijnlijk je analytische en abstracte denkvermogens willen onderzoeken. Hiervoor kan je bijvoorbeeld te maken krijgen met figurenreeksen, matrixen en cijferreeksen. Bij een cijferreeks ziet de vraag er meestal zo uit: Welk cijfer hoort te volgen na de cijfers 1, 4, 9, 16, 25, …? Bij een figurenreeks krijg je vaak een aantal figuren te zien waarin een verband te herkennen is. Aan de hand van een aantal multiple choice opties moet je het juiste antwoord kiezen. Matrixen nader toegelicht

Een veel gebruikt onderwerp bij een Picompany (oefen)test is de matrix. De matrix is een best gecompliceerd onderdeel op de test en verdient daarom extra uitleg. Een matrix ziet eruit als een vlak met negen hokjes. In deze hokjes staan bijvoorbeeld pijlen of figuren. Één van de hokjes is niet ingevuld. Op dat hokjes zal een vraagteken staan. Aan jou de opdracht om het juiste figuur in dat hokje te zetten. Vaak krijg je verschillende multiple choice opties waaruit je het goede antwoord kunt kiezen. Met de matrix wordt je abstracte denkvermogen en je vermogen om dingen te beredeneren getest. Het juist oefenmateriaal voor een Picompany (oefen)test

Er zijn veel verschillende Picompany oefentests te verkrijgen. Sommige varianten zijn gratis, voor anderen moet je betalen. Voordat je een keuze maakt uit het door jou gekozen testmateriaal sta dan goed stil bij de volgende dingen: Past het niveau van het gekozen testmateriaal bij het niveau wat ik moet hebben voor de test? Krijg ik waar voor mijn geld? Krijg ik veel oefeningen of maar een paar? Krijg ik uitleg bij de vragen of wordt er enkel het juiste antwoord gegeven? Allemaal dingen waar je rekening mee kunt houden. Nog meer oefenen


Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

een banner van de boxen van een assessmenttraining


Reactie plaatsen

GRATIS E-BOOK

Download De TOP 10 Valkuilen van Assessments en voorkom dat je gaat falen bij je assessment door niet dezelfde fouten te maken als 70% van je medekandidaten.

50%
GRATIS E-BOOK
Wil jij je medekandidaten een stapje voor blijven?
Download gratis e-book
arrow_drop_up arrow_drop_down