Your code here Online assessment training | De ultieme voorbereiding
30 januari 2016 

Online assessment training

Online assessment training

Wil je graag deelnemen aan de online assessment training? Bij ons heb je deze kans. Als je gaat solliciteren en je wordt uitgenodigd voor een gesprek, dan bestaat er de kans dat je een assessment moet maken.  Een assessment kan meer inzicht geven of iemand beschikt over bepaalde competenties en vaardigheden, die vereist zijn voor een bepaalde baan of functie. Het is daarom verstandig om te kiezen voor een online assessment training. Op deze pagina vind je informatie over:

Inhoudsopgave

assessment training banner

Online assessment training

Een werkgever zet een assessment steeds vaker in om er achter te komen welke kandidaat geschikt is voor de openstaande functie. Wanneer er in een bedrijf of organisatie een vacature ontstaat, zullen er veel mensen solliciteren. Er volgen een aantal gesprekken en aan de hand van het verloop van de gesprekken worden er een aantal kandidaten geselecteerd. Het is namelijk lastig voor een werkgever om alleen aan de hand van een gesprek een keuze te maken of jij geschikt bent, vandaar dat er een vervolg plaatsvindt. Tijdens een gesprek kun je zeggen wat je wilt. De ander kan dat niet op waarheid controleren. Daarom is een assessment een goede uitkomst. Door dit middel in te zetten kan een werkgever namelijk zien of datgene wat jij in een gesprek hebt gezegd ook uit de testen naar voren komt. De werkgever krijgt een compleet beeld of jij aan de functie eisen voldoet. In het aannamebeleid van personeel staat steeds vaker dat er gebruik gemaakt wordt van dit middel, het laten maken van een assessment door de sollicitanten.

Onderdelen online assessment training

Een assessment bestaat uit verschillende onderdelen.

 • Capaciteitentest: deze test bestaat uit een aantal onderdelen. Het is verstandig om deze test goed voor te bereiden.
 • Persoonlijkheidstest: deze test gaat over jou alleen. Je hoeft de test niet voor te bereiden, maar je kunt bij ons wel een test maken, zodat je weet wat voor soort vragen je kunt krijgen. Er bestaan bij deze test geen goede en foute antwoorden, jij kent jezelf immers het beste. Het is prettig om de manier van vraagstelling van te voren te “proeven”.
 • Competentietest: deze test kun je prima voorbereiden en geeft inzicht in je eigen competenties. Prettig voor nu, maar ook voor later!
 • Praktijksimulaties: hierbij kun je denken aan een rollenspel. Je krijgt een situatie voorgelegd en dan is het aan jou om samen met een tegenspeler het probleem op te lossen. Als je solliciteert voor een functie als leidinggevende is de kans groot dat je hiermee te maken krijgt.
 • Interview: dit kun je ook voorbereiden, je kunt nagaan wat voor vragen aan jou gesteld kunnen worden. Let hierbij ook op je houding, de antwoorden die je geeft en laat merken dat je bij het gesprek betrokken bent en zeer geïnteresseerd bent, kijk de ander aan, stel vragen, knik een keer en ga niet met je armen over elkaar zitten. Overdrijven is uiteraard niet de bedoeling en zal ook niet goed worden ontvangen. Blijf jezelf dat is in alle situaties de beste manier en de meest overtuigende manier om te laten zien wie je bent.

Online assessment training tips

Er zijn verschillende tips die je toe kunt passen tijdens het oefenen van een online assessment training.

 • Plannen: Hierdoor zorg je ervoor dat je naar het assessment toe gaat werken. Met een goede planning heb je houvast als je gaat oefenen.
 • Concentratie: Zorg dat je je aandacht er helemaal bij hebt, zodat je de opgaven goed op kunt lossen. Ben je niet fit of heb je een erg drukke dag gehad, dan is het oefenen op dat moment wellicht niet zo’n goed idee. In dat geval zoek jij eerst ontspanning en het oefenen zal even later een stuk beter opgepakt kunnen worden.
 • Vragen opzoeken die je niet begrijpt: Dit is leerzaam en geeft je inzicht in wat je al kent en welke onderdelen je extra aandacht moet geven.
 • Herhalen: Dit is belangrijk omdat je hierdoor ook tijd kunt besteden aan het oefenen op snelheid als je de basis goed kent.
 • Lukt het niet, neem dan even pauze: Het gaat er niet om dat je uren kunt oefenen, het gaat er om dat je weet wat je doet en waarom. Daarom kun je beter stoppen als het even niet gaat en het later nog eens proberen. 
 • Afwisselen van onderdelen: Hierdoor zorg je ervoor dat het oefenen niet saai en eentonig wordt.

Nog meer online assessment trainingen oefenen

Wil je nog meer online assessment trainingen oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen