Your code here Online assessment |De meest voorkomende vragen
12 augustus 2015 

Online assessment

Online assessment

Wil je kennismaken met een online assessment? Wij bieden je deze kans! Je kunt dit prima oefenen om straks, op de testdag, een beter resultaat te behalen. Een andere naam voor een online assessment is een e-assessment. Het wordt vaak ingezet om (delen van) een assessment af te nemen. Sommige onderdelen kun je namelijk vanuit huis maken, zoals een vragenlijst of een online capaciteitentest. Op deze pagina komt het volgende aan bod.

Inhoudsopgave

assessment training banner

Voordelen online assessment

Steeds meer bedrijven kiezen voor een online assessment, het voordeel daarvan is dat zij daarmee tijd en geld kunnen besparen. Het online assessment kan namelijk door meerdere mensen tegelijkertijd worden gemaakt en dan hoeft er geen professional bij aanwezig te zijn. De informatie kan hierdoor ook sneller verwerkt worden en is direct digitaal beschikbaar. Maar ook voor de kandidaten is het fijn dat het online gemaakt kan worden, daardoor heb je namelijk veel meer momenten waarop de testen gemaakt kunnen worden. Soms mag je vragenlijsten thuis invullen, dit kan dan op een moment en waar dat het jou het beste uitkomt.

Onderdelen online assessment

Er komen diverse onderdelen aan bod bij het online assessment. Deze worden hier nader toegelicht:

  • Vragenlijsten, dit zijn vaak de persoonlijkheidsvragenlijsten. Het betreft vaak meerdere vragenlijsten waarbij je vragen krijgt over jezelf. Je dient aan te geven in hoeverre bepaalde stellingen op jou van toepassing zijn. Bij deze vragen zijn er geen goede en foute antwoorden. Je kent jezelf het beste en je moet eerlijk antwoord geven op de vragen. Hierdoor laat je echt zien wie je bent en dit is voor de assessor belangrijk. Als je je anders voordoet, zal dat vroeg of laat tot uiting komen dus ben eerlijk en laat anderen de vragenlijst niet voor jou maken. Je moet de vragen ook alleen maken, want het gaat erom hoe dat jij jezelf ziet.
  • Capaciteitentesten, deze kun je soms thuis maken, tenzij je op internet informatie kunt zoeken om betere resultaten te behalen. Als dat zo is, dan moet de test gemaakt worden in een ruimte met toezicht.

Rapportage van een online assessment

Er is nog een voordeel bij een online assessment en dat heeft te maken met de rapportage. De rapportage kan veel sneller dan bij een offline assessment. Alle resultaten krijg je vaak ook vrijwel direct in je e-mail. Vervolgens worden de resultaten telefonisch of mondeling besproken met een adviseur op kantoor. Je geeft dan zelf toestemming of je rapportage doorgestuurd mag worden naar de werkgever of niet. Het is verstandig om de rapportage kritisch te lezen en goed te bewaren. Je haalt hier namelijk je sterke punten uit en je leerpunten. Als je voor een bepaalde functie niet wordt aangenomen, kun je herleiden wat de oorzaak is en hier kun je dan aan gaan werken. Hoe je dat zult gaan doen ligt aan de leerpunten die verbeterd moeten worden. Je kunt voor jezelf bekijken waar nog werk aan is en dan vervolgens hier de komende tijd mee aan de slag gaan. Hierdoor heb je de volgende keer een grotere kans om deze test wel te halen en aangenomen te worden.

Online assessment voorbereiden

Het is altijd fijn om te weten wat je kunt verwachten als je een test moet maken. Daarom kun je een online assessment ook maar beter voorbereiden. Hoe pak je dat aan?

  • Online kun je verschillende oefeningen en testen maken. Zorg dat je afwisselt en zoveel mogelijk testen gaat proberen, dan weet je namelijk wat voor vragen je kunt krijgen. Tijdens het oefenen ervaar je wat je nog lastig vindt. Daar kun je dan extra tijd aan besteden.
  • Lees eerst de instructies door en begin bij het begin. Het is belangrijk dat je bij de basis begint, als je de regels kent, dan kun je van daaruit verder gaan met oefenen. Je begint met eenvoudige opgaven en werkt toe naar de moeilijke.
  • IQ test oefenen, deze test kan ook geoefend worden, daarmee kun je namelijk je IQ verbeteren en ontdekken welke vragen er aan jou gesteld gaan worden.
  • De regels kun je je het beste eerst eigen maken, met name bij de onderdelen van de capaciteitentest. Hierbij kun je namelijk de basisregels leren en vervolgens oefeningen maken. Door het oefenen krijg je inzicht in welke onderdelen je al beheerst en welke nog de nodige aandacht verdienen.
  • Het is beter dat je drie keer korter oefent dan één keer lang. Hierdoor neem je de informatie beter op, kun je het beter onthouden en je zult merken dat het oefenen ook steeds beter gaat.

Nog meer online asessment oefenen

Wil je nog meer online assessments oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen