Your code herecijfermatig inzicht | gratis oefenen, uitleg en tips!

cijfermatig inzicht

cijfermatig inzicht

Bij een assessment is het belangrijk dat je veel cijfermatig inzicht hebt. Dit zorgt ervoor dat het gemakkelijker is om cijferreeksen te maken en je sneller een verband ziet tussen bepaalde cijfers. Het is dus belangrijk om je cijfermatig inzicht te verbeteren en goed op peil te houden. Dit cijfermatig inzicht heb je veel nodig bij assessmenttesten die je tegen kunt komen in verschillende situaties.

Inhoudsopgave

Hoe train je cijfermatig inzicht

Cijfermatig inzicht train je door veel te oefenen met cijferreeksen. Deze cijferreeksen zijn er in verschillende soorten. Die soorten ga je herkennen wanneer je veel oefent en alles op schrijft. Cijferreeksen vormen een groot onderdeel van de assessment test en het is erg belangrijk om daar goed op te scoren. Het geeft namelijk een inzicht in de manier waarop jij denkt. Slecht scoren op dit onderdeel kan ervoor zorgen dat jij niet aangenomen wordt op de opleiding die je wilt of voor jouw droombaan, wees dus goed voorbereid. Cijferreeksen worden ook met een timer getimed. Je moet ze dus ook snel kunnen maken. Bij cijferreeksen is het de bedoeling dat je na een reeks met cijfers die gegeven wordt de reeks aanvult met één cijfer. Aan jou is de taak om het verband te vinden en dan de juiste mogelijkheid zien aan te kruisen.

Cijfermatig inzicht oefenen

Er kunnen hele makkelijke verbanden in cijferreeksen zitten, maar ook hele lastige. Zorg dat je alle verbanden die je ziet opschrijft en maak daar een overzicht van, zodat je alle mogelijke verbanden beter gaat herkennen.Oefenvraag 1.

81 → 27 → 9 → 3 → …

 1. 3
 2. 6
 3. 1
 4. 2
 5. -1

Antwoord

C.

Oefenvraag 2.

0 → 1 → 1 → 2 → 3 → 5 → 8 → 3 → 1 → 4 → 5 → 9 → 4 → 3 → …

 1. 17
 2. 16
 3. 6
 4. 7

Antwoord

D

Oefenvraag 3

2 → 3 → 5 → 9 → 17 → 33 → 65 → …

 1. 120
 2. 110
 3. 130
 4. 125

Antwoord

C


Cijfermatig inzicht tips

Tip 1:

Door veel te oefenen ga je sneller verbanden herkennen. Wanneer je verbanden gemakkelijker herkent zul je deze ook makkelijker kunnen oplossen en sneller op het antwoord komen. Zorg er dus voor dat je veel oefent met cijferreeksen, ook wel numeriek redeneren genoemd.

Tip 2:

Schrijf alles tijdens het oefenen op. Zo krijg je een mooi overzicht van alle soorten verbanden die kunnen voorkomen bij het onderdeel cijferreeksen. Je gaat die verbanden dan ook sneller herkennen.

Tip 3:

Gebruik tijdens het oefenen een timer. Time alle cijferreeksen die je op gaat lossen, want de cijferreeksen worden tijdens je assessmenttest ook getimed. Hoe sneller je bent hoe beter, maar hou wel in de gaten dat je natuurlijk wel het juiste antwoord in moet vullen.

Tip 4:

Doe niet alles uit je hoofd. Wanneer je alles uit je hoofd gaat doen, dan ga je fouten maken. Dit kun je gemakkelijk voorkomen door alles op te schrijven. Schrijf alle tussenstappen op die je doet, zodat je onthoudt waar je bent gebleven en wat je aan het doen bent.

Tip 5:

Begin makkelijk. Maak het jezelf als je net begint niet te moeilijk, door meteen de moeilijkste soorten verbanden te kiezen om te oefenen. Kies juist de makkelijke verbanden uit, zodat je meer herkenning opbouwt. Ga je veel verbanden herkennen dan kun je jezelf meer gaan uitdagen en naar wat moeilijkere verbanden gaan. Als je meer cijferreeksen oefent kun je jezelf veel meer uitdagen.

Tip 6:

Streep eerst de 100% foute antwoorden weg. Meestal zie je na een paar stappen al welke antwoorden in ieder geval fout zijn. Streep die dan weg. Je houdt dan meestal twee antwoorden over. Dit zorgt ervoor dat je minder stress in je hoofd ervaart, omdat er al antwoorden weg zijn. Ook zorgt het voor meer overzicht bij het beredeneren van je antwoord.

Tip 7:

Zorg ervoor dat je een goede rekenbasis hebt. Daarmee ga je sneller door de verbanden heen en het zorgt ervoor dat je geen onnodige fouten maakt. Oefen dus ook met hoofdrekenen.

Nog meer cijferreeksen oefenen

Wil je nog meer cijferreeksen oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ-test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ-test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen