Your code hereAssessment cijferreeksen | vind hier alle informatie
14 januari 2016 

Assessment cijferreeksen

Assessment cijferreeksen

Tijdens een test kun je te maken krijgen met assessment cijferreeksen. De cijferreeksen zijn vaak een onderdeel van de capaciteitentest. Daar kun je je goed op voorbereiden. Door goed en voldoende te oefenen, zul je een bepaalde logica in de reeksen eerder en eenvoudiger vinden. Je ziet de oplossing steeds sneller, als je maar gaat oefenen. Wanneer ook jij de assessment cijferreeksen wil oefenen, maak daar dan nu tijd voor vrij en begin er vandaag nog mee.

Inhoudsopgave

assessment training banner

Cijferreeksen voorbeeld


Cijferreeksen uitleg

Bij een cijferreeks gaat het over een reeks van bestaande cijfers. De cijfers zijn niet willekeurig bepaald, want de cijfers volgen elkaar op een logische wijze op. Dit wil zeggen dat er een verband is tussen de cijfers. Vaak is bij de reeks de laatste plaats open gelaten en dan moet jij dat cijfer bepalen. Je moet dan een combinatie toepassen van rekenen en van logisch redeneren. Je kunt de reeks alleen oplossen als jij het juiste getal kunt ontdekken en dit vul je dan in op de openstaande plaats. Je vindt in iedere reeks een bepaalde logica en het is aan jou om daar achter te komen. Wanneer je weet welke handeling er uit is gevoerd tussen de andere cijfers, pas jij die handeling toe op het laatste getal uit de reeks. Zo kun je dus berekenen welk getal er op de openstaande plaats moet staan. Aan de hand van een voorbeeld leggen we je uit hoe het in zijn werk gaat. Na veelvuldig oefenen zul je het oplossen van deze vraagstukken zelfs leuk gaan vinden.


Cijferreeksen oefentest

Loading...


Assessment cijferreeksen tips

  • Cijferreeksen oefenen, dat is het beste wat je kunt doen. Je kunt de reeksen zo sneller oplossen en dat moet ook. De vragen moet je namelijk binnen een bepaalde tijd oplossen. en dit kan alleen wanneer je dit hebt geoefend.
  • Welke som wordt er gebruikt? Ga na wat er gaande is in de reeks.
  • Kladpapier gebruiken is altijd raadzaam bij deze assessment cijferreeksen. Je kunt, wanneer de opgave wat lastig is, deze voor jezelf opschrijven en dan de stappen noteren die je doorloopt.
  • Bekijk de antwoorden. Soms zie je het antwoord niet en door naar de antwoorden te kijken kun je wellicht de logica ontdekken. Neem de tijd om te bekijken welk antwoord klopt,
  • Je mag opgaven overslaan als je er niet uitkomt en dan kun je er later als je tijd over hebt nog eens naar kijken. Het is beter om door te gaan met een andere opgave als je er niet uitkomt, omdat je anders in tijdnood kunt komen

Nog meer cijferreeksen oefenen

Wil je nog meer cijferreeksen oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen