Your code here Abstract redeneren oefenen | Gratis oefenen, uitleg en tips

Abstract redeneren

Abstract redeneren

Een assessmenttest heeft veel verschillende modules. Abstract redeneren is er een van. Deze module wordt gebruikt tijdens bijvoorbeeld een sollicitatieproces. In deze module wordt beoordeeld of je snel en logisch kunt nadenken, het geeft een indicatie over hoe logisch jij omgaat met nieuwe informatie. Handel jij snel nadat je nieuwe informatie hebt gekregen of ben jij flexibel en sla je alles op.  

 

Inhoudsopgave

 

Wat is abstract redeneren?

 Abstract redeneren is een ander woord voor figuurreeksen en logisch redeneren, het is hetzelfde assessment onderdeel. Er wordt in dit onderdeel getest of jij patronen en verbanden snel kunt vinden in de figuurreeksen. De module abstract redeneren is zo gemaakt, dat een opleiding geen invloed heeft op jouw resultaat. Je kunt je resultaat wel beïnvloeden door veel te oefenen, want oefening baart kunst. Je wilt natuurlijk jouw droombaan niet missen, omdat je niet wilde oefenen!


Abstract redeneren uitleg

Bij de module abstract redeneren krijg je een test met meerdere rijen. In deze rijen staan figuren of symbolen in een bepaalde volgorde, waarna je een figuur aan deze volgorde moet toevoegen. Dit figuur moet dan logisch in het verband volgen op de andere figuren in de rij van de ‘’figuurreeksen’’. Aan jou is dan de taak om het verband te zien tussen deze symbolen of figuren en de reeks compleet te maken. Dit klinkt makkelijker dan het is, want er kunnen meerdere verbanden in dezelfde figuurreeks. 

 

Je krijgt altijd 4 figuren die een verband hebben met elkaar. Jij moet hier een laatste figuur aan toevoegen. Je hebt dan de keuze uit verschillende mogelijkheden, waaruit je de juiste moet kiezen. Er zijn meerdere varianten van figuurreeksen, het kan zijn dat je 3 kolommen krijgt met allemaal een basisfiguur. Dit basisfiguur verandert telkens naar een andere figuur en dan zijn er meerdere eindfiguren. Jij moet dan het juiste eindfiguur uit de antwoordmogelijkheden kiezen. Ga dit veel oefenen, zodat jij bij jouw droombaan kunt solliciteren en je op deze test kunt onderscheiden van de andere sollicitanten. 

 

 

Abstract redeneren oefenen

 

Het is belangrijk om veel te oefenen, dus wij hebben gratis oefenvragen voor jou gemaakt. Ga direct aan de slag met deze gratis abstract redeneren oefeningen.

 

Oefenvraag 1.

Assessment oefenen

 

Oefenvraag 2.

 Assessment oefenen

 

Oefenvraag 3.

 

Assessment oefenen

 

Oefenvraag 4.

 Assessment oefenen

 

Oefenvraag 5. 

Assessment oefenen

 

Antwoorden

 

Oefenvraag 1. 

B, want je ziet dat de kleuren iedere keer omwisselen van zwart naar wit en de figuren hebben een patroon dat ze volgen. Boven is dat cirkel, driehoek naar halve cirkel. Dus na de driehoek komt de halve cirkel. Onder is het patroon halve cirkel, vierkant naar cirkel. Dus onder is het figuur een cirkel. Het enige wat je nu nog moet bekijken, is welke kleur het figuurtje moet zijn.

 

Oefenvraag 2. 

B, want je ziet dat het bovenste vierkantje naar links beweegt en onderin beweegt het vierkantje van linksonder naar rechtsonder of andersom, maar het vierkantje kan nooit in het midden staan.

 

Oefenvraag 3. 

B, want je kunt zien dat het laatste figuur van het rijtje bij de volgende figuur als eerste staat. Dus als eerste komt de achthoek. Verder kun je concluderen dat bij de vorm met de meeste hoeken een visgraat zit. Dus kun je alle antwoorden weg strepen en je komt dan op antwoord B uit.

 

Oefenvraag 4.

A, want de driehoek draait met de klok mee. Dat betekent dat het vierkant naar beneden staat. Verder kun je zien dat de kleuren in volgorde meegaan. De volgorde hiervan is vierkant, pijltjes en balk. Bij de kleur zwart kun je zien dat eerst het vierkantje zwart is, vervolgens worden de pijltjes zwart. Bij het laatste figuurtje zie je dat het vierkantje weer zwart is. Hieruit kun je concluderen dat de balk zwart moet zijn. Dus de driehoek wijst naar beneden en de balk is zwart. Het antwoord is dan A.

 

Oefenvraag 5. 

C, want bij ieder figuurtje gaat er 1 lijntje horizontaal en verticaal weg. Dit gaat van boven naar beneden en van rechts naar links. Op het laatste figuurtje zijn er nog 7 lijntjes over, dit houdt in dat er bij het laatste figuurtje nog maar 6 lijntjes horizontaal en 6 lijntjes verticaal over zijn. Dus het antwoord is C.

 

Abstract redeneren tips

Abstract redereneren is niet makkelijk, dus hebben wij wat tips voor jullie gemaakt. Dit maakt het abstract redeneren veel gemakkelijker en hiermee zie je sneller de logica in de figuurreeksen. Pas deze tips toe en win van de andere sollicitanten in de race om jouw droombaan.

 

Tip 1

Oefening baart kunst! Het is handig om abstract redeneren veel te oefenen. Je gaat dan vanzelf zien wat voor logica in de patronen zit.

 

Tip 2

Meet bij het maken van de figuurreeksen jouw snelheid, want snelheid speelt een belangrijke rol bij de assessment test. Het uiteindelijke resultaat gaat om het aantal goed beantwoorde vragen en er zijn meer vragen dan je waarschijnlijk tijd hebt om op te lossen. Hoe sneller je werkt, hoe meer vragen je kunt beantwoorden.

 

Tip 3

Schrijf alle verbanden op die je ziet. Alles wat in een figuurreeks zit moet je opschrijven. Stel het vierkant draait met de klok mee, dan schrijf je dat op. Je krijgt dan een mooi overzicht van alle verbanden in de figuurreeksen. Dit kan helpen met het vinden van het antwoord.

 

Tip 4

Streep antwoorden weg. Als je een overzicht hebt gemaakt van alle verbanden, ga je elimineren. Er staan altijd antwoorden bij waarvan je weet dat die het niet zijn, streep die weg, zodat je uiteindelijk nog maar 2 antwoorden over hebt. Dit maakt de keuze van jouw antwoord veel gemakkelijker.

 

Tip 5 

Controleer of je het juiste antwoord hebt. Je kunt snel doorgaan naar de volgende vraag, maar het kan zomaar zijn dat je op het verkeerde antwoord bent gekomen. Zet jouw antwoord in de figuurreeks en kijk of dit het juiste antwoord is, zodat je geen onnodige fouten maakt. Je wilt natuurlijk niet verliezen van andere sollicitanten, omdat je onnodige fouten aan het maken bent.

 Assessment oefenen

Wil je nog meer abstract redeneervermogen oefenen?

Nog meer abstract redeneervermogen oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ-test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ-test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten.

 

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen