Your code hereAbstract redeneervermogen | belangrijk voor het assessment
03 augustus 2015 

Abstract redeneervermogen

Abstract redeneervermogen

Ken jij de betekenis van abstract redeneervermogen? Wij leggen het graag uit. Dit is een vaardigheid die je je eigen moet maken als je een assessment gaat afleggen. Het is een onderdeel van de test dat je goed kunt voorbereiden. Je leert hier wat het abstract redeneervermogen is, hoe je kunt oefenen en je krijgt belangrijke tips die je kunt toepassen tijdens het oefenen en uiteraard tijdens de echte test.

Inhoudsopgave

assessment training banner

Wat is abstract redeneervermogen?

Abstract redeneren wordt gebruikt bij een sollicitatieprocedure. Jouw vermogen voor het vinden van verbanden en patronen tussen objecten wordt hier gemeten. Er wordt gekeken naar de capaciteiten om snel informatie te verwerken en logisch na te denken. Voor een werkgever is deze informatie van belang, omdat er met deze gegevens een inschatting gemaakt kan worden hoe een kandidaat omgaat met de verwerking van nieuwe informatie, of dat een kandidaat strategisch kan nadenken en hoe snel door hem of door haar problemen worden opgelost. De test kun je vooraf goed oefenen. Je weet hierdoor wat er van je wordt verwacht en je kunt je de vaardigheden eigen maken.

Tijdens de test krijg je verschillende rijen te zien met altijd één of met meerdere figuren. Deze figuren ondergaan veranderingen. Het is aan jou om te ontdekken welke veranderingen er plaatsvinden en dan het figuur wat gemist wordt te kiezen. Oefen je abstract redeneervermogen hier!

Abstract redeneervermogen oefenen

Bij figuurreeksen is een bepaalde logica aanwezig. Het is belangrijk dat je goed nagaat hoe het werkt. Je gaat het eerste figuur analyseren, wat zie je allemaal? Neem alles rustig in je op en kijk dan naar figuur twee. Wat zie je dan? Vergelijk de figuren met elkaar en ga op zoek naar de verschillen en de overeenkomsten. Als je hebt gezien wat er is veranderd, kijk je naar figuur drie en ga je kijken welke veranderingen er zijn ten opzichte van figuur twee. Kun jij al ontdekken welke verbanden er zijn? Neem de tijd om in te zien wat er gaande is en let ook op de kleinste details.

Als je de regels eenmaal kent kan het oefenen beginnen. Je kunt oefenen waar en wanneer je maar wilt, als je maar zorgt dat je je aandacht er bij hebt. Het is fijner als je niet teveel prikkels om je heen hebt, dan kun je je namelijk beter concentreren. Zorg dat je op verschillende momenten van de dag oefent, zo kun je zien wanneer je de meeste informatie tot je kunt nemen.

 Figuurreeksen oefenen

Loading...

Tips abstract redeneervermogen

Er zijn verschillende tips die je bij het abstract redeneervermogen kunt gebruiken:

  • Het is van belang dat je een figuur goed gaat analyseren. Daarvoor dien je eerst naar één aspect te kijken. Hoe staat het er voor? Hoe groot is het? Waar bevindt het zich? Welk beweging wordt er gemaakt? Door je hier een beeld van te vormen probeer je de eerste verandering te vinden.
  • Rustig blijven is van groot belang. Als je de verandering niet in een keer ziet moet je niet in paniek raken. Je kunt namelijk ook andersom werken, bekijk dan niet het eerste figuur, maar het laatste figuur. Wat is er gaande? Ga iedere keer een stapje terug tot je hebt ontdekt welke veranderingen er plaatsvinden. Zo kun je het laatste figuur uiteindelijk wel invullen.
  • Verbanden herkennen is belangrijk. Daarom is oefenen van groot belang. Als je weet welke verbanden er kunnen zijn, dan kun je de vragen ook beter oplossen. Blijf daarom herhalen en zorg dat je weet wat er allemaal van je gevraagd kan worden.
  • Zorg dat je weet wat er van je wordt gevraagd en dan ben je veel rustiger op het moment zelf. Daarnaast merk je dat je door te oefenen steeds beter weet wat je moet doen en ga je de verbanden ook sneller zien en de opgaven oplossen.
  • Als je ziet dat een antwoord niet goed is, streep het dan weg en blijf je er niet blind op staren. Je kunt zo zorgen dat je nog minder keuze hebt voor een mogelijk goed antwoord, je maakt het zo voor jezelf een stuk gemakkelijker.
  • Als je naar een assessment bureau of locatie toe moet gaan, zorg dan dat je op tijd bent en dat je voorafgaand aan de test goed hebt geoefend. Plan je reis zorgvuldig en houd rekening met drukte onderweg!
  • Oefenen is belangrijk en zeker aan te raden, maar oefen niet te lang achterelkaar. Het is belangrijk dat je op tijd een pauze inlast om je te ontspannen.

Wil je nog meer abstract redeneervermogen oefenen?

 Nog meer abstract redeneervermogen oefenen. Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen