06 augustus 2015 

Figuurreeksen test

Tijdens het assessment kun je te maken krijgen met de figuurreeksen test. Het is belangrijk dat je je zoveel mogelijk gaat voorbereiden op de test. Wij bieden je deze kans! Je kunt de figuurreeksen oefenen. Daarvoor moet je eerst weten wat figuurreeksen zijn, welke soorten er zijn, hoe je ze het beste op kunt lossen en waar je kunt oefenen. Alle vragen worden hier beantwoord. Door deze pagina rustig door te nemen kun je je voorbereiden op je assessment en weet jij wat er straks tijdens de test van je wordt verwacht. Je kunt je zenuwen beter onder controle houden en je daardoor beter focussen op de figuurreeksen test.

Inhoudsopgave


  1. Uitleg figuurreeksen test
  2. Tips figuurreeksen test
  3. Figuurreeksen oefenen
  4. Soorten figuurreeksen
  5. Zoek de overeenkomst
  6. Zoek de beweging
  7. Figuurreeksen test oplossen

Uitleg figuurreeksen test

Bij een figuurreeksen gaat het over een reeks van verschillende afbeeldingen en die zijn naast elkaar afgebeeld. Het is aan jou om te achterhalen welke veranderingen er plaats vinden om vervolgens het ontbrekende figuur in te vullen. Het is daarbij belangrijk dat je logisch kunt redeneren en het is ook belangrijk dat je de tijd neemt om na te gaan of je de goede keuze hebt gemaakt. Controleer je antwoord altijd voordat je doorgaat met de volgende opgave.


Tips figuurreeksen test

Voordat je de figuurreeksen test op gaat lossen is het belangrijk dat je onderstaande tips doorneemt. Lees ze goed door en pas deze toe tijdens het oefenen.   •        Het oefenen met de figuurreeksen is heel nuttig. Je leert hierdoor sneller verbanden te zien, de kans dat je fouten maakt tijdens de echte test is hierdoor kleiner. Je weet ook beter wat je tijdens de test kunt verwachten. Je merkt ook dat je beter gaat scoren als je de test goed hebt geoefend.
   •       Als je een opgave niet weet, is het verstandig om deze over te slaan. Je kunt dan beter de opgaven maken die je wel beheerst en geen tijd verliezen aan hetgeen even niet lukt. Als je later tijd over hebt kun je nog eens terugkeren naar de opgave die je eerder niet op kon lossen. Werk ook op deze manier tijdens het oefenen, zodat je straks weet hoe je alles het beste aan kunt pakken.
   •       Je krijgt door het oefenen meer zelfvertrouwen. Als je weet wat je moet doen, dan ben je zekerder van jezelf. Tijdens het oefenen leer je namelijk wat je moet doen en als je vaker oefent, zie je ook dat het steeds beter gaat. Dit motiveert je om door te gaan en zorgt ervoor dat je ook tijdens het oefenen minder stress ervaart. Deze leerervaring neem je weer mee naar het assessment en dan zie je dat je je zenuwen (beter) onder controle kunt houden. Oefenen is daarom wel degelijk zinvol!


Figuurreeksen oefenen

Loading...

Soorten figuurreeksen

Er zijn verschillende soorten figuurreeksen waar je mee te maken kunt krijgen tijdens een test. We leggen je twee varianten uit:   • Zoek de overeenkomst
   • Zoek de beweging

 

Zoek de overeenkomst

Zoek de overeenkomst is een variant die je tegen kunt komen bij de figuurreeksen test. Het is aan jou hierbij de onderscheidende kenmerken te vinden. Je moet de uiterlijke verschillen en overeenkomsten ontdekken. Het is goed om dit onderdeel te oefenen, dan kun je namelijk achterhalen waar je goed naar moet kijken. In het begin is het even wennen, maar je zult merken dat je door het oefenen steeds vaardiger wordt en ook niet onbelangrijk je wordt steeds zelfverzekerder.

 Zoek overeenkomsten

Zoek de beweging

Zoek de beweging is de andere variant die je bij de figuurreeksen test tegen kunt komen. Het is dan aan jou om uit te zoeken welke veranderingen er optreden. Kun je aan jezelf uitleggen waarom een bepaald antwoord de juiste keuze is? Zo ja, dan kun je verder gaan met de andere opgaven. Het is belangrijk dat jij je bij deze opgaven gaat focussen op de veranderingen die plaatsvinden in de bewegingen. Je kunt denken aan opschuiven, verkleinen, met de klok meedraaien of tegen de klok in gaan. Soms vinden er ook meerdere veranderingen plaats en daar dien je dus goed naar te kijken! Oefen dit goed en je zult ervaren dat je de opgaven steeds beter en sneller kunt oplossen.


Figuurreeksen test oplossen

Het is niet altijd eenvoudig om de figuurreeksen test te maken. Het eerste wat je moet doen is goed kijken naar de afbeeldingen, kun jij dan de logica achterhalen? Je moet hierbij echt op de kleinste details van veranderingen letten. Je gaat na een tijdje een speciaal patroon ontdekken en dit kan alleen geleerd worden tijdens het oefenen. Bij het oplossen van de opgaven zijn er een paar punten waar je goed naar moet kijken, deze hebben we voor je op een rijtje gezet:   • De hoeken, met wat voor hoeken heb je te maken? Zijn het scherpe, rechte of stompe hoeken? Hoeveel hoeken zijn het?
   • Welke positie heeft de hoek ingenomen? Verschuift de hoek of blijft deze op dezelfde plaats staan?
   • De vormen van een figuur, veranderen deze of blijven ze steeds gelijk?
   • Hoeveel figuren zie je staan? Worden het er meer of minder? Het kan zijn dat dit per figuur verandert, dus let goed op zodat je de logica kunt vinden.
   • Hoe positioneren de figuren zich? Blijven ze staan of veranderen ze? Als er veranderingen plaatsvinden gaan ze dan met de klok mee?
   • Zijn er kleuren aanwezig in de figuren? Zo ja, welke? Blijven deze hetzelfde of veranderen ze? Probeer hierin ook de logica te ontdekken.
   • Zijn er lijnen aanwezig? Zo ja, hoeveel? Blijven deze staan of veranderen ze?

Het zijn veel factoren waar je naar kunt kijken bij het oplossen van de figuurreeksen test.
Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan

 

Reactie plaatsen

GRATIS E-BOOK

Download De TOP 10 Valkuilen van Assessments en voorkom dat je gaat falen bij je assessment door niet dezelfde fouten te maken als 70% van je medekandidaten.

50%
GRATIS E-BOOK
Wil jij je medekandidaten een stapje voor blijven?
Download gratis e-book
arrow_drop_up arrow_drop_down