Your code hereFiguren oefenen | oefen hier gratis figuren vouwen en krijg handige tips!
13 augustus 2015 

Figuren oefenen

Figuren oefenen

Figuren oefenen, een goede keuze om je voor te bereiden op de echte test. Het is daarbij van belang dat je weet welke figuren er zijn, wat je kunt verwachten tijdens de test en hoe je je optimaal kunt voorbereiden. We leggen je alles uit, je krijgt hier tips hoe je je het beste kunt voorbereiden voor een zo hoog mogelijke score op de dag van de test. Je kunt hier een oefentest maken en bekijken of jij de figuren oefeningen beheerst. Neem de tijd om alles door te nemen.. Het volgende wordt op deze pagina behandeld:

Inhoudsopgave

assessment training banner

Figuurreeksen uitleg

Bij de figuurreeksen gaat het over een reeks figuren, zoals de naam al aangeeft. Deze figuren zijn niet willekeurig bepaald. Ze volgen elkaar namelijk op een logische wijze op. Iedere keer is er sprake van een verandering in de figuren. Er is dus sprake van een verband tussen de figuren. Let op, want iedere keer is de laatste plaats opengelaten en dan moet jij bepalen wat voor figuur dit is. Daarvoor moet je abstract kunnen redeneren. Je gaat ontdekken wat het juiste figuur is in de reeks en deze vul je dan in op de openstaande plaats. Er zit een bepaalde logica in iedere reeks, het is aan jou de logica te ontdekken en dan bepaal jij wat voor figuur er op de open plaats moet staan. Je gaat hierbij de veranderingen in de figuren goed analyseren. Wanneer je eenmaal weet welke veranderingen er optreden, ga je de verandering toepassen op het laatste figuur uit de reeks. Je bepaalt op deze manier het figuur wat op de open plaats moet worden ingevuld.

Oefentest figuurreeksen

Loading...

Oefenen tips

Oefenen kan op verschillende manieren. Maar bij ons zijn er verschillende testen beschikbaar die je kunt proberen:

-Wissel af met de oefeningen. Iedere keer hetzelfde oefenen kan snel saai worden. Daarom is het van belang dat je gaat bekijken welke testen je allemaal kunt krijgen. Hierdoor kun je afwisselen en de figuren oefenen.

-Oefen niet te lang achter elkaar. Je kunt niet de hele dag oefenen, het is beter om een aantal keer kort te oefenen dan in een keer heel lang. Je concentratie zal na een tijdje afnemen en dan neem je het niet op.

-Als het even niet lukt stop dan en probeer het later opnieuw. Het kan zijn dat het even tegen zit en dat je de verbanden niet ziet. Dit is geen falen, je kunt altijd een keer je moment niet hebben en dan is het goed om daar aan toe te geven. Als je te lang achterelkaar hebt geoefend, of iets te intensief bezig bent geweest, dan kan het ook zijn dat je daardoor het verband even niet ziet. Alles lijkt dan teveel op elkaar en dan is het van belang om even wat anders te doen. Ga even ontspannen en probeer het later nog eens.

Plannen

-Plan het oefenen, iedere dag een paar oefeningen. Je krijgt vaak ruim van tevoren te horen wanneer de test is. Je krijgt ook te horen welke onderdelen er getest worden. Je kunt er dus echt naar toe werken door een planning te maken.

-Herhalen is belangrijk. Dit voorkomt dat je dingen gaat vergeten. Zorg er daarom voor dat je iedere dag even gaat oefenen. Dit kan af worden gewisseld met andere oefeningen die je bij een assessment kunt krijgen.

-Welke manier van leren past bij jou? Sommige mensen willen in stilte oefenen, anderen hebben liever wat mensen om zich heen. Zorg dat je je kunt concentreren en zonder je wanneer nodig even af. Het gaat er om dat je het figuren ontdekken eigen gaat maken en dat doet iedereen op zijn of haar eigen manier. Neem de tijd om te kijken hoe jij het meest prettig kunt leren.

Figuurreeksen tips

Er zijn verschillende tips die je kunnen helpen om de figuren gemakkelijker te oefenen. Aan de hand van de tips kun je nog beter en sneller inzien welke veranderingen er zijn bij de figuren. Bij het oplossen van de figuren is het goed om naar een aantal punten te kijken:

-Let op de hoek, is het een stompe, rechte of scherpe hoek? Hoeveel van die hoeken zijn er? Is dat bij de volgende afbeelding ook zo?

-Hoe is de plaats van hoek? Blijft de hoek op zijn plaats of gaat hij naar een andere plaats?

-Vorm van de figuren, verandert deze of blijft deze hetzelfde als op het vorige plaatje?

-Hoeveel figuren zijn er aanwezig op het eerste plaatje? Hoeveel zijn dat er bij de volgende? Juist meer of minder?

-Waar staan de figuren, op welke plaats? Blijven de figuren op het plaatje staan op die plek of verandert de plaats? Hoe verschuiven de figuren, met de klok mee of juist niet?

-Zijn er lijnen aanwezig? Zo ja, wat is er mee aan de hand?

-Zijn er kleuren? Blijven deze hetzelfde? Of veranderen deze?

Nog meer figuren oefenen

Wil je nog meer figuren oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen