Your code here LTP assessment | vind hier het aanbod
25 september 2015 

LTP assessment

LTP assessment

LTP assessment is een van de vele vormen van een assessment. Weet jij wat het is, wanneer je er mee te maken kunt krijgen en hoe je je er op voor kunt bereiden? Wij leggen het graag aan je uit. De volgende onderdelen komen hier aan bod:

Inhoudsopgave

Assessment LTP

Ieder assessment dat door LTP wordt aangeboden is maatwerk voor elke organisatie. Er worden je diverse assessments aangeboden en deze worden nader toegelicht.

Selectie assessment

Bij LTP kun je rekenen op een selectie assessment en dat is een onderdeel van de sollicitatieprocedure. Je kunt met dit assessment achterhalen hoe groot de kans is dat een kandidaat succesvol kan functioneren binnen een bepaalde functie. Er wordt binnen LTP met een standaard programma gewerkt (op maat gemaakt). De onderdelen die binnen dit assessment aan de orde komen zijn de intelligentietest, de persoonlijkheidstest, een interview en praktijksimulaties.

Selecterend ontwikkelassessment

Het selecterend ontwikkelassessment is weer een ander assessment dat binnen LTP wordt aangeboden. Hier wordt ook gekeken naar de geschiktheid van een kandidaat, maar tevens wordt er getoetst hoe een kandidaat zich verder kan ontwikkelen. Er wordt altijd een passend programma opgesteld en hierbij worden ook de intelligentietest, de persoonlijkheidstest, een interview en praktijksimulaties afgenomen. Aan het eind wordt er een rapportage opgesteld en hierin staan ook richtlijnen voor een werkgever om aan de slag te gaan met de ontwikkeling van een kandidaat.

Ontwikkelassessment

Weer een ander assessment is het ontwikkelassessment en dit geeft inzicht in de toekomstige ontwikkelingsmogelijkheden van de medewerkers. Het kan zijn dat medewerkers niet goed functi

oneren en aan de hand van dit assessment kan een werkgever inzicht krijgen in wat er gaande is. De onderdelen van dit assessment zijn bijvoorbeeld de intelligentietest, de persoonlijkheidstest, een interview en praktijksimulaties. Maar dit kan ook op maat worden aangepast.

Potentieel assessment

Bij een potentieel assessment gaat het over een objectieve meting van het potentieel van een medewerker. Het assessment richt zich echt op de medewerker zelf en ook op zijn of haar talenten en de mogelijkheden, ook van de mogelijkheden in de toekomst. Er zal hierbij een diagnose plaatsvinden en er komt een advies over hoe de ontwikkeling van de medewerker het best ondersteund kan worden.

Loopbaan assessment

Als het gaat over een loopbaan assessment dan gaat het over het veranderen van functie. Het wordt vaak ingezet voor medewerkers die nieuwe functies willen onderzoeken. Daarbij wordt er vervolgens gekeken naar de kwaliteiten en talenten die bij een medewerker aanwezig zijn. Er is altijd sprake van een samengesteld programma en de onderdelen kunnen steeds wisselen. Meestal bestaat het assessment uit een intelligentietest, een persoonlijkheidstest, een interview en praktijksimulaties.

Mobiliteit assessment

Soms is een werkgever gedwongen om afscheid te nemen van een werknemer. Hierin kan een mobiliteit assessment ondersteuning bieden. Hierbij krijgt een werknemer namelijk advies over de loopbaanmogelijkheden en hoe die gerealiseerd kunnen worden.

Management selectie assessment

Het kan zijn dat je een leidinggevende functie ambieert. Het kan ook zijn dat een werkgever denkt dat een kandidaat hiervoor geschikt is en het initiatief neemt. Om dit te onderzoeken kan er een management selectie assessment in worden gezet. Het geeft namelijk advies over de geschiktheid van de kandidaat. Er komt uit naar voren welke punten verder ontwikkeld moeten worden en hoe dat de ontwikkeling ondersteund kan worden.

Management ontwikkel assessment

Er bestaat daarnaast een management ontwikkel assessment en dat wordt gebruikt om inzicht te krijgen in de leiderschapskwaliteiten en ontwikkelmogelijkheden van een kandidaat. Een kandidaat heeft altijd punten die hij verder kan ontwikkelen. Middels dit assessment wordt hier een advies over gegeven. Er worden verschillende onderdelen gemeten zoals het intelligentieniveau, de persoonlijkheidskenmerken, er wordt een interview afgenomen en je krijgt te maken met praktijksimulaties.

LTP assessment online

Bij LTP online kom je terecht op een assessment platform. Er worden hier rapportages geleverd over de kandidaten aan de hand van expertoordelen. De oordelen komen tot stand aan de hand van testresultaten en uitkomsten van de praktijksimulaties. Het voordeel van het online assessment systeem is dat je een e-assessment kunt koppelen aan andere systemen. Alles kan dus binnen één systeem geïntegreerd worden. Er worden door LTP verschillende standaard e-assessment modules aangeboden. Ze zijn gericht op de selectie en ontwikkeling van de medewerkers en managers. Op het gebied van de selectie worden de volgende modulen aangeboden:

  • Pre Fit: Je kunt hierdoor snel identificeren wie de beste kandidaten uit de groep zijn. Je komt er snel achter of dat een kandidaat wel of niet geschikt is.
  • Job Fit: Je bepaalt aan de hand van deze module de geschiktheid van een kandidaat en je krijgt hier een advies over. Je krijgt ook inzicht in de sterke en zwakke punten, maar ook in de persoonlijkheidskenmerken, het intelligentieniveau, de motivatie en de competenties.
  • My Profile: Je krijgt inzicht in de persoonlijkheid en het intelligentieniveau van een kandidaat.
  • My personality: Je krijgt hiermee inzicht in de persoonlijkheidskenmerken van een kandidaat.

Op het gebied van ontwikkeling biedt LTP de volgende modulen aan:

  • My Talent: Je krijgt inzicht in de kwaliteiten en ontwikkelingsmogelijkheden van een medewerker.
  • My Career: Dit geeft inzicht in het potentieel van medewerkers.
  • My Mobility: Dit wordt gebruikt bij het vinden van een nieuwe baan.
  • Sales Scan: Deze module wordt ingezet bij een verkoopmedewerker.

Ook op het gebied van leiderschap is LTP actief en daarbij vind je deze modulen:

  • My Leadership: Je krijgt met deze module snel en objectief een beeld over de geschiktheid van een kandidaat voor een leidinggevende functie.
  • My 360: Dankzij input van de omgeving krijg je een beeld in je eigen functioneren. Je kunt hierdoor gericht aan je eigen ontwikkeling werken.

Nog meer LTP assessments oefenen

Wil je nog meer  LTP assessments oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen.Bekijk hieronder onze trainingspakketten.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen