Your code here Cognitieve test politie | Dit ga je krijgen
26 augustus 2015 

Cognitieve test politie

Cognitieve test politie

De cognitieve test politie is een test die je af gaat leggen als je gaat solliciteren naar een baan bij de politie. Het is een intelligentietest en hierbij worden je cognitieve vaardigheden gemeten. Er zijn een paar onderdelen die altijd terugkeren bij de test en dat zijn:  

Deze onderdelen worden nu nader toegelicht. Zorg dat je hiervan goed op de hoogte bent. Je weet na deze informatie ook hoe je deze test kunt oefenen, wat er van je wordt verwacht en hoe het afnemen van de diverse onderdelen in zijn werk gaat. Daarom kun je hier nu meer lezen over de onderdelen van de cognitieve test politie.

Inhoudsopgave

assessment training banner

Waar maak je de test?

De cognitieve test politie wordt gemaakt op de computer. Daarbij horen drie onderdelen die jij met goed gevolg af moet ronden. Een onderdeel zal altijd beginnen met een paar voorbeeldvragen. Hierdoor kun je alvast in de stemming komen en weet je wat de bedoeling is van het betreffende onderdeel. Na de voorbeeldvragen komen er nog een paar oefenvragen en dan kun je aan de echte test beginnen.

Onderdelen cognitieve test politie

Letterpatronen

De letterpatronen zijn een onderdeel van de cognitieve test politie. Een andere naam voor dit onderdeel is anagram. Er zijn verschillende soorten anagrammen die je tegen kunt komen tijdens de test. Het kan zijn dat je nieuwe woorden moet maken uit dezelfde letters van een gegeven woord, zoals S-F-L-E = fles. Je hebt ook anagrammen met lettergroepen, zoals TAS-TISCH-FAN = fantastisch. Het kan ook zijn dat je de missende letter in moet vullen, zoals GR..EN  en dan mag je kiezen uit E-O-I.

letterpatronen

Cijferpatronen

Een andere naam voor de cijferpatronen zijn de cijferreeksen. Hierbij zie je een serie opeenvolgende cijfers en ergens zie je een lege plek staan. Het is dan aan jou om de lege plaats te voorzien van het juiste cijfer. Je moet eerst het verband ontdekken en dan kun jij het cijfer dat ontbreekt invullen.

Cijferpatronen

Woordrelaties

Bij de woordrelaties heb jij een grote woordenschat nodig. Je moet ook beschikken over de vaardigheid om verbanden te zien. Je hebt verschillende soorten woordrelaties, die je tegen kunt komen, zoals:


  • Welk woord past niet in het rijtje?
  • Welk woord past het beste bij woord X?
  • Vul het ontbrekende woord in.
  • Ontdek het verband tussen de woorden.

Aan jou de taak de woordrelaties, de verbanden te ontdekken.

Woordrelaties

 Oefentest cognitieve test politie

Loading...

Tips

 • Werk naar de einddatum toe. Als je een brief hebt gekregen dat je deel mag nemen aan de politietest, dan weet je waar en wanneer dat is. Dit kan voor jou een datum zijn waar je naar toe gaat leven. Er zijn verschillende testen die je goed moet doorstaan. Zorg dat je goed voorbereid bent om optimaal te scoren.
 • Breid je woordenschat uit. Het is altijd van belang dat je veel blijft lezen en veel in gesprek gaat met de mensen om je heen. 
 • Blijf woorden die je niet kent opzoeken. Dat is namelijk het meest leerzame. Nieuwe woorden kun je alleen maar leren als je de betekenis kent. Het beste kun je de betekenis zelf opzoeken, online of in een woordenboek. Hierdoor leer je namelijk alles over het woord in een bepaalde context. 
 • Blijf gemotiveerd om bij te leren. Het is leuk om nieuwe woorden en puzzels te leren. Zie het als een uitdaging, zo blijf jij je nieuwe dingen eigen maken en daar heb je altijd weer wat aan, niet alleen voor deze test maar voor de rest van je leven. Wissel af met het leren, zo kun je namelijk gemotiveerd blijven.
 • Vraag dingen die je niet weet. Het is geen schande om vragen te stellen aan anderen. Je hoeft niet alles te weten en daarom is het verstandig dat je je vragen stelt aan anderen en dat jij op deze manier nieuwe woorden leert.
 • Vraag ervaringen aan mensen die de test al eens hebben gemaakt. Hierdoor kun je nagaan hoe de test in de praktijk in zijn werk gaat. Wat kun jij nog meer doen om je beter voor te bereiden? Waar liepen zij tegenaan? Welke vragen heb jij over de komende test? Stel ze als je het graag wil weten. Hoe beter je bent voorbereid, hoe rustiger je bent om de echte test te maken. Dit komt de resultaten alleen maar ten goede, want zo laat jij zien dat je de baan graag hebt en er geschikt voor bent. Investeren in het oefenen is investeren in je toekomst bij de politie of bij een ander bedrijf, want het maken van een test is steeds opnieuw een goede ervaring.

Nog meer cognitieve testen politie oefenen

Wil je nog meer coginitieve testen politie oefenen? Doe dan de Politietest Coaching. Met de  Politietest Coaching kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan


Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen