Your code here Numeriek redeneren assessment oefenen

Numeriek redeneren assessment oefenen

Numeriek redeneren assessment oefenen

Numeriek redeneren is een belangrijke vaardigheid die vaak wordt getest tijdens assessments. Het omvat het begrijpen en werken met getallen, berekeningen, verhoudingen en percentages. Het oefenen van numeriek redeneren kan helpen om deze vaardigheid te verbeteren en je voor te bereiden op een assessment op dit gebied. In dit artikel geven we tips en oefenopdrachten met uitleg en antwoorden om je te helpen bij het oefenen van numeriek redeneren.

assessment training banner

Tips numeriek redeneren assessment oefenen

  • Tip 1:

Begrijp de vraag Voordat je begint met het oplossen van een numeriek redeneren opdracht, is het belangrijk om de vraag goed te begrijpen. Lees de vraag zorgvuldig en bepaal welke informatie er gevraagd wordt. Soms is de vraag niet direct duidelijk en moet je de informatie uit de opdracht goed analyseren om de vraag te begrijpen.

  • Tip 2:

 Werk stap voor stap Numeriek redeneren opdrachten kunnen complex zijn, dus het is belangrijk om stap voor stap te werken. Maak aantekeningen en berekeningen op papier en werk rustig en georganiseerd. Maak gebruik van tussenstappen en controleer je berekeningen voordat je verder gaat.

  • Tip 3:

Maak gebruik van verhoudingen en percentages Bij veel numeriek redeneren opdrachten worden verhoudingen en percentages gebruikt. Het is daarom belangrijk om deze goed te begrijpen en te weten hoe je hiermee moet werken. Maak gebruik van formules en berekeningen om verhoudingen en percentages om te zetten en te berekenen.

Oefenopdrachten numeriek redeneren assessment oefenen

Oefenopdracht 1: Een bepaalde machine kan 1000 producten per dag produceren. 

Hoeveel producten kan deze machine in een week produceren?


Oefenopdracht 2: Een bepaalde taartmix bestaat voor 20% uit suiker en voor 80% uit bloem. 

Hoeveel gram suiker zit er in een pak van 500 gram taartmix?


Antwoorden oefenopdrachten numeriek redeneren

Oefenopdracht 1:  Antwoord: 7000 producten. Er zijn 7 dagen in een week, dus de machine kan in een week 1000 x 7 = 7000 producten produceren.

Oefenopdracht 2: Antwoord: 100 gram suiker. Het aandeel suiker is 20%, dus 500 x 0,2 = 100 gram suiker. 

Door regelmatig te oefenen en deze tips toe te passen, kun je je numeriek redeneren vaardigheden verbeteren en je voorbereiden op een assessment op dit gebied. Succes met oefenen!


Nog meer numeriek redeneren oefenen

Wil je nog meer numeriek redeneren oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen