Your code here Numeriek redeneervermogen & inductief redeneren oefenen + Gratis informatie & Tips

Numeriek redeneervermogen & inductief redeneren oefenen

Numeriek redeneervermogen & inductief redeneren oefenen

Wanneer je aan het solliciteren bent, kan het zijn dat je op een functie hebt gereageerd, waar men van je vraagt om een assessment te doen. Zo’n assessment bestaat vaak uit een psychologische test, waarbij direct ook je capaciteiten worden gemeten. Bedrijven kiezen ervoor om sollicitanten een assessment te geven, om te checken of je werkniveau bij de openstaande functie past. Op die manier kunnen zij de beste match voor hun bedrijf en team uitkiezen. Op deze pagina komt het volgende aan bod.

Inhoudsopgave: 

assessment training banner

Wat is het numeriek redeneervermogen en wat is inductief redeneren?

Het numeriek redeneervermogen kan getest worden door te kijken hoe goed jij op cijfermatig inzicht en rekenvaardigheid scoort. Dit wordt in de vorm van een assessment bij je uitgevraagd door je een aantal feiten en cijfers uit statistische tabellen te laten halen. Het is belangrijk dat je informatie kunt analyseren, interpreteren en toepassen.
In dit filmpje word numeriek redeneren uitgelegd:


Inductief redeneren kun je in 4 losse stappen onderverdelen en wordt ook wel de bottum-up methode voor onderzoek genoemd. Inductief redeneren draait allemaal om specifiek observeren, waarna je checkt of je een generalisatie kunt bewijzen. Stap 1 houdt observatie in, stap 2 bestaat uit patronen ontdekken en data verzamelen. Tijdens stap 3 vorm je een mogelijke hypothese, waarna stap 4 het bedenken van een passende theorie of generalisatie inhoudt. Voor je hier goed in wordt, is het belangrijk om inductief redeneren te oefenen.

Waarom vragen bedrijven naar je numeriek redeneervermogen en inductief redeneren?

Allereerst is het voor bedrijven belangrijk dat zij de juiste mensen, met de juiste kennis en de beste mogelijkheden binnen de passende functies in het team weten neer te zetten. Sommige functies zoals leidinggevende functies, management of accountants vereisen van de werknemer om een hoog numeriek redeneervermogen te hebben.

Heb je dit? Dan is de kans groot dat je wordt aangenomen. Ben je hier minder goed in? Dan kun jij je numeriek redeneervermogen verbeteren door veel te oefenen. Hetzelfde geldt voor inductief redeneren. Solliciteer je op een functie waarbij je veel onderzoek dient te doen naar thema’s waar nog niet veel onderzoek naar is gedaan? Dan kun jij inductief redeneren oefenen, zodat je in aanmerking komt voor de baan.
 Wanneer gebruik je inductief redeneren?
 Inductief onderzoek is vaak gericht op de toekomst, aangezien je probeert te voorspellen wat er in de toekomst als uitkomst uit je onderzoek zal komen. Verder wordt inductief redeneren vaak ingezet als er nog niet zo veel onderzoek naar een bepaald thema of onderwerp is gedaan. Op dat moment missen er namelijk theorieën die uitgetest kunnen worden. 

De voordelen van inductief redeneren oefenen?

Wanneer je weet dat je inductief redeneervermogen eerdaags getest zal worden, is het belangrijk om inductief redeneren te oefenen. Dit oefenen brengt direct een aantal voordelen met zich mee. Allereerst word je door inductief redeneren te oefenen blootgesteld aan het type vraagstelling dat wordt gebruikt. Je leert schema’s herkennen en kunt op die manier een stevige basis aan kennis op het gebied van inductief redeneren opbouwen. Daarnaast raak je meer vertrouwd met terugkerende methoden en principes die je tijdens het afleggen van de test dan eerder kunt herkennen.

Daarnaast kun je door inductief redeneren te oefenen, je tempo in het oplossen van vraagstukken verbeteren. Hoe sneller je dit kan, des te minder tijdsdruk je op het echte assessment zal voelen. Hierdoor kun je aan de recruiter en je toekomstige nieuwe werkgever tonen dat je stressbestendig bent.

Tips numeriek redeneervermogen 

-Probeer de basis zo goed mogelijk aan te leren, zodat je daarop kunt voortbouwen. Numerieke assessments bestaan uit allerlei soorten rekenvaardigheid zoals optellen en aftrekken, vermenigvuldigen, procenten berekenen en nog veel meer. Daarnaast is het belangrijk dat je leert hoe jij je gegevensinterpretatie vaardigheden kunt verbeteren.
-Vaak worden er grafieken ingezet om te testen of je informatie kunt aflezen, interpreteren en verwerken. Hier kun je op trainen door veel soort numeriek redeneer oefentests uit te voeren. 

-Zoek naar patronen en probeer op die manier de code te kraken. Verder is het een slim idee om tijdens het assessment met de meest makkelijke inductief redeneer oefeningen te beginnen en daarna pas de moeilijkere varianten te kraken. Als je het even niet meer ziet, ga verder met de volgende oefening, in plaats van dat je kostbare tijd blijft verdoen en je blindstaart op een moeilijke variant. 

Nog meer numeriek redeneervermogen & inductief redeneren oefenen

Wil je nog meer numeriek redeneervermogen & inductief redeneren oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen