arrow_drop_up arrow_drop_down

Persoonlijk assessment

Een persoonlijk assessment afleggen, wat kun je verwachten? Welke onderdelen zijn er? Hoe kun je je voorbereiden? Allemaal vragen waar je tegenaan loopt, maar wij bereiden je er graag op voor. Neem daarom de tijd om alles op je gemak door te nemen zodat je weet wat er komen gaat. Je leert jezelf goed kennen, wat erg leerzaam en interessant kan zijn. Bereid je daarom voor op je persoonlijk assessment zodat je minder zenuwachtig hoeft te zijn.  

Inhoudsopgave

  1. Goed personeel is de motor van de zaak
  2. Voordelen persoonlijk assessment
  3. Meer zelfinzicht bij persoonlijk assessment
  4. Wat kun je verwachten bij een persoonlijk assessment?
  5. Haal alles uit je talent
  6. Voorbereiden persoonlijk assessment

 

Goed personeel is de motor van de zaak

Goed personeel is de motor van jouw bedrijf. Het is dus belangrijk om wat tijd en geld te investeren in het zoeken naar de juiste persoon voor een bepaalde functie. Je kunt dat zelf doen door een advertentie te plaatsen of door intern te zoeken. Dat je kost je echter behoorlijk wat tijd. Laat dit specifieke werk over aan de professional en neem een assessmentbureau in de arm. Zij is gespecialiseerd in het afnemen van toetsen. De uiteindelijke beslissing blijft bij jou liggen. De capaciteitentest en de persoonlijkheidstest zitten standaard in het assessment, ook praktijksimulaties komen veelvuldig voor om de juiste kandidaat op de juiste plek te krijgen. Je kunt een keuze maken uit diverse assessments. Welk assessment heeft jouw interesse? De medewerker van het assessmentbureau zal je graag adviseren welke toetsen je het beste kunt inzetten, als hij of zij precies weet wie jij zoekt voor welke plaats/functie in jouw bedrijf. Het zal zeker afhankelijk zijn van de baan die vacant is naar welk assessment de voorkeur uit zal gaan. Wees ook kritisch met welk assessmentbureau je in zee gaat, kies voor kwaliteit! En vraag uiteraard vooraf een offerte aan.

   • Selectie assessment, er wordt getoetst of iemand geschikt is voor een bepaalde functie?
   • Loopbaan assessment geeft inzicht in talent, persoonlijke motivatie, niveau van denken en werken, interesses, kwaliteiten, vaardigheden en mogelijkheden om zich te ontwikkelen.
   • Ontwikkelassessment, welk niveau kan een medewerker in de toekomst in het bedrijf behalen en/of wat zijn de knelpunten van de medewerker.

Bij een persoonlijk assessment zal een coach met de kandidaat in gesprek gaan. Uit dit gesprek komen de voorkeuren, de kwaliteiten, de vaardigheden en competenties van de kandidaat naar voren. Dit zorgt voor een prima basis voor de kandidaat om een persoonlijke strategie te ontwikkelen.

personeel

Voordelen persoonlijk assessment

Een persoonlijk assessment is zowel voor de potentiële werkgever als voor de werkzoekende van belang. De werkgever krijgt op die manier de juiste persoon voor de vacante functie en de werkzoekende komt veel over zichzelf te weten als hij dit sollicitatietraject met een persoonlijk assessment aflegt. Niet elke sollicitatie zal je meteen een baan opleveren. Je kunt geluk hebben dat je bij de eerste poging slaagt, maar soms moet je vaker het traject afleggen. De ervaring die je telkens weer opdoet bij het solliciteren in het algemeen en het maken van een assessment in het bijzonder, kun je goed gebruiken bij volgende sollicitaties. Je krijgt een beter en meer inzicht in jezelf. Daardoor kun je vragen die op jou als persoon betrekking hebben een stuk beter beantwoorden. Je leert tevens je eigen grenzen goed kennen, maar ook je nog niet helemaal ontwikkelde mogelijkheden.

Er komt een heleboel aan het licht, waardoor jij een mooie groei kunt doormaken en je verder kunt ontwikkelen. De kans dat je een verkeerde keuze maakt, een verkeerde baan aanneemt wordt een stuk kleiner als jij jezelf kent. Je gaat een fijne toekomst tegemoet als je voor je werk op de juiste plek zit. Investeer daarom tijd en geld in het vinden van de juiste baan. Die fijne baan komt dichterbij als jij goed voorbereid bent door te weten wat je kunt verwachten bij een assessment en dit goed te oefenen.

Meer zelfinzicht bij persoonlijk assessment

Jouw zelfinzicht groeit door een persoonlijk assessment. Een persoonlijk assessment opent nieuwe deuren. Je komt er achter wat jou bezig houdt en waar jij meer energie van krijgt, maar ook waarvan juist niet. Je moet schriftelijk vragen beantwoorden en er wordt een gesprek met je gehouden. Het resultaat is dat jij erachter komt of je op de juiste plek zit in een bedrijf. En ook op welk vlak jij je kunt ontwikkelen. Een zelfinzicht assessment toont de vaardigheden en competenties en deze zijn een mooi uitgangspunt om een persoonlijke strategie op te zetten. Een ontwikkelassessment geeft een goed zelfinzicht en tevens de mogelijkheden die nog open liggen.

open nieuwe deuren

Wat kun je verwachten bij een persoonlijk assessment?

Bij een persoonlijk assessment vul je online een uitgebreide vragenlijst op de tijd dat het jou uitkomt. Een druk leven? Dat is geen excuus, vind een gaatje om een persoonlijk assessment aan te gaan, het geeft je zoveel mogelijkheden in de toekomst, waarvan jij je nu nog niet bewust bent. Zoals gezegd, vul jij een vragenlijst in. De vragen zullen diverse onderwerpen betreffen, bijvoorbeeld over jouw interesses, jouw voorkeur beroepen, carrière, werkstijl enz. Naar aanleiding van de ingevulde vragenlijst ontvang je een rapportage. Deze wordt tijdens een individueel gesprek met je besproken. Ook jij mag zelf onderwerpen aansnijden in dit gesprek.  

Haal alles uit je talent

Door het maken van een persoonlijk assessment kan zowel de deelnemer als de werkgever van deze persoon veel meer halen uit de mogelijkheden van deze kandidaat. De mogelijkheden komen namelijk aan het licht! Je krijgt zelf een goed beeld van jouw mogelijkheden, maar ook de werkgever komt te weten of jij op de juiste plek zit of wellicht een stapje hogerop kunt gaan of een andere tak moet kiezen. Uit de toets komt naar voren op welk niveau jij in staat bent te functioneren. Dat biedt perspectief, dat biedt carrière mogelijkheden! Door nu tijd te investeren om er achter te komen wat jouw drijfveren zijn, jouw mogelijkheden enz. plukken jij en je werkgever straks de vruchten van deze aanpak.  

Voorbereiden persoonlijk assessment

Voor elk assessment is het van belang je goed voor te bereiden. Ga online en kijk naar de vele mogelijkheden om de verschillende toetsen te oefenen. Op welk gebied moet jij extra de focus leggen? Laat je goed voorlichten en oefen de onderdelen die voor jou belangrijk zijn. Je kunt online oefenen, op elk moment van de dag en alle dagen van de week, maak er gebruik van. Het is ten slotte in jouw voordeel: een mooie carrière, voldoening uit je werk halen, omdat je op de juiste plek zit of daar in de toekomst zult komen.

voorbereiding

Nog meer oefenen
Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan

Reactie plaatsen

GRATIS E-BOOK

Download De TOP 10 Valkuilen van Assessments en voorkom dat je gaat falen bij je assessment door niet dezelfde fouten te maken als 70% van je medekandidaten.

50%
GRATIS E-BOOK
Wil jij je medekandidaten een stapje voor blijven?
Download gratis e-book