Your code hereInductief redeneren oefenen

Inductief redeneren oefenen

Inductief redeneren oefenen

wil je graag solliciteren voor een baan en wil je je goed voorbereiden op een inductieve redeneertest? Dan is het fijn om meer te weten te komen over zo’n inductieve redeneertest. Het is namelijk zo dat je geselecteerd kan worden door middel van een inductieve redeneertest. Je wilt natuurlijk niet je droombaan verliezen, terwijl je je goed had kunnen voorbereiden!

Inhoudsgave

assessment training banner

wat is een inductieve redeneertest?

Een inductieve redeneertest is een capaciteitentest die die gebruikt wordt als onderdeel van een selectie. Als jij opzoek bent naar een specifieke baan waar veel mensen op solliciteren is de kans erg aanwezig dat je een inductieve redeneertest moet maken, zodat het bedrijf beter kan selecteren wie ze aannemen en wie niet. Deze testen worden afgenomen door bepaalde regels en patronen na te lezen. Dit klinkt makkelijker gezegd dan gedaan, want je ziet bijna nooit wat het patroon is in bijvoorbeeld een figuurreeks. Als je de inductieve redeneertest beter beheerst dan andere sollicitanten dan heb je meer de capaciteit om flexibel met informatie die je niet vertrouwt om kan gaan.

Figuurreeksen

Figuurreeksen zijn reeksen van figuren die een patroon hebben. Aan jou is de taak om dit patroon te herkennen en deze reeks aan te vullen met een ander figuur of in de reeks zelf het figuur invoegen. Er zijn verschillende patronen mogelijk! het is handig om te zoeken naar het verband tussen de figuurreeksen. Je vind meer tips over figuurreeksen op het blogartikel Figuurreeksen test.

Tips

Tip 1: Het is erg lastig om het probleem in 1x te zien, dus splits het probleem op. Dan kun je naar de kleine patronen opzoek. Heb je deze kleine patronen dan kun je deze naast elkaar leggen en zie je het patroon vanzelf, vervolgens kun je gemakkelijk het nieuwe figuur vinden in de antwoorden. Het is echt niet erg als je dit niet in 1x ziet, want dat is normaal.

Tip 2: Zoek eerst de patronen in plaats van het zoeken van het antwoord. Als je eerst naar het antwoord kijkt dan vind je minder snel het goede antwoord en ga je snel fouten maken. Kom je er echt niet uit en zie je geen patroon, ook niet met de methode van tip 1? Pas dan moet je gaan kijken naar de antwoord mogelijkheden, want misschien zie je krijg je dan een idee en vind je misschien een patroon.

Tip 3: Begin je net met het oefenen van figuurreeksen? Dan moet je makkelijk beginnen. Begin niet te moeilijk, want dan is het lastig. Je komt namelijk niet zo snel op het antwoord waardoor het minder leuk blijft om de figuurreeksen op te lossen en als iets minder leuk wordt dan leer je het minder snel en wordt het steeds lastiger om figuurreeksen op te lossen.

Tip 4: Blijf oefenen! Begin simpel met de makkelijke figuurreeksen en blijf oefen en maak het jezelf steeds moeilijker. Hoe meer je oefent hoe beter je het kan, want oefening baart kunst!

Voorbeeldvragen
 

Opgave 1.
Opgave 2.
Opgave 3.
Opgave 4.
Opgave 5.
Opgave 6.
Opgave 7.
Opgave 8.
Opgave 9.
Opgave 10.
 Antwoorden

1. D

2. D

3. A

4. C

5. C

6. B

7. C

8. B

9. B

10. B


Nog meer figuurreeksen oefenen?

Wil je nog meer figuurreeksen oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en scoor je hoger voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten.


Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen