Your code here Assessment doen | Vind hier alles wat je moet weten
12 augustus 2015 

Assessment doen

Assessment doen

Ga je binnenkort assessment doen? Als je een uitnodiging hebt gekregen dan heb je maar één doel voor ogen. Je wil het namelijk zo goed mogelijk doen. Een goede voorbereiding speelt daarin een grote rol en met de tips die je hier worden gegeven gaat het je zeker lukken. Neem alle informatie rustig in je op, zorg dat je weet wat er van je wordt verwacht en dan werk je zo rustig naar het assessment toe. Op deze  pagina komt het volgende aan bod.

Inhoudsopgave

assessment training banner

Assessment test

Er bestaan verschillende soorten assessments. Een assessment bestaat uit diverse onderdelen. Welke onderdelen dat zijn, is per assessment anders. Hoe dan ook, het is fijn dat je je voor kunt bereiden op de testen. Je wil graag weten met welke onderdelen je te maken krijgt, hoe een test af wordt genomen en door wie je wordt beoordeeld.

Assessment doen

Onderdelen van een assessment kun je voorbereiden. Als je binnenkort assessment gaat doen, is dat ook wel aan te raden. Er zijn veel kandidaten die denken dat het niet nodig is om zich voor te bereiden. Tijdens het assessment zelf kom je er dan achter dat je veel vragen hebt, onzeker wordt en misschien wel een black-out krijgt. Gelukkig kun je dat voorkomen door je wel voor te bereiden. Steeds meer mensen willen een goed assessment doen en besteden daarom wel tijd aan het voorbereiden. We raden je ook zeker aan om je voor te bereiden, hierdoor ben je zekerder van jezelf en hoef je niet zenuwachtig te zijn als je de test gaat maken.

Assessment oefenen

Een assessment voorbereiden en een assessment oefenen, hier zit een groot verschil tussen. Wat veel mensen wel doen is de voorbereiding, maar het oefenen zelf laten ze vaak voor wat het is. Zonde, want door te oefenen leer je juist met wat voor vragen je te maken krijgt, hoe je onder tijdsdruk kunt presteren, hoe antwoorden worden weergegeven, etc. Het is juist van belang dat je alle onderdelen gaat oefenen en dit kost je tijd. Maar je merkt dat je hierdoor zeker bent van jezelf dus dit is het investeren van tijd en energie meer dan waard. Je wil de kans op die baan vergroten en dat kan als je je assessment gaat oefenen.

Assessment Tips

Er zijn verschillende tips die je kunnen helpen bij het doen van een assessment. Alle tips die je krijgt kun je maar beter doornemen en dan zelf checken welke tips voor jou werken.

  • De eerste indruk is belangrijk. Er zijn bij een assessment verschillende onderdelen waarop je wordt beoordeeld. Er zijn verschillende factoren die je zelf in de hand hebt, hoe laat je een goede indruk achter? Oefenen is hier een belangrijk onderdeel van, je komt dan rustiger over en kunt met een rustig gevoel aan de testen beginnen. Durf ook een vraag over te slaan als je het even niet weet, het is zonde van de tijd als je hier minuten aan besteedt, terwijl er genoeg andere vragen zijn die je wel weet.
  • Competenties zijn ook van belang. Competenties staan bij alle assessment onderdelen centraal. Een werkgever hecht veel waarde aan de uitkomsten van de testen. Bij ieder onderdeel kunnen een of meerdere competenties worden gemeten. Voordat je gaat solliciteren is het ook goed om te kijken welke competenties centraal staan bij de functie waar je voor gaat solliciteren. Als je dat in je achterhoofd houdt, weet je ook waar dat extra naar wordt gekeken bij de beoordeling.

Assessment doen, de praktijk

Het is zover, je hebt je voor kunnen bereiden en het moment is aangebroken, je gaat assessment doen. Bij een assessment krijg je zoals al aangegeven is te maken met verschillende onderdelen. Zorg dat je alle onderdelen goed beheerst. Ga niet alleen uit van de onderdelen die je niet goed kent, maar blijf alles herhalen tot het zover is. Het gaat er om dat je alle onderdelen goed beheerst en dat kan alleen als je blijft oefenen. Misschien heb je het idee dat het hoofdrekenen nog goed gaat, met dat idee ga je de andere onderdelen oefenen en laat je het hoofdrekenen voor wat het is. Tijdens het echte assessment denk je, had ik toch maar geoefend, want je merkt dat het toch wel lastig is. Onderschat het daarom niet, het is beter om tijd te besteden aan alle onderdelen, dan kun je namelijk met een gerust hart je assessment ingaan.

Bij een assessment maak je verschillende onderdelen, je wil laten zien wat je allemaal kunt, je wil jezelf bewijzen. Je concentratie is bij alle onderdelen van groot belang en niet alleen bij de gesprekken of bij een rollenspel. Alle testen dien je voor te bereiden, zodat je bijv. onder tijdsdruk kunt presteren en weet wat er van je wordt verwacht. Besteed aan alle onderdelen tijd, als het je goed af gaat herhaal je de stof. Zijn de regels niet helemaal duidelijk? Ga dan een stap terug en zorg dat je weer bij de basis begint tot je de regels allemaal beheerst. Het is een goede manier van investeren, Zorg dat je daarom de tijd neemt om alle onderdelen te oefenen. Voordat je assessment gaat doen kun je navraag doen welke onderdelen je krijgt. Je kunt je zo gerichter voorbereiden en dat is net wat je nodig hebt om betere resultaten te halen en om rustiger het assessment in te gaan. Neem voldoende tijd om te oefenen om betere resultaten te boeken.

Nog meer assessments oefenen

Wil je nog meer assessments oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen