Your code here Persoonlijk assessment

Persoonlijk assessment

Persoonlijk assessment

Een persoonlijk assessment afleggen, wat kun je verwachten? Welke onderdelen zijn er? Hoe kun je je voorbereiden? Allemaal vragen waar je tegenaan loopt, maar wij bereiden je er graag op voor. Neem daarom de tijd om alles op je gemak door te nemen zodat je weet wat er komen gaat. Je leert jezelf goed kennen, wat erg leerzaam en interessant kan zijn. Bereid je daarom voor op je persoonlijk assessment zodat je minder zenuwachtig hoeft te zijn.  

Inhoudsopgave

assessment training banner

Goed personeel is de motor van de zaak

Goed personeel is de motor van jouw bedrijf. Het is dus belangrijk om wat tijd en geld te investeren in het zoeken naar de juiste persoon voor een bepaalde functie. Je kunt dat zelf doen door een advertentie te plaatsen of door intern te zoeken. Dat je kost je echter behoorlijk wat tijd. Laat dit specifieke werk over aan de professional en neem een assessmentbureau in de arm. Zij is gespecialiseerd in het afnemen van toetsen. De uiteindelijke beslissing blijft bij jou liggen. De capaciteitentest en de persoonlijkheidstest zitten standaard in het assessment, ook praktijksimulaties komen veelvuldig voor om de juiste kandidaat op de juiste plek te krijgen. Je kunt een keuze maken uit diverse assessments. Welk assessment heeft jouw interesse? De medewerker van het assessmentbureau zal je graag adviseren welke toetsen je het beste kunt inzetten, als hij of zij precies weet wie jij zoekt voor welke plaats/functie in jouw bedrijf. Het zal zeker afhankelijk zijn van de baan die vacant is naar welk assessment de voorkeur uit zal gaan. Wees ook kritisch met welk assessmentbureau je in zee gaat, kies voor kwaliteit! En vraag uiteraard vooraf een offerte aan. 

  • Selectie assessment, er wordt getoetst of iemand geschikt is voor een bepaalde functie?
  • Loopbaan assessment geeft inzicht in talent, persoonlijke motivatie, niveau van denken en werken, interesses, kwaliteiten, vaardigheden en mogelijkheden om zich te ontwikkelen.
  • Ontwikkelassessment, welk niveau kan een medewerker in de toekomst in het bedrijf behalen en/of wat zijn de knelpunten van de medewerker. 

Bij een persoonlijk assessment zal een coach met de kandidaat in gesprek gaan. Uit dit gesprek komen de voorkeuren, de kwaliteiten, de vaardigheden en competenties van de kandidaat naar voren. Dit zorgt voor een prima basis voor de kandidaat om een persoonlijke strategie te ontwikkelen.

Voordelen persoonlijk assessment

Een persoonlijk assessment is zowel voor de potentiële werkgever als voor de werkzoekende van belang. De werkgever krijgt op die manier de juiste persoon voor de vacante functie en de werkzoekende komt veel over zichzelf te weten als hij dit sollicitatietraject met een persoonlijk assessment aflegt. Je krijgt een beter en meer inzicht in jezelf. Daardoor kun je vragen die op jou als persoon betrekking hebben een stuk beter beantwoorden. Je leert tevens je eigen grenzen goed kennen, maar ook je nog niet helemaal ontwikkelde mogelijkheden. 

Wat kun je verwachten bij een persoonlijk assessment?

Bij een persoonlijk assessment vul je online een uitgebreide vragenlijst op de tijd dat het jou uitkomt. Een druk leven? Dat is geen excuus, vind een gaatje om een persoonlijk assessment aan te gaan, het geeft je zoveel mogelijkheden in de toekomst, waarvan jij je nu nog niet bewust bent. Zoals gezegd, vul jij een vragenlijst in. De vragen zullen diverse onderwerpen betreffen, bijvoorbeeld over jouw interesses, jouw voorkeur beroepen, carrière, werkstijl enz. Naar aanleiding van de ingevulde vragenlijst ontvang je een rapportage. Deze wordt tijdens een individueel gesprek met je besproken. Ook jij mag zelf onderwerpen aansnijden in dit gesprek.  

Voorbereiden persoonlijk assessment

Voor elk assessment is het van belang je goed voor te bereiden. Ga online en kijk naar de vele mogelijkheden om de verschillende toetsen te oefenen. Op welk gebied moet jij extra de focus leggen? Laat je goed voorlichten en oefen de onderdelen die voor jou belangrijk zijn. Je kunt online oefenen, op elk moment van de dag en alle dagen van de week, maak er gebruik van. Het is ten slotte in jouw voordeel: een mooie carrière, voldoening uit je werk halen, omdat je op de juiste plek zit of daar in de toekomst zult komen.

Nog meer persoonlijke assessments oefenen

Wil je nog meer persoonlijke assessments oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen