Your code hereAssessment boeken | klik hier voor de top 3
08 februari 2016 

Assessment boeken

Assessment boeken

Alle assessment boeken helpen je om je voor te bereiden op je assessment. Maar met welke boeken ga jij aan de slag? Het is belangrijk dat je goed gaat onderzoeken welke boeken een meerwaarde voor je hebben, welke boeken je tips geven waar je ook echt verder mee komt. Er zijn meerdere boeken die je kunt gebruiken en daar leggen we je graag alles over uit. Er is niet een bepaald boek wat het beste is, het is beter om meerdere boeken te gebruiken, zodat je meer kennis bezit en dit toe kunt passen in de praktijk. Op deze pagina geven we je uitleg over hoe je het beste geschikte assessment boeken kunt zoeken en hoe je je voor kunt bereiden op je assessment. Met deze tips kun je nog betere resultaten behalen.

Inhoudsopgave

assessment training banner

Assessment boeken kiezen

Er bestaan veel assessment boeken die je kunt gebruiken om je voor te bereiden op je assessment. Hoe ga jij een boek kiezen?

  • Kies een boek dat past binnen de sollicitatieprocedure die je gaat volgen. Er zijn verschillende bedrijven en zij hanteren allemaal een eigen procedure bij het solliciteren. Vraag na welke onderdelen je bij het assessment krijgt, zodat je je hier optimaal op voor kunt bereiden.
  • Ken je zwakke punten en probeer deze te verbeteren, leg daar je focus op. Bij een assessment gaat het er om dat je alle onderdelen goed gaat maken. Zorg er daarom voor dat je jezelf heel goed kent en blijf eraan werken om je zwakke punten te verbeteren.
  • Oefen niet een enkele dag, want in een dag kun je jezelf de stof niet eigen maken. Het gaat er om dat je de tijd neemt om alles te leren en dan kun jij beter worden. Vaardigheden eigen maken kost tijd en daar kun je op inspelen door te blijven oefenen.
  • Kies het oefenmateriaal aan de hand van de tijd die beschikbaar is. Het kan zijn dat je niet zoveel tijd hebt om een heel boek te lezen. Als je niet veel tijd hebt om te lezen, oefen dan online. Je kunt daarbij met name de capaciteitentest oefenen en dat is ook zeker aan te raden. Je leert hoe de vraagstellingen zijn, hoe je vraagstukken het beste op kunt lossen en je weet wat er van je wordt verwacht.

Aan te raden assessment boeken

Assessment boeken die je worden aangeraden zijn hier voor je op een rijtje gezet. Voor het sollicitatiegesprek kun je ook assessment boeken doornemen en je hier op voorbereiden. Een goed voorbeeld daarvan is “Assessment doen van Bas Kok en Ferry de Jongh”.

Een ander boek dat je wordt aangeraden is “Case Interview Secrets” van Victor Cheng. Waarom is dit boek een aanrader? Omdat een case interview vaak bij een sollicitatieprocedure hoort. Veel mensen vinden het een lastig onderdeel en je moet vaak creatief zijn om hiermee om te gaan. Voorbereiden is zeker aan te raden en dat gaat heel goed via dit boek!

Verschillende testen

Tijdens een assessment kun je te maken krijgen met een capaciteitentest. Deze test kun je echter niet aan de hand van een boek voorbereiden. Het beste daarvoor kun je op internet oefenen om zo jezelf de stof eigen te maken,  te wennen aan de manier van vraagstellingen en te leren omgaan met de tijdsdruk. Er zijn ook psychologische testen waar je mee te maken kunt krijgen en deze hoef je niet voor te bereiden. Het gaat namelijk over jezelf en het enige wat je daarbij moet doen is eerlijk zijn over jezelf. Twee boeken die je hiervoor zou kunnen lezen, zijn “Assessment doen” van Bas Kok en Ferry de Jongh en “De nieuwe assessmentgids” van Wim Bloemers.

Een ander deel tijdens de test is het rollenspel. Dit onderdeel kun je voorbereiden met het boek “Assessment doen” van Bas Kok en Ferry de Jongh. Je krijgt daarbij een globale indruk van wat je kunt verwachten tijdens een rollenspel. Een beter boek daarvoor is een e-boek, “Stralen in je rollenspel” van Suzanne Olde Rikkert.

Boeken aanschaffen

Als je binnenkort een assessment gaat maken, is het aan te raden om op tijd te beginnen met voorbereiden. Het begint met jezelf aanmelden voor een assessment, maar ook door boeken te kopen. Er bestaan veel goede assessment boeken en daar heb je iedere keer weer wat aan. Misschien krijg je je droombaan niet na een keer solliciteren, maar dan kun je de volgende keer nog eens de assessment boeken erbij nemen en oefenen. Je kunt nooit teveel lezen en oefenen, iedere keer weer leer je bij. Zorg dat je daarom deze boeken ook gaat bestuderen en bekijk wat jou het beste kan helpen. Alle boeken hebben een eigen manier om jou dingen eigen te maken, het gaat er om welke manier jou het meest aanspreekt en daar kies je voor. Kom daarom snel meer te weten over de assessment boeken en maak dan de keuze die bij jou past! Oefenen is het halve werk en daar kun jij vanaf vandaag al mee beginnen.

Nog meer assessment boeken oefenen

Wil je nog meer assessment boeken oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. bekijk hieronder onze trainingspakketten.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen