Your code hereLogisch Redeneren Assessment Oefenen

Logisch Redeneren Assessment Oefenen

Logisch Redeneren Assessment Oefenen

Een logisch redeneerassessment is een methode om de cognitieve vaardigheden van een persoon te testen. Tijdens dit soort assessments moet je logische verbanden en patronen herkennen, en deze gebruiken om tot de juiste conclusie te komen. Dit soort assessments worden vaak gebruikt bij sollicitatieprocedures en toelatingstoetsen voor universiteiten en hogescholen. In dit artikel delen we tips en oefenopdrachten om je te helpen bij het oefenen van een logisch redeneerassessment.

assessment training bannerUitleg logisch redeneren

Het vermogen om logisch te redeneren is een essentiële vaardigheid in het dagelijks leven en in vele beroepen. Logisch redeneren houdt in dat je een reeks van gegevens of informatie analyseert en op basis daarvan conclusies trekt die ondersteund worden door bewijs. Het proces van logisch redeneren bestaat uit het identificeren van de belangrijkste informatie, het stellen van vragen om de relevantie van die informatie te begrijpen, het zoeken naar patronen en het gebruik van logica om conclusies te trekken.

Het is belangrijk om te onthouden dat logisch redeneren niet altijd leidt tot de juiste conclusie, maar dat het wel een methodische en gestructureerde manier is om informatie te analyseren. Een belangrijk aspect van logisch redeneren is het vermogen om te detecteren wanneer er sprake is van een drogreden, dat wil zeggen wanneer de argumentatie onjuist is.

In het algemeen begint logisch redeneren met het stellen van de juiste vragen om een duidelijk beeld te krijgen van de informatie die voorhanden is. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je vraagt om meer details of dat je vraagt naar de betrouwbaarheid van de bron van de informatie. Daarnaast kan het helpen om een visueel schema of een tabel te maken om de informatie beter te begrijpen en om verbanden te leggen tussen de verschillende gegevens.

Als je eenmaal een duidelijk beeld hebt van de beschikbare informatie, is het tijd om logica te gebruiken om conclusies te trekken. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je verschillende hypothesen overweegt en deze test door middel van feiten en gegevens. Het is ook belangrijk om te onthouden dat je niet te snel moet springen naar conclusies en dat je open moet blijven staan voor alternatieve verklaringen.

Tips voor het oefenen van een logisch redeneerassessment:

  1. Begrijp de instructies: Zorg ervoor dat je de instructies van de test begrijpt voordat je begint. Dit voorkomt misverstanden en zorgt ervoor dat je geen punten laat liggen door een verkeerde interpretatie.
  2. Maak aantekeningen: Maak aantekeningen van de belangrijkste feiten en gegevens uit de opgave. Dit helpt je om een overzicht te krijgen van de gegevens en om snel tot de juiste conclusies te komen.
  3. Gebruik logica: Gebruik logica om tot de juiste conclusies te komen. Dit betekent dat je patronen en verbanden moet herkennen en deze moet gebruiken om tot de juiste oplossing te komen.
  4. Oefen regelmatig: Oefen regelmatig om je vaardigheden te verbeteren. Je zult merken dat hoe meer je oefent, hoe sneller en efficiënter je wordt in het oplossen van logische vraagstukken.

 

Oefenopdrachten logisch redeneren:

Opdracht 1:

logisch redeneren assessment oefenen

Opdracht 2:

In een dierentuin zijn 60% van de dieren apen en 40% zijn olifanten.

Hoeveel procent van de apen heeft een staart?


Opdracht 3:

logisch redeneren assessment oefenen

Antwoorden oefenopdrachten logisch redeneren:

Opdracht 1:

In een doos zitten 6 rode en 4 blauwe ballen. Je pakt er willekeurig één bal uit.

Wat is de kans dat je een rode bal pakt?

Antwoord: Er zijn in totaal 10 ballen in de doos, waarvan 6 rode ballen. De kans om een rode bal te pakken is dus 6/10, oftewel 60%.

Opdracht 2:

Antwoord: Deze vraag is lastiger dan hij lijkt. Het is namelijk niet bekend hoeveel procent van de dieren in de dierentuin een staart heeft. Dus het antwoord op deze vraag kan niet worden gegeven op basis van de informatie die we hebben.

Opdracht 3:

Welke letter hoort er op de plek van het vraagteken in de onderstaande reeks?

C F I L O ?

Antwoord: De reeks gaat met stappen van 3. De eerste letter is C, dan F, dan I, dan L, dan O. De volgende letter in de reeks is dus R.


Nog meer logisch redeneren oefenen

Wil je nog meer logisch redeneren oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten.


Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen