Your code here Assessment feiten | Ontdek ze hier!
26 januari 2016 

Assessment feiten

Assessment feiten

De assessment feiten zijn ideaal om te weten wanneer je je gaat voorbereiden op een assessment. Het is dan ook een goede aanvulling wanneer je van de feiten gebruik gaat maken als je binnenkort een assessment moet maken. Maar wat is van belang om te weten als je binnenkort gaat beginnen aan je assessment? Er komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals hoe je twijfels weg kunt nemen, waarom oefenen belangrijk is, hoe je je kunt voorbereiden en wat een nagesprek is bij een assessment. Neem de tijd om alles door te nemen en zorg dat jij goed bent voorbereid op het aankomende assessment.

Inhoudsopgave

assessment training banner

Assesssment feiten oefenen

Het is een feit, oefenen helpt je om je sterker te maken en je voor te bereiden op je assessment. Daarom hoort het ook bij de assessment feiten die hier besproken worden. Als je namelijk weet wat je te wachten staat, kun je  bepaalde onderdelen voorbereiden. Stel je voor je krijgt te maken met een interview, dan krijg je vragen en daarop wil men dan een eerlijk antwoord van je krijgen. Als je weet wat men van je wil weten, kun je alvast nadenken over hoe je gaat antwoorden. Je hoeft geen standaard zinnen aan te leren, maar het gaat er om dat je weet welk soort vragen je kunt krijgen. Het kan je geruststellen.

Als je een capaciteitentest krijgt, dan kun je deze goed voorbereiden. Het is een test die gebruikt wordt om te bekijken of jij het juiste niveau qua intelligentie beheerst voor de functie waarop je solliciteert. Als je de score hebt behaald, dan zijn je twijfels weg en weet jij dat je een grote kans maakt op de baan. Je kunt gelukkig de onderdelen van de capaciteitentest altijd voorbereiden en daardoor ben je ook zekerder als je zelf een assessment af gaat leggen. Oefenen is dus zeker zinvol en het wordt ook echt aangeraden om daar gebruik van te maken en daar voldoende tijd in te steken.

Assessment feiten voorbereiden

Bij een assessment krijg je vaak te maken met een interview. Je kunt hierbij laten zien hoe gemotiveerd je bent, maar ook hoe enthousiast je bent. Overdrijf het niet! Blijf jezelf en geef eerlijke antwoorden, dat is het meest van belang. Voordat je deel gaat nemen aan een interview, is het van belang dat je veel over een bedrijf en over de betreffende functie weet. Zorg ook dat je weet waarom je graag de baan wil en waarom binnen dit bedrijf? Dit is iets wat je goed voor kunt bereiden. Daarnaast kun je ook nadenken over je eigen sterke en zwakke punten en deze in kaart brengen voor jezelf. Deze zullen ongetwijfeld aan bod komen tijdens het interview. Kort en krachtig zijn is belangrijk in een gesprek. Je mag het een en ander gerust toelichten aan de hand van voorbeelden, soms wordt daar ook om gevraagd.

Het kan ook zijn dat je te maken krijgt met een e-assessment, dit wordt namelijk steeds vaker ingezet. Het is gemakkelijker, maar ook een stuk goedkoper voor een bedrijf. Het is een assessment dat online wordt afgenomen, daarbij kunnen er verschillende onderdelen worden getoetst en dit geeft de werkgever een goed beeld van je kennis. De competentietest en de persoonlijkheidstest worden bijvoorbeeld online afgenomen. Het is echter pas een echt assessment wanneer er ook een rollenspel en een interview aan te pas komen (beide kunnen niet online worden afgenomen).

Nagesprek

Als het assessment achter de rug is, dan volgt er vaak een nagesprek. Hierbij wordt er besproken hoe het assessment is gegaan en kun je de resultaten inzien. Je hebt hierbij de kans om vragen te stellen en als je iets niet begrijpt, is dit het moment om uitleg te vragen. Het kan zijn dat je het gevoel hebt dat het niet eerlijk is gegaan, daarom is er altijd een nagesprek waarbij alles met je wordt besproken. Het is van belang dat je rustig blijft tijdens een gesprek, geef duidelijk aan waarom je een bepaald gevoel hebt.

Nog een paar assessment feiten

Er zijn nog een paar assessment feiten, die voor jou van belang kunnen zijn, voordat je een echt assessment gaat maken:

  • Een capaciteitentest is altijd tijdgebonden, je zult dus onder tijdsdruk moeten kunnen presteren (dit kun je gelukkig heel goed oefenen).
  • Bij een assessment heb jij altijd het recht om je resultaten in te zien en de resultaten mogen alleen met anderen worden gedeeld wanneer jij daar toestemming voor geeft.
  • De beoordeling vindt altijd plaats door meerdere assessoren.
  • Als je niet geschikt bent voor een bepaalde functie, wil dat niet zeggen dat je niet goed genoeg bent. Het kan altijd zijn dat de kwaliteiten van een ander net wat meer aansloten bij hetgeen men zocht.

Zorg dat jij altijd rustig bent tijdens een assessment, bereid je goed voor en neem ook de tijd om je alle oefeningen, waar mogelijk, eigen te maken. Je weet vaak ruim van tevoren wanneer je assessment is, plan daarom oefeningen in, als je ergens moeite mee hebt, oefen dan extra. Maar ook de onderdelen die goed gaan, kun je blijven herhalen, dan ontwikkel je meer snelheid. Zorg dat je leert om onder tijdsdruk te presteren en dan zul je merken dat je vol vertrouwen aan het assessment begint.

Nog meer assessment feiten oefenen

Wil je nog meer assessment feiten  oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen