Analogieën tips? | klik hier voor de 5 tips!
arrow_drop_up arrow_drop_down

Als je op zoek bent naar analogieën tips, dan hoef je niet meer verder te zoeken. Misschien ga je binnenkort een assessment afleggen en dan is het belangrijk om te weten wat je daarbij kunt verwachten. De analogieën kun je tegenkomen tijdens een capaciteitentest. Het is hierbij altijd van belang dat jij je optimaal voorbereidt. Oefenen is van belang, maar ook de tips dragen bij aan een goede voorbereiding. Daarom leggen we je graag meer uit over analogieën, je krijgt tips en de kans om hier te oefenen.

Inhoudsopgave

    1. Wat zijn analogieën?
    2. Analogieën
    3. Aanleren
    4. Woordenschat
    5. Analogieën oefenen

Wat zijn analogieën?

Als je de term analogieën ziet staan, heb je dan enig idee waar het over gaat? We leggen het je graag uit. Bij analogieën gaat het namelijk over de overeenkomst tussen bepaalde begrippen. Hierbij moet de verhouding van twee begrippen gelijk zijn aan de verhouding van twee andere begrippen. Het wordt weergegeven in de vorm A:B = C:D. Er zijn verschillende onderdelen die hierbij centraal staan en dat zijn de taalvaardigheid en de woordenschat. Je gaat hierbij de vaardigheden die je beheerst combineren met logisch redeneren. Je zult eerst de betekenis van de woorden moeten kennen en dan pas kun je de verhouding tussen de begrippen bepalen. Als je de betekenissen kent, dan kun je de goede begrippen invullen. De verhouding moet aan beide kanten gelijk zijn.

 

Er wordt een duidelijk onderscheid gemaakt tussen de enkelvoudige variant en de dubbele analogieën. Bij de enkelvoudige variant ga je een begrip invullen. Aan een kant staan steeds twee begrippen, je moet proberen de verhouding ervan af te leiden. Maar er bestaan ook dubbele analogieën. Je moet hierbij twee begrippen invullen en pas dan kun je de verhouding bepalen. Het lijkt ingewikkeld, maar ook bij deze opdracht is het belangrijk om vaak te oefenen, zodat je hier meer ervaren in wordt.

 

Analogieën tips

Er bestaan verschillende analogieën tips die je toe kunt passen tijdens het voorbereiden op je assessment. Eerst de tips doornemen en eigen maken en dan kan het oefenen echt beginnen.

Helpful tips

  • Het belangrijkste wat je gaat doen is oefenen. Je krijgt hierdoor namelijk steeds meer handigheid. Je gaat ook sneller verbanden leggen tussen de woorden. Iedere keer blijven herhalen, dat is van belang om de snelheid te pakken te krijgen. Blijf zoveel als mogelijk oefenen. Door te oefenen leer je namelijk ook iedere keer nieuwe woorden kennen, hoe groter je woordenschat, hoe beter je dit onderdeel kunt maken tijdens je assessment.
  • Het is niet nodig om onzeker te zijn. Het is goed dat je gaat oefenen, dan weet je namelijk wat jou te wachten staat tijdens de test. Twijfelen en onzeker zijn is niet meer nodig. Tijdens een assessment weet jij hoe het werkt en wat er van je wordt verwacht. Oefenen is daarom iedere keer weer belangrijk. Je merkt dat naarmate je vaker hebt geoefend, dat je onzekerheid ook afneemt en je zekerder wordt over wat je doet.

Aanleren

      • De meest voorkomende relaties kun je jezelf aanleren. Meestal is het zo dat wanneer je deze kent, dat je de rest ook af kunt leiden. De relaties kun je online vinden en herhalen.
      • Het is goed om te weten hoe de test er uitziet, want dan ben je minder onzeker. De opgaven zijn niet langer onbekend en je hoeft er niet meer bang voor te zijn. Zoals hierboven al is uitgelegd, is er de enkelvoudige variant en zijn er dubbele analogieën. Meestal krijg je te maken met de dubbele analogieën en tijdens het assessment is de kans dus groot dat je deze aantreft. Vaak krijg je rond de 40-50 vragen en daarom kun je maar beter de analogieën tips gebruiken en dan ben je rustiger tijdens de test. Vaak moet de test ook binnen een bepaalde tijd gemaakt worden. Zorg er daarom voor dat je onder tijdsdruk kunt presteren. Vaak krijg je bij de analogieën test wel multiple choice antwoorden. Je hebt dan de keuze uit diverse begrippen en zo kies je gemakkelijk je antwoord. Bij twijfel kun je dus eerst de antwoorden bekijken en dan een keuze maken wat jij denkt dat het juiste antwoord is.

Woorden

Woordenschat

      • Uitgebreide woordenschat is van belang voor de analogieën test. Het is goed om te weten wat je kunt verwachten en dan kun je je voorbereiden. Je woordenschat speelt hierin een grote rol. Het is altijd leerzaam om veel te lezen en om de betekenis van woorden die je niet kent op te zoeken. Als je analogieën op moet lossen is dit zeker leerzaam. Als je veel woorden kent, dan kun je gemakkelijker en sneller de relatie tussen de woorden zien. Bereid je daarom voor, lees veel, heb veel gesprekken met anderen en wanneer je de betekenis van de woorden niet kent, vraag daar dan naar. Het is erg leerzaam. Zorg dat je je woordenschat uit gaat breiden, dan kun je woorden beter plaatsen in de context. Het is belangrijk om op meerdere momenten te oefenen, dat is leerzaam en zo blijf je het ook beter onthouden. Twijfel je over bepaalde woorden? Zoek dan altijd de betekenis op en je woordenschat groeit gestaag!

 

Analogieën oefenen

Je hebt nu veel goede analogieën tips gelezen en nu kan het oefenen echt beginnen. Het beste kun je op meerdere momenten oefenen, je komt er zo achter wanneer jij het beste dingen kunt leren. Sommige mensen leren het beste in de ochtend, anderen aan het einde van de dag. Kom er achter wanneer jij het beste kunt leren en speel hier op in. Vaak oefenen en met regelmaat oefenen, dat is van groot belang en dan zie je ook dat je resultaten verbeteren. Ben je goed voorbereid? Dan kun je vol vertrouwen aan de test beginnen. Het oefenen kan direct beginnen als je dit hebt gelezen. Maak voor jezelf een planning en werk naar de dag van de analogieën test toe. Je hebt zo een goed houvast. En je kunt er iedere dag tijd en aandacht aan besteden om  je woordenschat uit te breiden om straks betere resultaten te halen tijdens de echte test.

  1. Uit : In, Onderin :
    A. Dichtbij
    B. Voor
    C. Bovenin
    D. Daarna 
  2. Woede : Emotie, Kerst :
    A. Baan
    B. Maaltijd
    C. Kleding
    D. Feestdag 
  3. Jazz : Muziek, Geometrie :
    A. Hobby
    B. Vorm
    C. Kleding
    D. Wiskunde  
  4. Diepvries : Koud, Fornuis :
    A. Heet
    B. Dienen
    C. Eten
    D. Winkel 
  5. Moeder : Vrouw, Vader :
    A. Boos
    B. Man
    C. Kind
    D. Dun 
  6. Scene : Voorstelling, Hoofdstuk :
    A. Boek
    B. Liedje
    C. Drama
    D. Theater 
  7. Priester : Kerk, Verpleegkundige :
    A. Circus
    B. Appartement
    C. Postkantoor
    D. Ziekenhuis 
  8. Race : Wedstrijd, Feest :
    A. Carrière
    B. Vieren
    C. Dansen
    D. Gamen 
  9. Achthoek : Acht, Triangel :
    A. Vier
    B. Drie
    C. Een
    D. Negen 
  10. Sleutel : ontgrendelen, Weegschaal :
    A. Bescherming
    B. Antwoord
    C. Wassen
    D. Wegen

Antwoorden:

  1. Antwoord C. Onderin is het tegenovergestelde van bovenin.
  2. Antwoord D. Woede is een emotie als dat kerst feestdagen zijn.
  3. Antwoord D. Jazz is een onderdeel van muziek als dat geometrie een onderdeel van wiskunde is.
  4. Antwoord A. Diepvries is gemaakt om koud te maken als dat fornuis is gemaakt om te verhitten.
  5. Antwoord B. Kenmerk van een moeder is dat ze een vrouw is, als dat een vader een man is.
  6. Antwoord A. Scene is een deel van een voorstelling, als dat hoofdstuk een deel is van een boek.
  7. Antwoord D. Priester werkt bij een kerk als dat een verpleegkundige werkt in een ziekenhuis.
  8. Antwoord B. Een race is een manier  van een wedstrijd houden als dat feestje een manier van vieren is.
  9. Antwoord B. Een achthoek heeft acht hoeken, als dat een Triangel drie hoeken heeft.
  10. Antwoord A. Een sleutel wordt gebruikt om te ontgrendelen, als dat een weegschaal wordt gebruikt om te wegen.

Oefenen

 

Nog meer oefenen
Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan

Reactie plaatsen

GRATIS E-BOOK

Download De TOP 10 Valkuilen van Assessments en voorkom dat je gaat falen bij je assessment door niet dezelfde fouten te maken als 70% van je medekandidaten.

50%
GRATIS E-BOOK
Wil jij je medekandidaten een stapje voor blijven?
Download gratis e-book