Your code here Rollenspel assessment tips

Rollenspel assessment tips

Rollenspel assessment tips

De rollenspel assessment tips die wij je kunnen geven, helpen je om een situatie voor te bereiden en in te schatten. De tips zorgen ervoor dat jij er beter mee om kunt gaan en minder zenuwachtig hoeft te zijn. Lees daarom op je gemak de tips door, zodat jij weet wat er allemaal bij komt kijken als je een rollenspel tegen kunt komen tijdens een assessment.

Inhoudsopgave

assessment training banner

Sollicitatieprocedure met rollenspel

Situatie nabootsen

Tijdens het assessment boots jij een situatie na, die je in de praktijk kunt verwachten, kunt tegenkomen. Je ontvangt hiervoor instructies ter voorbereiding, ongeveer een kwartier voordat het rollenspel plaatsvindt. Je krijgt een tegenspeler, die getraind is in rollenspellen. Deze zal het je niet gemakkelijk maken. Deze ervaren persoon wordt ingehuurd bij een assessmentbureau bijvoorbeeld. Er kan ook een psycholoog worden ingezet, die de toets afneemt. Het doel van een rollenspel tijdens de sollicitatieprocedure is te weten komen hoe jij in en op bepaalde situaties reageert. 

In dit filmpje worden verschillende rollenspel situaties behandeld:

Competenties

Tijdens het rollenspel wordt duidelijk welke competenties je hebt. Is er bij jou sprake van leidinggevende capaciteiten, heb jij overtuigingskracht en kun je klantgericht werken? In een rollenspel wordt er veel duidelijk. Wat er precies getoetst zal worden is afhankelijk van de functie waarnaar jij solliciteert. Oefen daarom verschillende rollen waarvan jij denkt dat je die tegen kunt komen in die bepaalde functie. Voor een leidinggevende functie zul je een ander rollenspel krijgen dan als collega in een team. Toch kan het je soms verbazen welke rol je krijgt toebedeeld. Je weet namelijk niet wat men wil testen, jou als persoon, als leidinggevende of collega op de werkvloer. Maak tijdens het oefenen gebruik van een tegenspeler die allerlei emoties in jou naar boven kan halen. Hoe meer je oefent des te creatiever jij zult worden in het spelen van een rollenspel.

Voorbereiden van het rollenspel

Oefenen rollenspel met tips

Wat je in algemene zin dient te weten over het rollenspel:

  • De tegenspeler is een getraind persoon.
  • Het doel van het rollenspel, je krijgt vooraf instructies, neem deze goed in je op. Ook de tegenspeler krijgt instructies, deze krijgt zelfs ook de informatie die jij hebt ontvangen.
  • Je krijgt voorbereidingstijd, deze varieert tussen de 10 en 30 minuten.
  • Het rollenspel duurt tussen de 10 en 20 minuten.
  • Het resultaat wordt bekeken en met je besproken.
  • Oefen het rollenspel aan de hand van vacature. Een vacature wordt niet zomaar opgesteld. Hetgeen in de vacature als belangrijke eigenschappen worden vermeld, dienen in het rollenspel terug te komen. 
  • Oefen het rollenspel met een goede tegenstander
  • Laat je niet buiten spel zetten

Dit filmpje gaat over fouten maken:

Nog meer rollenspellen oefenen

Wil je nog meer rollenspellen oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen