Your code herePsychologische test politie | Hier krijg je mee te maken
27 augustus 2015 

Psychologische test politie

Psychologische test politie

Bij de politie werken kan niet zomaar, daarvoor moet je de psychologische test politie goed doorstaan. De eisen daarvoor zijn erg streng. Tijdens de test zul je een aantal dingen moeten laten zien, zoals dat je goed kunt samenwerken, dat je stressbestendig bent, geen kort lontje hebt als jij onheus wordt bejegend, maar ook of je flexibel bent in het werkveld. Deze punten worden beoordeeld aan de hand van psychologische test politie. Op deze pagina komt het volgende aan bod.

Inhoudsopgave

assessment training banner

Vier punten die van belang zijn als je wilt werken bij de politie.

Je moet namelijk samen kunnen werken, stressbestendig zijn, geen kort lontje hebben en flexibel zijn.

Samenwerken

Binnen het politiewerk is samenwerken erg belangrijk. Er wordt door middel van de test gekeken of je goed kunt samenwerken. Je werkt in de praktijk namelijk de hele dag samen met collega’s en je moet op elkaar kunnen rekenen en elkaar kunnen vertrouwen.

Stressbestendig

Er zijn binnen het politiewerk veel extreme situaties waarmee je te maken kunt krijgen. De vraag is dan: kun jij daarmee omgaan? Het is van belang dat je niet direct in paniek raakt. Je moet je hoofd koel kunnen houden in dergelijke situaties en dan een goede beslissing kunnen nemen. Verantwoord handelen staat daarbij centraal en dat kan niet wanneer je direct in de stress schiet.

Kort lontje

Als politie kom je veel onder de mensen en ook op straat werk je veel met mensen. Mensen houden zich niet aan de regels en doen dingen die je niet kunt accepteren. Het is belangrijk dat je anderen hier rustig op aan kunt spreken en rustig blijft, je mag niet agressief worden. Als je een kort lontje hebt, dan is het werken bij de politie niet geschikt voor jou.

Flexibiliteit

Het werken bij de politie is geen kantoorbaan. Er zijn wisselende werktijden en daarin dien je ook flexibel te zijn. Het kan zijn dat je ergens bezig bent en dat het wat uitloopt, je zult het dan af moeten ronden of over moeten dragen aan collega’s. Hierdoor is flexibel zijn erg belangrijk. Ook in weekenden en ’s nachts wordt er door de politie gewerkt.

De psychologische test politie

Door de psychologische test politie krijgt men inzicht of dat je over de benodigde competenties en eigenschappen beschikt. Daarvoor worden er drie dingen gedaan, dat zijn de persoonlijkheidsvragenlijst, het rollenspel en een gesprek met de psycholoog. Het is bij alle onderdelen belangrijk dat je alles eerlijk invult en aangeeft hoe dit op jou van toepassing is.

Persoonlijkheidsvragenlijst

Door een persoonlijkheidsvragenlijst in te vullen vormt zich een duidelijk beeld van hoe jij in het dagelijkse leven bent. Jouw zelfbeeld komt naar voren uit de resultaten van deze test. Vul alles eerlijk in, lees het goed en controleer je antwoorden. Er zijn bij deze test geen goede en foute antwoorden, jij kent jezelf het beste en geeft eerlijk antwoord op de vragen.

Rollenspel

Het rollenspel komt hier ook aan bod. Daarbij moet je laten zien dat je bepaalde situaties op kunt lossen. Je laat hierbij zien hoe jij dat aanpakt. Lees hier meer over het rollenspel van de politie.

Gesprek met de psycholoog

Aan het einde van de testen vindt er een gesprek plaats met de psycholoog en dat zal ongeveer een uur in beslag nemen. Je competenties voor het politiewerk worden nu beoordeeld. Ook wordt er gekeken of je stressbestendig bent en of je je in kunt leven in anderen. Gedurende het gesprek komen er persoonlijke ervaringen naar voren uit je verleden, daarbij horen ook ingrijpende gebeurtenissen. Hoe ga je om met emoties? Ook dit is een belangrijk onderdeel. Je kunt namelijk met ingrijpende situaties te maken krijgen bij het politiewerk. De psycholoog zal beoordelen hoe jij met het geheel omgaat en of je in staat bent om het politiewerk goed uit te voeren.

Tip psychologische test

Tijdens een gesprek met de psycholoog is het van belang dat je jezelf laat zien zoals je bent, zelfverzekerd, standvastig, integer, verzorgd, goed gehumeurd en behulpzaam. Deze eigenschappen heb je namelijk ook nodig in het politiewerk. Zorg dat je rustig blijft en dit kan soms lastig zijn, maar tel dan altijd tot tien. In het werkveld mag je ook niet boos worden, je bent er juist voor de orde en dit kun je alleen overbrengen op anderen door zelf kalm te blijven. Dit heeft ook een positieve invloed op anderen. Agressie roept nog meer agressie op! Rust uitstralen is van belang, al zal dat niet in alle situaties eenvoudig zijn. Je hoeft uiteraard niet over je te laten lopen, een grens trekken tot hier en niet verder hoort zeker ook bij goed politiewerk.

Waar maak ik de psychologische test?

De psychologische test politie wordt afgenomen op de politieacademie. Deze kun je vinden in Amsterdam of Apeldoorn. Het onderzoek zal ongeveer een halve dag duren. Het is van belang dat je goed uitgerust bent voordat je aan de test deel gaat nemen. Probeer niet te zenuwachtig te zijn, het is natuurlijk wel spannend en daar wordt ook rekening mee gehouden. Het is van belang dat je jezelf bent en eerlijk bent. Als je vragen hebt, stel deze dan, dat is beter dan ‘zomaar wat doen of handelen zonder er verder over na te denken’.

Nog meer psychologische testen oefenen

Wil je nog meer psychologische testen oefenen? Doe dan de Politietest Coaching. Met de Politietest Coaching kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen