Your code herePersoonlijkheidsvragenlijst voorbereiden | Klik hier!

Persoonlijkheidsvragenlijst voorbereiden

Persoonlijkheidsvragenlijst voorbereiden

Persoonlijkheidsvragenlijst voorbereiden, kan dat? Wanneer kom je hiermee in aanraking? Wanneer je assessment gaat doen krijg je altijd te maken met een persoonlijkheidsvragenlijst. Het is belangrijk dat je weet wat dit inhoudt en wat je hierbij kunt verwachten. Kun je je hier op voorbereiden en hoe doe je dat? Op deze pagina bespreken we de vragenlijsten, maar ook hoe je een test kunt voorbereiden en wat de valkuilen kunnen zijn. Het is van belang dat je voldoende tijd neemt om je hierop goed voor te bereiden.

Inhoudsopgave

assessment training banner

Voorbeelden persoonlijkheidsvragenlijst

Persoonlijkheidsvragenlijst

Het voordeel van dit onderdeel van de sollicitatieprocedure is, dat een persoonlijkheidsvragenlijst voorbereiden heel goed mogelijk is. Het gaat er om dat je de werkgever een goed beeld geeft over wie je bent. Daarbij geldt ook dat hoe meer vragenlijsten je in moet vullen, hoe completer het beeld is. Maar ook voor jou is het nuttig om deze vragenlijst in te vullen, want jij kunt hierdoor namelijk jezelf ook beter leren kennen. Je krijgt steeds meer inzicht in jezelf, een duidelijk beeld van jezelf. De vraag blijft echter hoe kun jij de persoonlijkheidsvragenlijst voorbereiden? Daar helpen we je graag bij!

Voordat je een vragenlijst gaat invullen is het goed om te weten dat veel persoonlijkheidsvragenlijsten gebaseerd zijn op het Big Five model. Hierbij worden in totaal vijf gebieden onderzocht en dat zijn de vijf karaktertrekken: extraversie, emotionaliteit, vriendelijkheid, openheid en zorgvuldigheid. Je zou kunnen zeggen dat het hele neutrale eigenschappen zijn. Bij de uitslag van de persoonlijkheidsvragenlijst zal gezegd worden of dat de eigenschappen meer of minder van je op toepassing zijn.

Verwachtingen

Het echte werk kan beginnen als je weet wat er van je wordt verwacht. Zelfkennis is van groot belang als je de persoonlijkheidsvragenlijst wil maken. Hoe denk jij over jezelf? Welk karakter past er bij jou? Je moet een eerlijk antwoord geven over wie je bent en niet over wie je wil zijn of welk antwoord sociaal wenselijk is of bij de functie past. Het gaat echt over jou als persoon. Je moet achter je antwoorden staan, dus ben eerlijk en verzin niets. Het zal altijd uitkomen als je je anders voor gaat doen. Blijf daarom jezelf en dit kun je ook oefenen tijdens het maken van de persoonlijkheidsvragenlijst. Er zijn genoeg vragenlijsten die je kunt oefenen, zodat jij weet wat voor soort vragen of stellingen je voorgeschoteld krijgt.

Focus je  op dingen die je goed kunt en ben eerlijk over dingen waar je moeite mee hebt. Op deze manier kun jij de persoonlijkheidsvragenlijst voorbereiden en het definitieve onderzoek later ook zonder problemen maken.

Persoonlijkheidsvragenlijst valkuil

Bij het maken van een persoonlijkheidsvragenlijst bestaat er een valkuil. Je bent zelf diegene die de antwoorden kan geven en daarom kun jij het dus ook sturen in de richting die je wil.

Je weet vaak wel wat een werkgever wil horen, als deze iemand zoekt die stressbestendig is op de werkvloer. Jij kunt de vragen zo beantwoorden alsof jij heel goed met deze situatie om kunt gaan. Uit de vragenlijst kan dan komen dat jij de ideale werknemer bent. Maar wat nu als blijkt op dag één dat jij helemaal niet goed met stress om kunt gaan? Geef daarom geen sociaal wenselijke antwoorden, ben eerlijk ook tegenover jezelf. Sommige kandidaten vullen in wat de werkgever wil horen, maar dat moet je niet doen. Het gaat er om wie jij bent als persoon en daar moet je dan ook de antwoorden naar invullen. Manipuleer dus niet! Je wil graag de functie, wat iedereen graag wil die hierop gaat solliciteren, maar je krijgt pas een baan die echt bij je past als je eerlijk bent. Vergeet niet dat je behoorlijk ongelukkig kunt worden van een baan, die te hoog of te laag gegrepen is.

Er zal later een gesprek volgen en dan kun je altijd toelichten waarom je bepaalde antwoorden in hebt gevuld. Het gaat er om dat de werkgever een goed beeld krijgt over jou als persoon en dat krijgt hij of zij alleen als jij ervoor kiest om de persoonlijkheidsvragenlijst eerlijk in te vullen en wanneer jij jezelf blijft!

Nog meer persoonlijkheidsvragenlijsten oefenen

Wil je nog meer persoonlijkheidsvragenlijsten oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen