Your code here Capaciteitentest KPMG | Zorg dat je voorbereid bent!
27 februari 2016 

Capaciteitentest KPMG

Capaciteitentest KPMG

De capaciteitentest KPMG is een onderdeel van het sollicitatieproces binnen deze organisatie. De test bestaat uit diverse onderdelen. Wij bereiden je er graag op voor en geven je meer informatie over het solliciteren, over de capaciteitentest en over het voorbereiden op een interview en een persoonlijkheidsvragenlijst

Inhoudsopgave

 1. Solliciteren KPMG
 2. Capaciteitentest KPMG
 3. Interview
 4. Persoonlijkheidsvragenlijst
 5. Capaciteitentest oefenen

assessment training banner

Solliciteren KPMG

Voordat je op gesprek kunt komen, is het noodzakelijk dat je eerst een sollicitatiebrief opstelt en verstuurt. Dit geldt ook als je kans wil maken op een baan binnen KPMG. Je doorloopt hierbij een standaard selectieprocedure, daarbij wordt er gekeken over welke competenties je beschikt. Om hier een duidelijk beeld over te krijgen, worden je kennis, je vaardigheden en je houding gemeten met een capaciteitentest KPMG. Het is voor een bedrijf zeer waardevolle informatie om te achterhalen welke competenties je bezit. Hierdoor kan er namelijk in kaart worden gebracht of je geschikt bent voor de functie.

Capaciteitentest KPMG

De reden dat de capaciteitentest KPMG wordt gebruikt is, omdat deze je intellectuele vaardigheden in beeld brengt. Er worden altijd meerdere intelligentietesten afgenomen, omdat deze samen een beeld geven over jouw capaciteiten. Welke vaardigheden van belang zijn, hangt af van de functie waarnaar je solliciteert. Wist je dat je je goed voor kunt bereiden op deze capaciteitentest? Je kunt de onderdelen namelijk allemaal oefenen. Steeds vaker kom je bedrijven tegen waar je op deze manier moet solliciteren en dan is een voorbereiding wel zo prettig. Je kunt door te oefenen sneller worden in het oplossen van vraagstukken. Je leert om onder tijdsdruk te presteren tijdens de definitieve test. Wil jij de capaciteitentest oefenen? Klik hier!

Interview

 Er wordt binnen dit gesprek gebruik gemaakt van de STAR methode. Het is een heel bekende methode en daarbij moet je veel voorbeelden uit je verleden noemen om situaties duidelijk in kaart te brengen. De interviewer krijgt op deze manier een goed beeld van je vaardigheden. Maar wat is de STAR methode?

 • De S staat voor situatie. Je begint een voorbeeld altijd met een bepaalde situatieschets. Je geeft hierbij aan hoe een situatie is ontstaan en het gaat er om dat de interviewer zich in kan leven en een goed beeld heeft van de situatie.
 • De T staat voor taak. Je gaat hierbij verder inzoomen op jezelf. Je geeft hierbij heel duidelijk aan welke taken je had en welke verantwoordelijkheden je had binnen deze situatie.
 • De A staat voor actie. Als je de taken hebt aangegeven, vertel je welke acties je hebt ondernomen. Wat heb je gedaan en wat heb je gezegd?
 • De R staat voor resultaat. Je geeft hierbij aan wat het resultaat is geweest van de door jou ondernomen acties. Het doel daarbij is om antwoord te geven op de vraag hoe succesvol je gedrag is geweest.

Het kan zijn dat er nog een extra R centraal staat binnen deze methode en deze staat dan voor reflectie. Daarbij geef je aan hoe het is gegaan en wat er eventueel beter kon. Ook geef je aan hoe je dat dan beter kan doen de volgende keer. Dit hoeft niet altijd als extra R besproken te worden, want tijdens het gesprek kun je zelf al evalueren en aangeven wat je anders had willen doen en waarom. Hierdoor laat je zien dat je jezelf goed kent en dat je kunt analyseren hoe een situatie in elkaar zit.

Persoonlijkheidsvragenlijst

Als laatste is er nog de persoonlijkheidsvragenlijst. De vragen gaan allemaal over jouw persoonlijkheid en daarom zijn er ook geen goede en fouten antwoorden. Er zijn een paar vragenlijsten en die vul je in, op deze manier wordt je persoonlijkheid in kaart gebracht. Hierdoor krijgt de assessor een beter beeld van je in gedragsvoorkeuren. 

De test kun je eigenlijk niet voorbereiden, maar je kunt wel een paar dingen in je achterhoofd houden en toepassen bij het maken van de test:

 • Blijf eerlijk en dicht bij jezelf. Het gaat er om dat men een goed beeld krijgt van wie jij bent en dat kun je alleen laten zien als je een eerlijk antwoord geeft op de vragen.
 • Professionele omgeving. De vragen zijn gericht op het werkveld en daarom moet je ook nadenken hoe jij zou handelen op de werkvloer. Op deze manier moet je de vragen beantwoorden.

Persoonlijkheidsvragenlijst

Nog meer capaciteitentesten oefenen

Wil je nog meer capaciteitentesten oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen