Your code hereAntoniemen oefenen? | Gratis oefeningen, voorbeelden uitleg en tips!
15 januari 2016 

Antoniemen oefenen

Antoniemen oefenen

Wil je antoniemen oefenen voor een toekomstige toets? Zorg er dan voor dat je daar ruim de tijd voor neemt. Je kunt jezelf niet binnen een dag alles eigen maken. Het gaat er om dat jij je de stof stapsgewijs eigen maakt en daarvoor heb je voldoende tijd als je geruime tijd voor de dag van de toets begint met oefenen. Bij een capaciteitentest, een intelligentietest of een IQ test, kun je te maken krijgen met antoniemen. Op deze pagina worden de volgende onderdelen besproken:

Inhoudsopgave

assessment training banner

Antoniemen voorbeeld

Om je een duidelijk beeld te geven van wat een antoniem precies is, geven we je graag een voorbeeld. Mooi is namelijk een antoniem van lelijk, lelijk is dus ook een antoniem van mooi. Dit voorbeeld geeft heel duidelijk aan wat er wordt bedoeld met een antoniem: het tegenovergestelde!

Antoniemen uitleg

Tijdens het antoniemen oefenen, ga jij aangeven wat het tegenovergestelde is van een bepaald woord. Je krijgt een woord te zien en diverse antwoorden (meerkeuze antwoorden = multiple choice). Soms kan het een open vraag zijn, maar meestal heb je de keuze uit meerdere antwoorden. kijk of jij de betekenis kent of kunt herleiden en kies dan het antwoord waarvan jij denkt dat dit het juiste is. Geen idee wat het goede antwoord is, waag een gok, niets invullen is namelijk altijd fout. Je kunt ook later, als je tijd over hebt aan het einde van de toets, de vraag alsnog bekijken en beantwoorden.

Antoniemen oefentest

Loading...

Antoniemen tips

Als je binnenkort antoniemen tegen gaat komen tijdens een capaciteitentest of een intelligentietest, is het fijn dat je weet wat er van je wordt verwacht. Daarom geven we je verschillende tips, die je kunnen helpen om je voor te bereiden.

  • Lezen helpt je verder, zoals net al kort aangegeven zal lezen je helpen als voorbereiding. Moeilijke woorden opzoeken helpt ook, dit kan gewoon in het woordenboek. Het uitbreiden van de woordenschat kost wel veel tijd, maar hierdoor ben je wel beter voorbereid op de test. Focus je echter niet alleen op dit onderdeel van het assessment, want er zijn vaak ook nog andere onderdelen waar je je mee bezig moet houden.
  • Antwoordmogelijkheden in je opnemen is ook een goede voorbereiding. Je kijkt eerst naar de vraagstelling en naar de woorden die zijn gegeven. Vervolgens kijk je naar de antwoorden. Vaak zie je al snel het antwoord er tussen staan en kun je door naar de volgende vraag. Misschien twijfel je tussen twee woorden, maar je kunt dan al wel de antwoorden die het niet zijn wegstrepen.

Nog meer antoniemen oefenen

Wil je nog meer antoniemen oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen