Your code herePsychologische test oefenen | oefen hier gratis
05 oktober 2015 

Psychologische test oefenen

Psychologische test oefenen

Wil je de Psychologische test oefenen, zodat je weet wat je te wachten staat? Mooi, wij bieden je deze kans! Deze test kun je heel goed voorbereiden en zo weet jij wat je tijdens de echte test kunt verwachten. Je wilt namelijk dat de resultaten die je laat zien goed zijn en daarom is oefenen zeker aan te raden. Op deze pagina leggen we je meer uit over de psychologische test en je krijgt tips hoe je je het beste kunt voorbereiden en op welke manier je kunt oefenen.

Inhoudsopgave

.

assessment training banner

Psychologische test

Tijdens een assessment is de kans groot dat je met een psychologische test te maken krijgt. Het is namelijk een onderdeel van de sollicitatieprocedure. Aan de hand van de test wordt er een duidelijk beeld verkregen hoe je als persoon in elkaar zit. De resultaten worden vergeleken met de andere kandidaten die de test ook hebben gemaakt. De test is een goede methode om de juiste persoon te koppelen aan een bepaalde functie. De testresultaten kunnen dus aangeven of dat jij geschikt bent voor een bepaalde functie. De gegevens worden dan met elkaar vergeleken, dus zorg dat je altijd eerlijk bent bij het invullen van de vragen. Ben je dat niet, dan val je door de mand en kun jij die leuke baan wel vergeten.

Psychologische test tips

Er zijn verschillende tips die je tijdens het oefenen van de psychologische test toe kunt passen. Deze tips lichten we hieronder toe, dan weet je namelijk waar dat je aan toe bent en hoe je betere resultaten kunt behalen.

Eerlijkheid

Het is bij de psychologische test belangrijk dat je de vragen allemaal eerlijk beantwoordt. De test gaat echt over wie jij bent als persoon en welke stellingen er op jou van toepassing zijn. Een nieuwe werkgever wil graag weten wie je bent en hoe je in elkaar zit. Dat is ook de reden dat er aan de hand van de psychologische test wordt gekeken of de functie bij je past. Dat is in het belang van het bedrijf of de organisatie, maar ook in jouw belang. Meestal wordt de test ook herhaald in een assessment, zo kan er namelijk gekeken worden of dat je de test wel echt eerlijk in hebt gevuld.

Neem de tijd

Bij alle testen is het belangrijk dat jij de tijd neemt, maar bij de psychologische test zeker. Er worden je hierbij namelijk erg veel vragen gesteld en na een tijdje kan het wat saai worden. De vragen lijken namelijk veel op elkaar en je hebt dan al snel de neiging om maar wat in te vullen en door te gaan.

Oefen de test

De psychologische test kun je niet echt voorbereiden, maar je kunt wel een paar onderdelen oefenen. Alle stellingen zijn van toepassing op jou, maar in hoeverre? Jij gaat zelf aangeven hoe dat er voor staat, maar het gaat er om dat je dus weet hoe dat de vragen aan jou worden gesteld.

Lees goed

Het is belangrijk dat je bij de psychologische test kritisch en geconcentreerd blijft lezen. Er worden je veel vragen gesteld en deze kunnen erg veel op elkaar lijken. Zorg dat je heel goed weet wat er staat en controleer je antwoord ook voordat je doorgaat met een volgende vraag. Kleine woordjes kunnen het verschil maken. Lees ook goed waar de antwoorden voor staan, soms moet je op een schaal van 1 tot en met 5 een keuze maken, maar wat is dan de 1 en waar staat de 5 voor? De indeling kan wel eens om worden gedraaid, dus zorg dat je goed bent voorbereid. Door verschillende psychologische testen te oefenen, kun je je hier op focussen en jezelf aanwennen dat je alles goed doorneemt.

Onderdelen van de psychologische test

Capaciteitentest

Een onderdeel van de psychologische test kun je wel voorbereiden en dat is de capaciteitentest. Je kunt hierbij te maken krijgen met bijvoorbeeld de cijferreeksen. Je krijgt hierbij een serie van cijfers te zien en dan is het aan jou om te bekijken wat er gaande is. Wat is het cijfer dat op de open plaats moet staan? Er worden iedere keer handelingen uitgevoerd en het is aan jou om in te zien welke dat zijn. Zo kun jij er achter komen welk cijfer er op de lege plaats moet staan. Mogelijke handelingen zijn: delen, optellen, aftrekken of vermenigvuldigen.

Figuurreeksen

Figuurreeksen kun je ook tegenkomen tijdens de test. Je krijgt hierbij een serie figuren te zien en dan moet jij de logica ontdekken in de reeksen. Je moet nagaan wat voor figuur er op de open plaats moet komen te staan. Soms zul jij het antwoord meteen zien, soms kost het wat meer tijd. Door voldoende te oefenen train jij jezelf in het oplossen van figuurreeksen.

Logisch redeneren

Logisch redeneren kom je ook tegen bij de capaciteitentest. Je vermogen om tot logische conclusies te komen wordt bij deze test gemeten en dat doe je aan de hand van de informatie die is gegeven. Er worden hierbij vaak syllogismen ingezet met twee stellingen. Je moet aan de hand van de stellingen de juiste conclusie trekken. Ga daarbij niet na wat de werkelijkheid is en wat je gevoel zegt, het gaat namelijk puur om de informatie die je hebt en wat de conclusie is die daar logisch uit voortvloeit.

Psychologische test oefenen

De psychologische test bestaat uit meerdere onderdelen die geoefend kunnen worden. Je wilt immers graag laten zien dat je beter bent dan andere kandidaten, maar dat kan alleen als je hebt geoefend. Bij de psychologische test worden naast je persoonlijkheid ook de motivatie en capaciteiten gemeten. Jouw persoonlijkheid en motivatie kun je niet voorbereiden (alleen door een keer een oefentest te maken, zodat je weet welke soort vragen er worden gesteld). De capaciteitentest kun je wel oefenen. Door te oefenen ga je meer zelfverzekerd naar de test en dat zal het resultaat positief beïnvloeden.

-Wat is jouw motivatie, waarom ambieer jij deze functie? Het is goed dat je nagaat wat jouw motivatie is voor een bepaalde functie. Het kan zomaar aan jou gevraagd worden en wat zeg je dan? Denk er voor de dag van de echte psychologische test eens goed over na, zodat jij weet wat je dan kunt antwoorden. Je bent hierdoor goed voorbereid om dat aan de assessor uit te leggen.

-Door de capaciteitentest te oefenen hoef je er niet bang voor te zijn dat je bepaalde onderdelen niet beheerst. Het is juist belangrijk dat je rustig deel kunt nemen aan de test en dat lukt je als je voldoende hebt geoefend. Dan weet je namelijk wat je kunt verwachten, besteed daarom tijd aan de nodige voorbereidingen en oefenen.

-Besteed voldoende tijd aan het maken van diverse oefeningen.

-Bekijk verschillende oplosstrategieën. Dit helpt je namelijk om de vragen sneller en gemakkelijker op te lossen.

Nog meer psychologische testen oefenen

Wil je nog meer  psychologische testen oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen