Meurs assessment oefenen
Met een Meurs assessment kun je te maken krijgen wanneer je gaat solliciteren. Het kan een (vast) onderdeel zijn van een procedure die wordt gevolgd. Doordat steeds meer werkgevers voor een assessment kiezen, wordt de kans groter dat je er mee in aanraking komt. Een werkgever wil namelijk de meest geschikte persoon aannemen voor de nieuwe functie. Door een assessment kan de geschiktheid van de kandidaten in kaart worden gebracht. Je wilt zelf zo hoog mogelijk scoren als je meedoet aan een assessment. Er hangt namelijk veel vanaf. Je moet voldoen aan een bepaalde norm en je wilt positief opvallen ten opzichte van de andere sollicitanten door een hoge score. Op deze pagina wordt het Meurs assessment besproken en krijg je tips hoe je deze test kunt voorbereiden door goed te oefenen.
Inhoudsopgave
Meurs assessment
Misschien heb je wel eens gehoord van het Meurs assessment. Weet je dat het toonaangevende assessmentbureau al meer dan 25 jaar ervaring heeft? De assessments die hier worden ontwikkeld, zijn betrouwbaarheid en worden in verschillende branches ingezet. Er wordt gekeken naar de duurzame inzetbaarheid van een werknemer. Als een werkgever op zoek gaat naar nieuw personeel, dan wil hij of zij er voor de volle 100% op kunnen rekenen en vertrouwen, dat hij of zij de meest geschikte persoon aanneemt. Meestal wordt er naar personeel gezocht voor de langere termijn. Als je nieuwe mensen binnen je organisatie aan wilt nemen, dan is dat niet zonder risico. Een nauwkeurige sollicitatieprocedure is dus van groot belang. De nieuwe werknemer dient te passen in het plaatje dat de werkgever voor ogen heeft, wat betreft kennis en persoon.
Het is belangrijk dat er voldoende tijd wordt genomen om te zoeken naar geschikt personeel. Als je namelijk ongeschikt personeel hebt aangenomen, kost je dat veel tijd en geld. Je bent dan volop aan het investeren, maar levert dit ook op wat je wilt als werkgever? Het is zonde van de tijd om daar over na te denken, want je kunt veel beter geschikt personeel aannemen en daarvoor geld investeren. Er wordt veel van kandidaten verwacht, transparantie speelt een grote rol. Daarbij worden alle overwegingen en informatie verzameld in een ePortfolio. Dit behoort aan de kandidaat en hierin kan de kandidaat alle belangrijke informatie opslaan. Het voordeel is ook dat alle informatie bij elkaar staat en dus eenvoudig is terug te vinden.
Meurs assessment oefenen
Een Meurs assessment oefenen kan. Dit is ook verstandig om te doen, want jouw resultaten zijn vaak doorslaggevend of je de baan wel of niet zult krijgen. Als je het assessment gaat oefenen, is de kans dat je betere resultaten behaalt groot. Het kost je wel wat tijd en energie om deze test voor te bereiden, maar je wordt hiervoor beloond door straks een leuke baan te krijgen. Daarnaast word je door het oefenen min of meer gerustgesteld, je weet namelijk wat je kunt verwachten en daardoor kun je met een rustiger gevoel aan de echte test beginnen.
Je zult te maken krijgen met een capaciteitentest. Het voordeel van deze test is dat je deze heel goed kunt oefenen. Door te oefenen, bereid jij je echt goed voor op de test, je ziet wat voor soort vragen je krijgt, hoe de vraagstelling is, wat voor antwoorden er zijn, hoeveel tijd je hebt en je ervaart welke kennis je bezit en waar je nog aandacht aan moet besteden. Deze capaciteitentest bestaat uit diverse intelligentietesten. Ze meten allemaal een deel van jouw intellectuele vaardigheden. Daarnaast bestaan de testen uit een heleboel vragen, die jij moet oplossen binnen een bepaalde tijd. Daarom is het van belang dat je ook onder tijdsdruk kunt presteren.
Onderdelen assessment
Onderdelen die aan bod kunnen komen zijn:
- Analogieën, deze kun je vooraf heel goed oefenen, maak hier ook gebruik van!
- Cijferreeksen, door hier vooraf mee te oefenen, kun je werken aan je snelheid en je inzicht als je cijferreeksen ziet staan.
- Figuurreeksen, dit vergt kennis en oefening. Je kunt hierbij ook oefenen op de snelheid en het inzicht als je op tijd begint met de voorbereiding.
- Diagrammen, deze zijn goed te oefenen en vaak herken je nog wel veel van vroeger van je schooltijd, maar even de kennis opfrissen kan geen kwaad.
- Redactiesommen, deze kunnen gemakkelijk en moeilijk zijn. Fris je kennis even op, zodat je weet wat je bij de sommen aan informatie nodig hebt en welke tekst overbodig is. Redactiesommen zijn namelijk verhaaltjessommen, waar belangrijke tekst in staat, die je nodig hebt om te opgave te maken, maar ook overbodige tekst, die je in je gedachten weg kunt strepen. Door te oefenen leer je belangrijke zaken te scheiden van de onbelangrijke.
- Ruimtelijk inzicht testen, dit kun je heel goed oefenen en dat doen ook veel mensen. Het geeft je goed zicht op wat je nog extra moet oefenen en welke stof je beheerst. De een zal dit van nature snel onder de knie hebben, terwijl de ander er meer moeite voor moet doen.
Tijdens het assessment zelf kun je je richten op je het beantwoorden van de vragen en de antwoorden. Als je gaat oefenen, dan richt je je op kennis eigen maken en het zoeken naar de beste methoden, die je kunnen helpen om de vragen op te lossen.
Tips om te oefenen
- Maak een duidelijke planning. Er zijn verschillende onderdelen die je moet beheersen tijdens het assessment. Sommige onderdelen beheers je wellicht nog goed, anderen vragen wat meer voorbereiding van je. Breng voor jezelf eerst in kaart welke onderdelen je goed beheerst en bekijk vervolgens welke stof nog de nodige aandacht van je vraagt. Je kunt hierdoor namelijk de onderdelen afwisselen.
- Leg de focus op hetgeen wat meer tijd van je vraagt. Sommige onderdelen beheers je wellicht al goed, zorg er dan voor dat je de andere onderdelen ook aandacht geeft.
Herhalen en snelheid
- Blijf hetgeen wat je kent ook herhalen. Herhalen is heel belangrijk, hierdoor blijft alle stof je ook beter bij en kun je bijvoorbeeld de opgaven sneller oplossen. Je hebt hierdoor meer tijd over voor de lastige onderdelen.
- Werk aan snelheid. Als je de stof beheerst dan kun je aan de snelheid werken, je kunt dan namelijk meer opgaven binnen een bepaalde tijd oplossen. En je hebt aan het einde misschien wat tijd over om de test na te kijken of er geen slordigheidsfoutjes zijn gemaakt en/of om lastige opgaven alsnog op te lossen.
- Oefen onder tijdsdruk. Sommige onderdelen van het assessment moet je binnen een bepaalde tijd maken. Het gaat er om dat je binnen een afgesproken tijd zoveel mogelijk opgaven goed hebt. Oefen daarom ook thuis al met de tijd erbij, zodat je tijdens de echte test niet ineens onder grote druk komt te staan.
Afwisselen en vragen stellen
- Wissel verschillende onderdelen af, zodat het oefenen niet saai wordt. Hierdoor blijf je gemotiveerd en met een goede planning krijgen alle onderdelen evenveel aandacht.
- Vraag hulp als je er niet uitkomt. Het is niet erg om hulp te vragen, het is juist beter om advies en uitleg te vragen, zodat je de basis straks goed beheerst. Je kunt online ook filmpjes bekijken met uitleg en aan de hand daarvan verder oefenen.
- Oefen op verschillende momenten van de dag en kom er achter wanneer jij het beste kunt oefenen.
- Het kan altijd gebeuren dat er opgaven wat lastiger zijn en teveel tijd kosten, maar deze kun je even overslaan en er op terugkomen als je na de laatste vraag van de test nog tijd over hebt. Vul altijd een antwoord in, niets invullen is in elk geval fout.
Nog meer meurs assessments oefenen
Wil je nog meer meurs assessments oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten.