Your code here Assessment tip | Val op bij de werkgever!

Assessment tip

Assessment tip

Een assessment tip kan je helpen om je goed voor te bereiden op je assessment, maar waar ga je beginnen? In hoeverre is een goede voorbereiding op een assessment mogelijk? Er zijn gelukkig wel een paar goede manieren om er voor te zorgen dat je meer vertrouwen krijgt in je eigen kunnen. We geven je op deze pagina een aantal assessment tips, die je toe kunt passen. Goed oefenen is het halve werk! Het volgende komt op deze pagina aan bod:

Inhoudsopgave

assessment training banner

Verwachtingen bij assessment

Welke verwachtingen kun jij hebben bij een assessment? Het is belangrijk te weten wat je kunt verwachten bij een assessment. Je weet dan wat er getest wordt en dan kun je kijken hoe je je daar op voor kunt bereiden. Zorg ook dat je voldoende weet over het bedrijf waar je gaat solliciteren. Hoe meer je over een bedrijf weet, des te beter je weet wat je kunt verwachten aan testen. Als je gaat solliciteren voor een managementfunctie, dan kun je er op rekenen dat er testen bij zijn waarbij je getest wordt op de vaardigheden behorend bij deze baan. Daarom is er ook geen standaard assessment, een assessment wordt namelijk afgestemd op de vacature.

Vacatures en eigenschappen

Wat wordt er van jou verwacht bij de vacature? Welke persoonlijke eigenschappen zijn er nodig? Je kunt uit de advertentie (vacature) vaak al veel informatie halen en dan zie je welke competenties je moet hebben en wat er dan getoetst wordt tijdens een assessment. Een persoonlijkheidstest kan inzicht geven in hoeverre je de eigenschappen beheerst en of dat het een geschikte functie is voor jou. Een persoonlijkheidstest is ook gericht op jou als persoon, wie ben jij, hoe zie je dingen, hoe zou jij handelen, de assessment tip die we je hierbij kunnen geven is vul de testen eerlijk in. Het is belangrijk om te weten wie jij bent, want dan kan de werkgever de keuze maken of jij een geschikte kandidaat bent of niet. Vul je het niet eerlijk in, dan kan het later in de praktijk altijd tot uiting komen. Een keer val je door de mand als je niet eerlijk bent. 

Tips en onnodige stress voorkomen, hoe doe je dat? 

Onnodige stress? Probeer het te voorkomen. Het is van belang dat je de locatie weet te vinden waar je moet zijn. Ga desnoods vooraf kijken. Je kunt hierdoor goed inschatten hoever je moet rijden en dan weet je zeker dat je bij het assessment op tijd aanwezig bent. Probeer ook goed uit te rusten de dagen voor je assessment. Je wil het beste van jezelf laten zien, beslagen ten ijs komen, goed uitgerust zijn is dan ook erg belangrijk! Samengevat:

  • Goed en op tijd voorbereiden, begin op tijd met oefenen zodat alle onderdelen voldoende tijd hebben om op je in te werken.
  • Herhalen, ook onderdelen die je al kent, zodat ze je eigen worden en dat ook blijven.
  • Goed uitrusten, ga op tijd naar bed en maak geen extreem lange dagen om te oefenen (verspreid de oefeningen over een paar extra dagen).
  • Ontspanning is van belang. Niet de hele dag assessments oefenen. Neem ook tijd voor gezellige activiteiten. Wissel oefenen en ontspannen af.
  • Blijf jezelf Het is belangrijk dat je tijdens het assessment jezelf blijft. Geef eerlijke antwoorden en kies bij meerkeuzevragen het antwoord waarvan jij denkt dat dit het juiste is. 
  • Als kandidaat willen we je nog als laatste assessment tip meegeven, dat je vragen mag stellen over de resultaten. Geef het duidelijk aan als je iets niet goed begrijpt en vraag door als er nog steeds geen duidelijkheid voor je is na deze extra uitleg. 

oefen-assessment helpt je verder

Wanneer jij denkt dat je er klaar voor bent of je wil je zo goed mogelijk voorbereiden, probeer dan eens een compleet oefen-assessment te maken. Je krijgt hierdoor een goed idee hoe je beoordeeld wordt en wat je kunt verwachten. 

Nog meer assessments tips oefenen

Wil je nog meer assessments tips oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen